Art Safari 2017 găzduiește cea mai mare expoziție Ștefan Luchian din ultimii 50 de ani Art Safari 2017 găzduiește cea mai mare expoziție Ștefan Luchian din ultimii 50 de ani
Cu prilejul Centenarului Luchian, Pavilionul Muzeal din cadrul Art Safari București va prezenta  (19 mai – 18 iunie 2017) expoziția „Luchian și Independenții”. La ediția Art Safari... Art Safari 2017 găzduiește cea mai mare expoziție Ștefan Luchian din ultimii 50 de ani

Cu prilejul Centenarului Luchian, Pavilionul Muzeal din cadrul Art Safari București va prezenta  (19 mai – 18 iunie 2017) expoziția „Luchian și Independenții”.

La ediția Art Safari 2017, Pavilionul Muzeal este dedicat expoziției „Luchian și Independenții”, prilejuită de Centenarul Luchian (1916-2016) și va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituții muzeale, dar și din cele mai importante colecții private, în încercarea de a recrea atmosfera artistică în plină schimbare de la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec XX.

Vă invităm să descoperiți cea mai mare expoziție Luchian din ultimii 50 de ani, care va oferi o privire de ansamblu asupra creației „înnoitorului picturii românești”, făcând referire și la gruparea de secesiune artistică ce s-a conturat în jurul personalității sale.

Coloana vertebrală a expoziției este concepută în jurul creației excepționale a lui Ștefan Luchian, care în decursul a 25 de ani de carieră racorda pictura românească, dar și tipul de societate artistică, la modelele vest europene muncheneze și pariziene.

Expoziția va reflecta și activitatea artistică a grupării tinerilor „independenți”, alături de care Luchian a surprins societatea și conveniențele vremii: Vermont, Artachino, Grant, Satmary, Pascaly, evocând, în același timp, și influența pe care Nicolae Grigorescu, părintele spiritual al grupării a exercitat-o asupra tinerilor artiști, în incercarea de a reflecta spiritul vremii și de a schimba tiparele îmbătrânite ale picturii academiste.

Program expoziție

Zilnic (cu excepția sâmbetelor), 12:00-21:00

Sâmbătă, 12:00-24:00

„Luchian avea toate darurile marelui artist şi, în primul rând, acel caracter autentic, acea neîmblânzită vehemenţă a personalităţii după care recunoşti pe maeştri…”  Tudor Vianu

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.