Home & Deco: Decoraţiuni din conserve…..un nou trend în amenajări Home & Deco: Decoraţiuni din conserve…..un nou trend în amenajări
De câte ori ai ieşit la cumpărături cu scopul precis de a cauta…decoraţiuni? Să fim serioşi, decoraţiunile nu se caută ci se…găsesc. Sau, mai... Home & Deco: Decoraţiuni din conserve…..un nou trend în amenajări

De câte ori ai ieşit la cumpărături cu scopul precis de a cauta…decoraţiuni? Să fim serioşi, decoraţiunile nu se caută ci se…găsesc. Sau, mai bine zis, se construiesc. Deja trendul de do it yourself nu mai este o noutate nici măcar pentru noi, cei din România. Unde mai pui faptul că o decoraţiune construită cu mâinile tale are o valoare sentimentală considerabil mai mare decât orice alt obiect decorativ cumpărat dintr-un magazin.

Dacă mai găseşti în tine şi puţin entuziasm copilăresc sau, cine ştie, o doză de creativitate, poţi transforma banalele cutii de conserve în adevărate chilipiruri ce vor fi admirate de toţi cei ce-ţi trec pragul. Sau de către toţi cei ce-ţi admira balconul sau grădina – pentru că ideile sunt nenumărate, trebuie doar să decizi dacă vrei decoraţiuni pentru interior sau pentru exterior. Sau, de ce nu, şi una şi alta.

Există nenumărate beneficii care te îndeamnă să colectezi conservele Eva şi să le refolosesti. Odată ce ai consumat conţinutul delicios al conservei, nici prin cap nu ţi-ar trece că poţi transforma o cutie metalică în cu totul altceva. Ei bine, se poate!

Pe lângă faptul că în modul acesta reciclezi, pune la socoteală şi timpul creativ şi relaxant pe care-l dedici execuţiei. Dacă mai ai ajutoare, cu atât mai bine, petreci timp de calitate alături de cineva drag. Dacă îi implici şi pe cei mici, e lesne de înţeles că vei combina ingenios joaca cu educaţia şi creativitatea. E o artă pe care puţini reuşesc să o îmbine cu talent dar, iată, câteva conserve Eva şi poţi să dai startul orelor de lucru manual chiar la tine acasă.

Să o luăm cu începutul. De ce ai nevoie? Păi, în primul rând ai nevoie de cât mai multe conserve Eva. Formele şi dimensiunile chiar nu contează, păstrează-le pe toate. Îţi recomandăm să le speli bine de tot, să le degresezi să cureţi ambalajul ce le îmbracă. Înarmează-te cu o foarfeca care să nu te lase la “greu”, un tub cu lipici de calitate şi…ce mai ai tu prin casă.

Iată câteva idei ingenioase care te pot ajuta să transformi conservele Eva în decoraţiuni unice. Eva – suport pentru lumânări. E incredibil de simplu de realizat. Ai nevoie de lipici şi…pietricele. Orice fel de pietricele, colorate, albe, negre sau mixte, tu alegi. Trebuie doar să le potriveşti cât de cât estetic una lângă cealaltă şi să le lipeşti bine. La final vei avea un suport pentru lumânare romantic şi totodată elegant. Unde mai pui faptul că nu vei avea probleme cu ceară topită şi lipită de mobilă.

Sau, poate preferi jardinierele în stil vintage. Aici e chiar mai simplu. Ai nevoie de conservele Eva spălate şi curăţate, de o vopsea (oricare e culoarea ta preferată) şi…eventual o tăblie de lemn. De îndată ce ai vopsit conservele Eva şi vopseaua s-a uscat, fie le lipeşti pe suportul din lemn, fie le prinzi în cuie subţiri. Ulterior poţi sădi orice fel de plante în noile tale ghivece şi poţi chiar să scrii pe acestea cu o vopsea mai deschisă la culoare. Un scris de copil ar avea un efect wow garantat!

Ideile pot continua, trebuie doar să vrei. Fie îmbraci cutiile de conservă Eva în danteluţe elegante şi le tranformi în cutii pentru bijuterii, fie le îmbraci în sfoară de rafie şi le transformi în vaze pentru flori – pregăteste-te să cucereşti încet-încet noile trenduri din decoraţiuni. Să ai spor!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.