OSCAR 2017: „Moonlight”, cel mai bun film. Emma Stone şi Casey Affleck, cei mai buni actori în rol principal OSCAR 2017: „Moonlight”, cel mai bun film. Emma Stone şi Casey Affleck, cei mai buni actori în rol principal
Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost obţinut de „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins. La această categorie au mai fost nominalizate filmele... OSCAR 2017: „Moonlight”, cel mai bun film. Emma Stone şi Casey Affleck, cei mai buni actori în rol principal

Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost obţinut de „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins. La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” şi „La La Land”. Filmul „La La Land”, nominalizat la 14 categorii, a primit Oscarul pentru regie, dar şi alte cinci premii.

Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost câștigat de Emma Stone pentru rolul din „La La Land”. Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 2-a nominalizare pentru Emma Stone.

emma stone

La această categorie au mai fost nominalizate Isabelle Huppert pentru „Elle”, Ruth Negga pentru„Loving”, Natalie Portman pentru „Jackie”, Emma Stone pentru „La La Land”, Meryl Streep pentru „Florence Foster Jenkins”.

La categoria cel mai bun actor în rol principal, premiul i-a revenit lui Casey Affleck pentru rolul din „Manchester by the Sea”. Este primul Oscar pentru Affleck şi cea de-a 2-a nominalizare din cariera actorului.

Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a revenit actriţei Viola Davis pentru rolul din lungmetrajul „Fences”. Este vorba de primul Oscar pentru Davis, actriţa mai fiind nominalizată la premiile Academiei Americane de Film de trei ori.

Viola Davis_Oscar

Actorul Mahershala Ali a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolul său din filmul „Moonlight”. El a devenit primul actor de religie musulmană care a câştigat un premiu Oscar.

Premiul Oscar pentru regie: „La La Land”, regizat de Damien Chazelle

Cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight”, de Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney

Cel mai bun scenariu original: „Manchester by the Sea”. Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 4-a nominalizare din carieră pentru Kenneth Lonergan.

Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală: „La La Land”

Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz pentru „La La Land”.

Premiul Oscar pentru regie de imagine: „La La Land”, Linus  Sandgren.

Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj: „Sing”

Oscarul pentru cel mai bun documentar scurtmetraj: „The White Helmets”

Premiul Oscar pentru efecte vizuale: „The Jungle Book”

Premiul Oscar pentru decoruri: „La La Land”

Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”, decernat lui Alan Barillaro Marc Sondheimer

„The Salesman” de Asghar Farhadi a obţinut premiul pentru cel mai bun film străin.

Premiul Oscar pentru mixaj sonor a revenit echipei filmului „Hacksaw Ridge”.

Cel mai bun film de documentar, decernat pentru „O. J.: Made in America”

Premiul Oscar pentru cele mai bune costume, coafură şi machiaj a fost decernat echipei filmului „Suicide Squad” (Alessandro Bertolazzi, Georgia Gregorini şi Christopher Nelson)

Sursa:Mediafax.ro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.