De ce trebuie să mergem la dentist din șase în șase luni? De ce trebuie să mergem la dentist din șase în șase luni?
Zilele trecute am pasit din nou in cabinetul unui medic stomatolog. De data aceasta a fost o vizita din care am si invatat cateva... De ce trebuie să mergem la dentist din șase în șase luni?

Zilele trecute am pasit din nou in cabinetul unui medic stomatolog. De data aceasta a fost o vizita din care am si invatat cateva notiuni elementare, as putea zice eu, despre igiena dentara, preventie, dar si estetica dentara. Si unde altundeva puteam sa merg decat la medicul meu preferat Dr. Yazan.

Si cum stim cu totii ca zambetul sanatos si imaculat reprezinta cartea de vizita a oricarei persoane, acesta nu poate sa fie decat un motiv important pentru care este necesara o igiena corecta si atenta.

Iar detaliile cele mai interesante le-am aflat in cadrul unui workshop despre igiena orala si estetica dentara organizat de clinica Creating Smile. Prietenii nostri Dr. Yazan Aqrabawi si Dr. Berivan Haj Abdo ne-au povestit si au pus in practica procesul de igiena pe care cu totii trebuie sa-l facem din sase in sase luni, pentru a preveni bolile dentare.

IGIENA DENTARA

“Cu totii stim ca produse alimentare precum bauturile acide, bauturile si mancarurile colorate dauneaza danturii, dar si sanatatii in general, de aceea trebuie evitate pe cat posibil. Resturile alimentare, in special dulciurile, sunt principala cauza a cariilor dentare. Bacteriile prezente in mod obisnuit in gura, descompun resturile alimentare, rezultand produsi acizi care demineralizeaza smaltul, ducand la aparitia cariei dentare. In plus, acesti produsi, precum si inmultirea bacteriilor produc gingivita”, sustine Dr. Yazan.

Sfatul lui, ca si al celorlalti medici stomatologi, este simplu: periajul dentar dupa fiecare masa este extrem de important pentru a preveni cariile si parodontoza.

Unde mai pui ca inca de mici am invatat ca preventia este mai importanta si mai usoara decat tratarea unei probleme si, de aceea, recomandarea medicului stomatolog este de a vizita cabinetul cel putin de doua ori pe an pentru detartraj, airflow si periaj.

Mai mult, pentru a tine sanatatea sub control, este foarte importanta alimentatia si stilul de viata, dar si ingrijirea danturii de acasa.

In cadrul acestui workshop, Dr. Yazan ne-a aratat care sunt tehnicile de mentinere a unei bune igiene orale si locurile care necesita atentie speciala in timpul periajului si folosirii atei dentare.

ESTETICA DENTARA

Tot de la ei am aflat ca estetica dentara nu mai este doar un moft, ci este o specialitate in stomatologie din ce in ce mai cautata intrucat prin serviciile oferite permite reabilitarea estetica si imbunatateste functiile aparatului dento-maxilar.

Vorba romaneasca din batrani “ Sufera baba la frumusete” este demult uitata avand in vedere noile tehnologii aparute, iar clinica Creating Smile dispune de toata aparatura necesara ca tu sa ai un zambet imaculat si fara durere.

“Estetica dentara foloseste tehnologii precum laserul pentru a putea realiza anumite proceduri necesare acestui domeniu, pacientii se vor simti mult mai confortabil, timpul de tratament este mult mai rapid, iar disconfortul si durerea sunt atenuate cu ajutorul anesteziei”, adaugă stomatologul.

Noi am reusit sa extragem cateva sfaturi importante si nu vom ocoli medicul stomatolog in conditiile in care stiinta si aparatura folosita au evoluat destul de mult, iar teama de acest personaj nu mai este ca in trecut.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.