Pullman Bucharest găzduiește prima ediție a Greek Festival Pullman Bucharest găzduiește prima ediție a Greek Festival
Pullman Bucharest găzduiește prima ediție a Greek Festival, între 12 și 18 iunie. Festivalul evidențiază gastronomia, cultura și tradițiile Peloponezului, într-o săptămână plină de... Pullman Bucharest găzduiește prima ediție a Greek Festival

Pullman Bucharest găzduiește prima ediție a Greek Festival, între 12 și 18 iunie. Festivalul evidențiază gastronomia, cultura și tradițiile Peloponezului, într-o săptămână plină de evenimente cu specialități culinare, băuturi locale, dansatori și muzică tradițională.

Oaspeții oficiali ai Greek Festival sunt Excelența Sa, Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Republicii Elene în România, Konstantina Nikolakou, reprezentantul regiunii Peloponez și Ioannis Markos, Ministrul Plenipotențiar pentru Relații Economice și Comerciale. Evenimentul se va bucura de prezența specială a Chef Giannopoulos Vasileios și a celor doi sous-chefs, Giakoumelos Alexandros și Chysollari Stylianos.

Festivalul va cuprinde un seminar de turism și un show gastronomic dedicat regiunii Peloponez, precum și o degustare de vinuri și brânzeturi cu produse autentice locale din peninsulă. Pe parcursul întregii săptămâni, restaurantele din cadrul hotelului Pullman Bucharest vor oferi meniuri cu specific grecesc-peloponez, create de către Chef Giannopoulos Vasileios, cu ingrediente locale din peninsula Peloponez.

 Meniul va conține o varietate de aperitive locale, cum ar fi plăcințele cu spanac, fluiere umplute cu brânză Feta & Anthotiro, mielfeuille de vinete cu brânză și roșii proaspete, mazare (Fava) cu caracatiță. Protagoniștii meniului vor fi: dorada (Tsipoura), lupul de mare (Lavraki) și mielul gătit cu cartofi, ulei de măsline și cimbru. Sărbătoarea gastronomică este completată de faimoasele “diples” – desert grecesc din aluat sub formă de foi – cu sirop de miere și nuci și de crema de brânză cu gem de smochine și fagure de miere”, a declarat Giannopoulos Vasileios, Chef executiv.

Giannopoulos Vasileios este absolvent al Școlii Superioare de Gastronomie din Franța. El a lucrat ca chef în hoteluri de 5 stele și a contribuit la deschiderea de hoteluri de tip boutique în Atena și în marile orașe din provincie. A fost distins pentru munca sa în evenimente turistice importante.

Festivalul Grecesc este organizat în parteneriat cu Regiunea Peloponez, Ambasada Republicii Elene în România, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română și Uniunea Greacă.

“Peloponez este o regiune extrem de frumoasă a Greciei ce merită vizitată, ea nefiind foarte explorată de turiștii români. Săptămâna aceasta este o oportunitate deosebită de a prezenta publicului românesc frumusețile și delicatesele din Peloponez”, a declarat Excelența Sa, domnul Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Republicii Elene în România.  

Grecia și România au relații de prietenie, legături istorice și culturale de lungă durată, precum și relații politice și economice bilaterale puternice. Companiile grecești au investit peste 4 miliarde de euro în România și își continuă extinderea activității în țară, în sectoare cheie precum telecomunicații, infrastructură, bancar, industria alimentară și a băuturilor și materialelor de construcții, creând astfel 25.000 de noi locuri de muncă.

Comerțul bilateral a crescut în anul 2016 cu 4,8% și există multe oportunități pentru dezvoltarea acestuia în continuare. Turismul rămâne un factor semnificativ de intensificare a cooperării bilaterale în multe domenii. Grecia rămâne o destinație de vară pentru mai mult de 1 milion de turiști români. În cursul anului 2016 a avut loc o creștere importantă, de 46%, în transportul aerian din România către Grecia.

Greek Festival este organizat cu sprijinul sponsorilor Nireus, Aspis Food, Loux, Alexandrion, Aqua Carpatica, Kanakas și Olympus.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.