Tips & Tricks: Cum să-ți îngrijești pielea în funcție de vârstă. La 20, 30, 40 și 50 de ani! Tips & Tricks: Cum să-ți îngrijești pielea în funcție de vârstă. La 20, 30, 40 și 50 de ani!
Trecerea timpului nu trebuie sa ne sperie. Este un proces natural, dar care poate fi controlat si chiar intarziat, cu ajutorul ritualului corect de... Tips & Tricks: Cum să-ți îngrijești pielea în funcție de vârstă. La 20, 30, 40 și 50 de ani!

Trecerea timpului nu trebuie sa ne sperie. Este un proces natural, dar care poate fi controlat si chiar intarziat, cu ajutorul ritualului corect de ingrijire a pielii. Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, iti spune cum trebuie sa-ti ingrijesti pielea in functie de varsta, pentru a te bucura de un ten frumos in fiecare etapa a vietii tale.

20 de ani – demachiant, tonic si crema hidratanta

La 20 de ani tenul este tanar, deci usor de ingrijit si lipsit de riduri. Principalele probleme care pot aparea, sunt cele specifice tipului de ten al fiecarei persoane – sebum in exces, sensibilitate, piele uscata. Rutina zilnica este una simpla. Demachiantul, tonicul si crema hidratanta sunt de baza.

Se poate opta pentru produse, care au in compozitia lor ingrediente active cu efect antioxidant, precum Vitamina C, E. Pe timpul verii si nu numai, se va opta suplimentar pentru produse cu factor de protectie solara cu SPF 30 sau 50. Tenul cu probleme specifice trebuie tratat in acord cu acestea.

30 de ani – produse pe baza de colagen, acid hialuronic si antioxidanti

Procesul de regenerare celulara incetineste la aceasta varsta. Pielea incepe sa arate mai stresata si ridurile de expresie isi fac aparitia. Productia de colagen scade si tesutul isi pierde din elasticitate. Este recomandata utilizarea unor produse de ingrijire ce contin colagen, acid hialuronic si antioxidanti pentru a compensa deficitul.

Pe timpul noptii, este indicat sa folosim o crema anti-imbatranire cu antioxidanti, care netezeste ridurile fine si consolideaza legaturile intercelulare de la nivelul epidermei. Nu trebuie sa uitam nici de produsul de ingrijire pentru conturul ochilor, care trebuie aplicat atat dimineata, cat si seara. Cremele cu factor de protectie solara sunt un must si la fel si vizita lunara la salon pentru un tratament cosmetic.

YAA056000036

40 de ani – retinol si exfoliere regulata

Modificarile normale, ce au loc in corpul unei femei, se rasfrang si asupra tenului. Pielea devine mai uscata si mai lipsită de elasticitate, din cauza lipsei de colagen. Sunt indicate produsele care contin retinol, ce are un efect puternic antirid, aduce hidratare pielii si stimuleaza regenerarea celulara.

De asemenea, pielea trebuie sa fie exfoliata regulat,  pentru ca ingredientele active din produse sa fie absorbite mai usor la nivel intracelular, dar si pentru a stimula regenerarea celulelor vii. La această varsta, tratamentele profesionale anti-imbatranire se fac lunar.

 50 de ani – Alpha-Hidroxi Acizi si peptide

La aceasta varsta, intervine menopauza care aduce cu sine scaderea nivelului de estrogen. Pielea isi pierde din fermitate si procesul de instalare a ridurilor este mai rapid si vizibil.

Se recomanda folosirea cremelor nutritive,  indeosebi a celor care contin Alpha-Hidroxi Acizi (AHA), retinol, peptide, acele ingrediente care au rol de diminuare a ridurilor si efect de lifting asupra pielii.

Petele sunt o alta problema specifica varstei. In acest caz se va apela la produse anti-pigmentare cu efect de luminozitate asupra tenului. Din ritualul de ingrijire nu trebuie sa lipseasca si un produs pentru zona perioculara.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.