INEDIT: Noul Volvo XC60 devine o cameră foto în mâinile câștigătoarei premiului Pulitzer INEDIT: Noul Volvo XC60 devine o cameră foto în mâinile câștigătoarei premiului Pulitzer
Volvo Cars, producătorul de mașini premium, cunoscut în special pentru poziția sa de lider în domeniul siguranței auto, a colaborat cu fotograful și artistul... INEDIT: Noul Volvo XC60 devine o cameră foto în mâinile câștigătoarei premiului Pulitzer

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, cunoscut în special pentru poziția sa de lider în domeniul siguranței auto, a colaborat cu fotograful și artistul Barbara Davidson, câștigătoare a premiului Pulitzer. Barbara a folosit pentru prima dată în lume o camera de sigurantă de la bordul noului Volvo XC60, realizând o colecție specială de fotografii.

Este prima dată când o mașină este folosită ca aparat de fotografiat de către un fotograf profesionist.

Colecția Davidson, care conține aproximativ 30 de fotografii, a fost realizată cu ajutorul camerelor de securitate de la bordul noului XC60, reușind să capteze viața de pe străzile capitalei daneze dintr-o perspectivă complet nouă.

Fotografiile realizat astfel de Davidson au fost expuse săptămâna aceasta, într-o primă fază, la galeria Canvas Studios din Shoreditch (Londra), urmând ca această colecție să fie prezentată în mai multe țări pe parcursul acestui an.

“Colecția are în vedere două direcții. În primul rând, este un instantaneu al vieții urbane europene – în toată splendoarea sa. Și, în al doilea rând, intenționează să sublinieze contextul complex în care trăim. Cu ajutorul camerelor și a altor senzori de la bord, mașini precum Volvo XC60 fac viața modernă a orașului mai sigură atât pentru pietoni, cât și pentru alți participanți la trafic “, a spus Davidson.

“Prin acest proiect conectăm arta și siguranța oamenilor pentru a pune în valoare beneficiile acestei tehnologii.”

Davidson, câștigătoare a premiului Pulitzer, deținătoare a premiului Emmy și fost fotograf din staff-ul ziarului Los Angeles Times, a decis să lucreze cu Volvo Cars ca rezultat al experienței personale pe care a avut-o cu acest brand.

“Am o legătură foarte personală cu Volvo Cars. Când eram adolescentă am fost implicată într-un accident rutier grav – mașina în care mă aflam s-a răsturnat – accident în urma căruia, în mod normal, consecințele ar fi fost fatale. Ulterior mi s-a spus că am scăpat cu viață datorită mașinii în care mă aflam – un Volvo “, a declarat Barbara Davidson.

La nivel global, peste 1,2 milioane de persoane mor anual în accidente rutiere. Abordarea Volvo privind siguranța rutieră se concentrează asupra situațiilor reale pe care compania le-a studiat în detaliu încă din 1970 prin intermediul echipei sale de Cercetare a Accidentelor Rutiere. Plecând de la acest set de date extrase din realitate, inginerii de securitate Volvo lucrează sistematic pentru a găsi cele mai bune soluții de atenuare sau eliminare a potențialelor riscuri de accidente care pot pune viața in pericol.

În 2008, brand-ul suedez a lansat primul sistem standard de frânare de urgență autonomă, City Safety, în primul Volvo XC60. Rezultatele au demonstrat o reducere a numărului de coliziuni cu până la 45% – și asta doar în Suedia.

“La Volvo Cars avem o abordare a siguranței realistă și practică. Obiectivul nostru este să ajungem la un nivel de performanță în domeniul siguranței capabil să ne asigure că nimeni nu poate fi ucis sau rănit grav într-o mașină Volvo nouă. Noi numim acest obiectiv Vision 2020.” a declarat Malin Ekholm, vicepreședinte al Volvo Cars Safety Center.

Noul Volvo XC60 a fost lansat cu trei noi caracteristici de siguranță care ajută conducătorul auto prin furnizarea de asistență de direcție atunci când este necesar. Steer Assist a fost adăugat la sistemul inovator City Safety.

Un nou sistem de siguranță numit Oncoming Lane Mitigation utilizează asistența de direcție pentru a ajuta la atenuarea coliziunilor, în timp ce sistemul BLIS (Blind Spot Information System) folosește acum funcționalitatea Steer Assist pentru a reduce riscul coliziunilor la schimbarea benzii, făcând noul XC60 unul dintre cele mai sigure SUV-uri disponibile în acest moment pe piața auto.

Barbara Davidson a fost fotograf din staff-ul ziarului The Los Angeles Times. În trecut, a lucrat la The Dallas Morning News, The Washington Times și The Record în Ontario, Canada.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.