O săptămână cu Samsung Galaxy S8 Plus! O săptămână cu Samsung Galaxy S8 Plus!
Da, știu! Mulți își doresc, deja, noul smartphone Galaxy S8 (Galaxy S8 Plus) lansat recent și în România de către Samsung. Noi suntem, însă, printre... O săptămână cu Samsung Galaxy S8 Plus!

Da, știu! Mulți își doresc, deja, noul smartphone Galaxy S8 (Galaxy S8 Plus) lansat recent și în România de către Samsung. Noi suntem, însă, printre puținii fani Samsung norocoși care au primit să testeze cât mai amănunțit smartphoneul Samsung S8+, ca mai apoi să vi-l prezinte și vouă.

Nu vrem, din fericire, să vă plictisim cu specificațiile tehnice pentru că nu este punctul nostru forte și știm din experiență că Samsung este cu tehnologia la zi, iar acest lucru presupune că au scos pe piață un model fiabil care nu doar să încânte privirile ci și să funcționeze de nota 10. În plus, toate specificațiile tehnice se regăsesc în fișa produsului.

Pe scurt, vă spun, că ne-am bucurat precum copiii atunci când am deschis cutia cu noua “jucărie” și am realizat unboxing-ul. Am adăugat în telefon un SIM Orange, iar apoi am scos pe rând fiecare accesoriu (vezi foto). Am ajuns cu update-urile la zi, iar după ce am admirat Infinity Display-ul, care oferă o experiență de vizionare fără precedent (cel puțin pentru mine), am trecut la butonat.

Ce am observat din primele ore? Că Samsung Galaxy S8 Plus vine cu o multitudine de servicii și aplicații noi (multe utile, altele nefolositoare în România), că este rezistent la apă (testat) și praf (testat), dispune de suport MicroSD până la 256GB, always-on display, dar și că permite încărcare wireless și fast-charging.

Că sud-coreenii au eliminat (bună decizie) butonul fizic de home şi au mutat senzorul de amprentă pe spate, lângă cameră, ceea ce face ca S8 să dispună de un ecran spectaculos de 6,2 inchi Quad HD Super AMOLED (2960 x 1440 Pixeli/570 ppi), acoperit cu Gorilla Glass 5 atât pe partea frontală, cât și pe partea din spate, asigurând astfel durabilitatea și finisajul la standarde înalte de calitate.

Am trecut apoi la camera foto. Partea care ne încântă! Pasionați de fotografia de food și travel, am adăugat rapid în meniu câteva aplicații specifice și am atacat Bucureștiul cu un set de poze. Despre cameră, numai de bine (vom reveni cu o galerie foto amănunțită pentru a exemplifica).

Chiar dacă mulți spun că S8 păstreze acelaşi senzor disponibil şi pe Galaxy S7 Edge, camera de pe noul Samsung este cu adevărat premium. Am observat acest lucru atât din pozele realizate în lumina slabă, cât și în pozele de food.

Altfel spus, camera principală are un senzor de 12MP F1.7 cu tehnologie dual-pixel care ajută în condiții de luminozitate scăzută, zoom și fotografii anti-blur, având procesare îmbunătățită a imaginilor. Noul Galaxy S8 îmbunătățește însă camera frontală, care dispune acum de 8MP F1.7 și de funcția smart autofocus.

În prima săptămână de la primirea lui am observat că S8+ are o autonomie de o zi, chiar și o zi şi jumătate, în condiţii de utilizare normală, aș putea zice. Credem că este un plus atâta timp cât Infinity Display-ul și design-ul fără margini formează o suprafață netedă, fără limite, fără butoane sau margini dure, dar care oferă o experiență de vizionare fără întreruperi și posibilitatea de a realiza mai multe lucruri simultan.

Pentru început vă mai spunem că design-ul compact al noului Galaxy S8 permite utilizarea acestuia cu o singură mână, S8 Plus fiind, însă, mai greu de acoperit.

PS. De reținut! Noi am primit telefonul în cadrul programului Orange Smartphone Testers!!! Galaxy S8 este disponibil, însă, în precomandă încă de pe 29 martie și va fi disponibil spre livrare în magazinele din România începând cu 28 aprilie, într-o paletă bogată de culori, printre care se numără Midnight Black, Orchid Gray și Arctic Silver.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.