„Donează sânge! Fii erou!” Unde? Când? „Donează sânge! Fii erou!” Unde? Când?
„Donează sânge! Fii erou!” este un proiect național, desfășurat în 10 centre universitare din România: Târgu Mureș, București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara,... „Donează sânge! Fii erou!” Unde? Când?

„Donează sânge! Fii erou!” este un proiect național, desfășurat în 10 centre universitare din România: Târgu Mureș, București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara, Oradea și Constanța care vine în intampinarea unei probleme importante a vremurilor în care trăim si anume deficitul major de donatori de sânge. În acest an, Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti își propune ca in saptamana 8-12 mai toate centrele sa lucreze împreună și să creasca procentajul de donatori din populație astfel reușind să crească și calitatea serviciilor medicale din România.

Știați că în România sub 2% din populație donează sânge, și că doar un singur bolnav de leucemie are nevoie de patru donatori? Numeroase probleme serioase de sănătate implică transfuzia de sânge, donat de oameni ca noi toți, cu scopul de a salva vieți.

Poate fi un copil, un părinte sau un prieten apropiat cel care are nevoie de acest dar necondiționat pentru a supraviețui.

Ne propunem să asigurăm o atmosferă relaxată și plăcută pentru donatori și să oferim asistența personalului medical din cadrul Institutului de Hematologie Transfuzională, în vederea eficientizării și comodității actului de donare.

Proiectul își propune ameliorarea deficitului de sânge din spitalele din țară prin:

  • O COLECTARE DE SÂNGE extensivă;
  • Organizarea unei puternice campanii de INFORMARE și RESPONSABILIZARE SOCIALĂ în acest sens.
  •  120 DONATORI / ZI timp de 5 ZILE = 600 DONATORI
  •  Locația: Holul de Onoare al Facultății de Medicină – UMF Carol Davila București

Prin organizarea bianuală a proiectului ‘’Donează sânge! Fii erou!’’, coordonatorii și-au propus întotdeauna ameliorarea uneia dintre marile probleme cu care se confruntă unitățile spitalicești din România: lipsa de sânge.

De fiecare dată, campania s-a desfășurat pe o perioada de cinci zile, timp în care, pe lânga procesul propriu-zis de donare, s-a încercat sensibilizarea populației cu privire la importanța actului de donare a sângelui prin materiale informative (pliante, afișe, articole în presă și media) și sfaturi din partea personalului medical în locația de recoltare.

Astfel, campania a beneficiat de publicitate din partea unor posturi precum Pro TV, Antena 1, Antena 3, 10TV, Realitatea TV, Radio România Actualități, ziare precum Adevărul de seară cât și de parteneriate cu firme de prestigiu: BGS, Metro, Vel Pitar etc.

Toate campaniile au fost încununate de succese, numărul de donatori mărinduse de la o ediție la alta, precum și suportul oferit din partea sponsorilor și mass-mediei. Anul trecut, adunând campaniile desfășurate, s-au acumulat în doar 2 săptămâni circa 1000 de donatori din capitală, ceea ce reprezintă peste 450 L de sânge care poate fi folosit în aproape 300 de intervenții medicale.

Anul trecut, concomitent cu campaniile desfășurate în cadrul UMF București, au fost organizate campanii de donare atât în restul centrelor universitare medicale din țară, cât și în cadrul ASE București și al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Astfel s-a extins numărul donatorilor din București, iar campania a căpătat o amploare națională, sporindu-i impactul și vizibilitatea.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.