Wizz Air comandă încă 10 aeronave A321ceo Wizz Air comandă încă 10 aeronave A321ceo
Wizz Air a anunţat astăzi o comandă suplimentară de 10 aeronave Airbus A321ceo, alimentate de motoarele IAE International Aero AG’s V2500 (“Acordul Airbus”). Aceste... Wizz Air comandă încă 10 aeronave A321ceo

Wizz Air a anunţat astăzi o comandă suplimentară de 10 aeronave Airbus A321ceo, alimentate de motoarele IAE International Aero AG’s V2500 (“Acordul Airbus”). Aceste aeronave se vor adăuga flotei Wizz Air în 2018 şi 2019 şi vor susţine planurile de dezvoltare semnificative ale Wizz Air, care răspund cererii în continuă creştere pentru călătorii aeriene din Europa Centrală şi de Est.

În baza listei acuale de prețuri, valoarea noii comenzi pentru Airbus S.A.S. şi IAE International Aero Engines AG este de aproximativ 1,16 miliarde de dolari, deși  Airbus a acordat reduceri semnificative pentru Wizz Air.

Compania va rămâne flexibilă în stabilirea celei mai favorabile metode de finanțare a aeronavelor din cadrul Acordului Airbus.

Wizz Air operează cu aeronave Airbus A321 din noiembrie 2015, iar în prezent foloseşte 19 aparate de zbor de acest tip ultra eficiente cu 230 de locuri, în timp ce alte 22 aeronave A321 se vor alătura flotei companiei până în 2019. Wizz Air realizează economii de 10% din costul unitar cu modelul A321 în comparație cu modelul A320, ceea ce permite companiei aeriene să-și continue extinderea rețelei aflată în Europa și să continue să ofere cele mai mici prețuri pentru clienții săi.

Wizz Air este una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creştere din Europa, cu una dintre cele mai bune marje de profit, aşadar aceste noi aeronave care se adaugă comenziii ferme de 110 aparate de zbor de ultimă generaţie A321neo deja comandate şi care urmează a fi livrate începând din 2019, vor face ca flota companiei să fie în 2024 mai mult decât dublă. Acest fapt va permite companiei să-şi menţină poziţia de cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est iar costurile de operare să devină cele mai bune din categorie.

Având în vedere costurile din lista oficială de preţuri din cadrul Acordului Airbus cu Compania, achiziția poate considerată o “tranzacție de clasa 1” conform regulilor de listare și, prin urmare, semnarea acordului cu Airbus poate fi condiționată de aprobarea acționariatului Wizz Air. Un alt anunț în acest sens va fi făcut în perioada următoare.

József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Paris Air Show: “Suntem încântați să completăm flota Wizz Air cu aeronave suplimentare Airbus A321. Relația noastră deja puternică cu Airbus continuă pe măsură ce vom investi mai mult în flota WIZZ în creștere. De la introducerea sa în flota Wizz Air în noiembrie 2015, Airbus A321ceo a oferit avantaje semnificative în ceea ce privește costurile, iar interiorul redesenat a îmbunătățit serviciile noastre de la bord. Comanda de astăzi, împreună cu cea deja existentă pentru 110 aeronave ultra-eficiente A321neo, va face ca Wizz Air să recepționeze 140 de aeronave noi între 2017 și 2024 și o va transforma în liderul de necontestat de pe piața low-cost din Europa Centrală și de Est. Mai mult decât atât, aceasta contribuie la răspunsul companiei privind  oportunitățile semnificative de creștere din această piaţă oferind clienților cele mai mici tarife și posibilitatea de a călători la bordul uneia dintre cele mai tinere și mai eficiente flote din Europa”.

John Leahy, Airbus Commercial Aircraft Chief Operating Officer – Customers a declarat: “Suntem încântați de faptul că Wizz Air, o companie aeriană cu o flotă în întregime Airbus, și-a arătat din nou încrederea în noi. A321ceo, cel mai mare membru al familiei A320, cu costurile de operare imbatabile, este avionul potrivit la momentul potrivit pentru dezvoltarea Wizz Air. Acesta va permite companiei să continue să crească şi să  ofere în același timp pasagerilor confortul pe care îl merită, un confort pe care doar Airbus îl poate oferi”.

Flota curentă Wizz Air cuprinde 83 de avioane din familia A320 (64 A320 și 19 A321). Vârsta medie a aeronavelor, de 4,4 ani, face ca aceasta să fie una dintre cele mai tinere flote ale vreunei companii aeriene europene importante.

Wizz Air are, de asemenea, o comandă la Airbus pentru 110 aeronave A321neo noi cu sisteme și motoare avansate cu termen de livrare începând din 2019.

A321ceo este cel mai mare membru al familiei A320 și oferă cele mai bune costuri per pasager dintre aeronavele cu un singur culoar existente, inclusiv spaţiul pentru pasageri este comparabil cu cel ale unei aeronave widebody.

Această aeronavă cu fuselaj lung are o lungime totală de 44,51 metri şi oferă spațiu suficient pentru a găzdui confortabil 185 de călători – sau până la 236 într-o aşezare de densitate mare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.