„Le Consul“, răsfăț culinar inspirat din bucătăria franțuzească – Galerie FOTO „Le Consul“, răsfăț culinar inspirat din bucătăria franțuzească – Galerie FOTO
Știu că sunt gurmand. Îmi place mâncarea bună și, recunosc, nu ocolesc niciun local nou deschis în București. Fie că îmi pune pe masă... „Le Consul“, răsfăț culinar inspirat din bucătăria franțuzească – Galerie FOTO

Știu că sunt gurmand. Îmi place mâncarea bună și, recunosc, nu ocolesc niciun local nou deschis în București. Fie că îmi pune pe masă burgeri sau fructe de mare, fie că are la desert cheesecake sau doar tiramisu. Dar știu și destul de bine când un restaurant merită laude sau nu. Iar „Le Consul“ m-a impresionat de la prima întâlnire. De ce?

Aflat pe Aleea Alexandru nr. 7 din „micul Paris”, restaurantul este amplasat într-un vechi palat interbelic, renovat în totalitate, și îmbină într-un stil rafinat conceptul Haute Cuisine, cu un salon Haute Coifure și un boutique Haute Patisserie. La „Le Consul“ poți lua prânzul sau cina alături de prieteni alegând dintr-o serie de preparate premium inspirate de bucătăria franțuzească.

Mi-am dat seama că, aici, simțurile și necesitățile culinare și de frumusețe sunt răsfățate pe deplin după ce am aflat că Chef Mihai Irima (foto) este responsabil cu tot ceea ce ajunge în meniu și pe mesele clienților. Îi apreciam munca de ceva vreme, iar farfuriile pe care el (alături de echipa sa) le scoate îi fac pe cei ca mine să se bucure de bucate de calitate.

Chef Mihai Irimia_Le Consul

La „Le Consul“, meniul este un mix de gusturi marine și continentale într-o călătorie iniţiatică prin arta culinară tradiţională. O experiență aparte este și meniul de deserturi, unde se împletesc numeroase arome, ingrediente și preparate unicat. Lista de vinuri este de excepție. Nu în ultimul rând, pentru cei grăbiţi, trecerea prin boutique le oferă posibilitatea de a testa patiseria fină, precum şi produse servite, de regulă, în restaurant.

Dar să trecem la fapte. Ce am ales noi din meniul bine organizat de Chef Mihai Irima a fost… wow! Cuvintele sunt de prisos, iar pozele vorbesc de la sine.

STARTERS

Foie gras de rață, trufe și dulceață de gutui cu ghimbir …

le consul 2

Tortellini cu creveți și langustine, spumă aromată cu lemongrass …

le consul 4

MAIN COURSE

Mușchi de vită, piure Robuchon, foie gras și petale de trufe negre …

le consul 6

Piept de rață, sfeclă coaptă în crustă de sare și micro salată bogată în vitamine …

le consul 7

DESERT

Millefeuille cu cremă de vanilie și ciocolată albă, caramel sărat și pudră de ulei de măsline…

le consul 10

Planeta de ciocolată, crème brûlée cu aromă de portocale și kumquats confiate…

le consul 11

Trebuie să vă mai spun că atmosfera caldă, servirea de excepție și mâncarea de clasă ne-au ținut “legați” aici aproape două ore. Fără să simțim cum trece timpul.

La ieșirea din restaurant, ne-am propus să îi mai trecem pragul cât de curând și să degustăm noutățile din meniu. Și asta pentru că am mai aflat că odată cu venirea primăverii vor fi operate și câteva mici schimbări în meniu, iar proprietarii își doresc să dezvolte conceptul Haute Patisserie prin deschiderea unor mici unități, de tip boutique, unde produsele de patiserie fină și brutărie să fie accesibile tuturor.

Bine de știut!

Fondatorii restaurantului „Le Consul“ sunt Jean-Philippe Guilbert-Lassagne și Patrick Andre Hofman. Cei doi cunosc România de peste 20 de ani și o văd drept o ţară în plină evoluţie. În capitală, acolo unde se află „Le Consul“, cei doi au observat că oamenii sunt din ce în ce mai interesați de bucătăria premium și decizia de a deschide acest restaurant a venit pe fondul nevoii în București de a avea locații rafinate pe segmentul fine dining.

Chef Mihai Irimia, Jean Phillippe Guilbert si Adrian Oprea Hagiu

Mai multe informații despre prețuri și meniul „Le Consul“ pot fi regăsite pe site-ul oficial. Conturile de Facebook și Instagram îi asigură pe clienți că sunt mereu la curent cu tot ce-i nou în meniul restaurantului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.