Novorésumé, de la un proiect universitar la un Start-Up de succes Novorésumé, de la un proiect universitar la un Start-Up de succes
“Foarte recent, în ultimele săptămâni, am atins nouă ţintă de 130.000 utilizatori unici din toate părţile globului fără niciun investitor, ceea ce ne face... Novorésumé, de la un proiect universitar la un Start-Up de succes

“Foarte recent, în ultimele săptămâni, am atins nouă ţintă de 130.000 utilizatori unici din toate părţile globului fără niciun investitor, ceea ce ne face foarte fericiţi. Majoritatea utilizatorilor sunt din SUA şi Europa, dar avem utilizatori şi din ţări precum Brazilia, Argentina, Canada, Australia, Africa de Sud si India. Toată lumea este mulţumită de servicile oferite de către aplicaţia noastră web, deoarece le salvează foarte mult timp preţios şi în acelaşi timp le oferă toate mijloacele profesionale necesare pentru a-şi crea un CV modern.” – Ştefan Polexe, CEO

În procesul căutării unui loc de muncă, unul dintre cei mai importanţi paşi pe care un aplicant trebuie să îi facă sunt aceia de a-şi creea un CV care să le reflecte personalitatea şi în acelaşi timp să descrie toată experienţă lor profesională relevantă în cazul respectiv. Mai mult decât atât, CV-ul trebuie să urmeze, de asemenea, principiile de design grafic şi cele sugerate de către experţii în resurse umane dacă aplicantul doreşte ca CV-ul lui să lase o primă impresie pozitivă.

“Problema principală pe care am descoperit-o noi este că majoritatea persoanelor care sunt în căutarea unui nou loc de muncă nu au abilităţile necesare în ceea ce priveşte design-ul grafic şi de redactare a conţinutului care sunt necesare pentru a crea un CV modern, de aceea am decis să găsim o soluţie.” – Cristian Letai, Co-fondator

Această provocare a fost cu succes rezolvată de către cei 3 studenţi prin crearea unei aplicaţii web care permite oricărui utilizator cu minime cunoştinţe de Limba Engleză să îşi creeze un CV modern printr-un proces cu totul intuitiv.

Utilizatorii pot să creeze şi să customizeze până la 18 versiuni diferite, iar în cazul în care nu au inspiraţie au fost pregătite pentru ei câtevamodele profesionale de CV, iar de asemenea pentru fiecare secţiune pot fi găsite sfaturi şi exemple create împreună cu experţii în resurse umane.

“În fiecare zi primim păreri şi reacţii de la zeci de utilizatori şi avem grijă să răspundem individual fiecăruia, deoarece doar ascultând de utilizatorii noştrii vom putea să ne îmbunătăţim serviciile şi mai mult. Ne face foarte fericiţi faptul că folosind serviciile noastre de creare a CV-ului, utilizatorii au fost angajaţi la companii precum Volvo, Google, Airbnb şi Vice Media.” – Andrei Kurtuy – Co-fondator

Dorim ca pe viitor să ajutăm cât mai mulţi oameni în procesul căutării unui loc de muncă şi să simplificăm cât mai mult posibil procesul de creeare a unui CV modern. Suntem foarte fericiţi să vedem conceptul “Mai puţin este mai mult”, care a fost de succes anul trecut prin creeare CV-ului de o pagină a lui Elon Musk, a inspirat foarte mulţi oameni să îşi reducă dimensiunea CV-ului la o pagină, făcându-l astfel mai relevant, atrăgător şi uşor de citit.

logo+resume

Novorésumé este un start-up creat de 3 studenti romani in Copenhaga care are ca scop adaptarea clasicului CV la secolul 21.  Initiatorii proiectului sunt Andrei Iulian Kurtuy, Cristian Daniel Letai si Stefan Polexe.

Novorésumé aduce celor in cautare de locuri de munca o modalitate noua de asi crea un résumé: in urma cercetarii regulilor sugerate de expertii in resurse umane, cei trei studenti au construit diferite modele de résumés, pe care utilizatori le pot customiza nevoilor proprii.

Noile modele promit ca vor atrage atentia angajatorilor, prin design-ul modern si simplitatea cu care résumé-ul poate fi parcurs.

Ideea s-a nascut in urma cu trei  ani, cand cei trei studenti au participat la Innovation Cup, un concurs organizat de Copenhagen Business Academy in colaborare cu Microsoft si incubatorul DARE2mansion. Ideea s-a bucurat de un feedback pozitiv, ceea ce i-a determinat pe cei trei sa continue dezvoltarea proiectului.

Platforma poate fi accesata la urmatorul link: https://novoresume.com/.

Viziunea proiectului este de a adapta traditionalul resume la secolul XXI: prin imbinarea perfecta a functionalitatii cu estetica. Asa cum sloganul companiei ne indica: “Résumés. As they should be.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.