Fashion Trends: “22” by Gina Cas – mai mult decat un numar! Galerie FOTO Fashion Trends: “22” by Gina Cas – mai mult decat un numar! Galerie FOTO
“22” este cea de-a 9-a colectie semnata Gina Cas in ultimii 4 ani. Aceasta marcheaza trecerea spre un stil care vine in intampinarea nevoilor... Fashion Trends: “22” by Gina Cas – mai mult decat un numar! Galerie FOTO

“22” este cea de-a 9-a colectie semnata Gina Cas in ultimii 4 ani. Aceasta marcheaza trecerea spre un stil care vine in intampinarea nevoilor oamenilor, pastrand insa directia brand-ului ca abordare artistica.

Gina Cas este un tanar designer vestimentar de 25 de ani, care si-a inceput cariera odata cu absolvirea cursurilor de moda din cadrul Universitatii de Arte Decorative si Design Bucuresti, colectia de licenta fiind si prima sa colectie. Aceasta a fost intitulata S.H.A.P.E si a fost realizata in intregime de designer, de la concept, design, tipar, alegerea materialelor, pana la taierea si coaserea acestora.

Stilul abordat inca de la inceput a fost unul geometric, asimetric, volumetric, artistic, nonconformist. Gina Cas a pastrat aceasta linie care a consacrat-o ca designer pana in prezent, reusind sa isi creeze un stil recognoscibil, indiferent de variatiile de creatie.

Au urmat alte colectii prin care designerul si-a exprimat viziunea artistica, atat pentru dame, cat si pentru barbati, reusind sa insufle dorinta de nou, de schimbare si de curaj in purtarea unor haine extravagante, care sa reflecte personalitatea clientilor sai: diferiti, nonconformisti, curajosi, cu atitudine, care se cunosc foarte bine pe ei insisi, dornici de a se exprima prin intermediul hainelor, lideri, invingatori, dupa cum afirma chiar Gina Cas.

Acestia au fost target-ul designerului, unul destul de restrans, printre care s-au numarat si persoane publice si artisti din tara. De asemenea, tanara a fost cea care a initiat un nou concept de prezentare de moda, prin flashmob-urile organizate in 2015 in mai multe locatii din Bucuresti, printre care se numara Centrul Vechi, Bulevardul Magheru si Parcul Herastrau.

Cea mai noua colectie, “22”, imbina stilul abordat inca de la inceput si adresat in mare parte vedetelor, cu un stil mai usor de purtat si de cumparat, o varianta pentru publicul larg.

Astfel, designerul propune articole precum pantaloni, fuste si camasi simple, purtabile, din materiale naturale, dar cu amprenta creativa caracteristica, dar si jachete din materiale neconventionale, lucioase, rigide, destinate mai mult scenei. Per total colectia este una eclectica, ce imbina mai multe stiluri, precum cel japonez, disco, punk, sport, casual, office, dar si renascentist.

Colectia a fost lansata in cadrul Show-ului “Romanian Fashion Philosophy”, pe 22 Martie, ora 22, tot conceptul concentrandu-se pe repetitia cifrei 2, care a reprezentat lait-motivul colectiei.

Designerul a inchis seara si a surprins atat prin stilul diferit de al celorlalti designeri participanti, prin muzica aleasa, cat si prin aparitia inedita de la sfarsit, designerul defiland cu atitudine, gest neintalnit prea des la prezentari de moda.

Pe scena cele 22 de modele au fost acompaniate de DJ Fly, un prieten drag de-al Ginei, care a intretinut atmosfera pe ritmuri house, electronic si accente japoneze. Invitatii designerului au asteptat-o dupa show pentru a o felicita si pentru a face fotografii.

“Am ales 22 ca titlu al colectiei, avand in vedere sincronicitatile din acea perioada legate de acest numar, in care cred cu tarie: organizatorul a ales aceasta data din cele 4 zile disponibile pentru prezentare, erau 22 de tinute finalizate la acel moment, de asemenea, 22 este numarul destinului meu, la 22 de ani am cumparat spatiul pentru a deschide showroom-ul si atelierul si am facut demersurile necesare pentru inceperea business-ului propriu-zis. Avand in vedere ca am gandit aceasta colectie ca una duala, care abordeaza 2 directii de marketing, care este conceputa pentru 2 tipologii de public, care imbina 2 tipuri de materiale, contrastante, fiind creata atat pentru dame, cat si pentru barbati, mi s-a parut mai mult decat perfect numarul 22, rezultat din repetitia cifrei 2, in jurul careia se invarte intregul concept!”…a declarat Gina Cas.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.