eMAG investește 1,7 milioane de euro în ZITEC. Scopul? eMAG investește 1,7 milioane de euro în ZITEC. Scopul?
Considerat unul dintre principalii producători locali de aplicații online, Zitec a atras privirile investitorilor în ultimii ani, iar acum beneficiază de o investiție de... eMAG investește 1,7 milioane de euro în ZITEC. Scopul?

Considerat unul dintre principalii producători locali de aplicații online, Zitec a atras privirile investitorilor în ultimii ani, iar acum beneficiază de o investiție de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG. Odată cu această investiție, Zitec are în plan o extindere accelerată pe piață, prin creșterea echipei, deschiderea de birouri în provincie, formarea unui departament specializat în fonduri europene și granturi, precum și activități susținute de creștere a portofoliului de clienți în Europa de Vest și SUA.

Zitec este o companie antreprenorială cu un trend ascendent constant în ultimii 5 ani, ce a ajuns în 2016 la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, cu un indicator de profitabilitate (EBITDA) în creștere, la 12%.

Infuzia de capital, care va avea loc printr-o serie de tranzacții, a avut în vedere potențialul de creștere în zona de servicii de dezvoltare software și online marketing, precum și portofoliul de investiții în startup-uri al Zitec.

Printre companiile din portofoliul de investiții Zitec se numără: Zipongo.com (SUA), cosQuare.com (Olanda) și editura HAC!BD (România).

„Ne bucurăm foarte mult că am reușit să obținem această investiție care, în primul rând, ne oferă validarea unui business românesc de servicii, dezvoltat de la zero, de-a lungul a 14 ani.  Mai mult, este o recunoaștere venită din partea unui jucător de renume. Rămânem în continuare o companie antreprenorială, independentă, lucru care a făcut, de altfel, posibilă această tranzacție, pe lângă o aliniere foarte bună a obiectivelor strategice”

Alexandru Lăpușan, CEO & fondator Zitec

Alexandru Lapusan Zitec

Investitorul va asigura accesul companiei la capital, know-how și conexiuni globale pentru dezvoltare. Managementul va rămâne în aceeași formulă ca înainte de tranzacție.

„Această tranzacție strategică ne va permite să continuăm dezvoltarea accelerată a unor proiecte locale și regionale ample, cu impact major în piață, cu sprijinul unui partener cu competențe avansate în servicii IT. Totodată, este o recunoaștere a rezultatelor obținute de echipa Zitec în ultimii ani și a excelentei colaborări pe care am avut-o în proiecte comune precedente”

Iulian Stanciu, CEO și acționar eMAG

Iulian Stanciu_Director_General eMAG

Tranzacția a fost asistată pentru Zitec de Societatea de avocați bpv Grigorescu Ștefănică, prin implicarea directă a lui Cătălin Grigorescu (Managing Partner) și a lui Ciprian Frandeș (Associate).

De asemenea, Zitec a beneficiat de consultanță de specialitate în domeniul IT din partea buticului de avocatură Jlaw, prin avocații Claudia Jelea și Mihai Jelea.

“Ne bucurăm că avem ocazia să lucrăm cu unele dintre cele mai valoroase și dinamice companii din sectorul IT, cum este Zitec, și să îi sprijinim în eforturile de dezvoltare pe o piață extrem de competitivă. Spiritul antreprenorial și disciplina echipei în urmărirea obiectivelor sunt o sursă de inspirație pentru noi.”

Cătălin Grigorescu, Managing Partner bpv Grigorescu Ștefănică

Catalin Grigorescu

 

Bine de știut! 

Zitec este una dintre companiile lider în industria IT din România, specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe, precum și servicii de online marketing.

Cu afaceri de 4 milioane euro în 2015, circa 40% din venituri proven din proiecte externe, dezvoltate pentru parteneri din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția, Italia sau Olanda.

Succesul Zitec este confirmat şi pe plan local prin referinţele primite din partea unor clienţi de top, precum PayU, Credit Europe Bank, Grupama, Flanco, Amadeus, Paravion, Depanero, Vector Watch sau Network One Distribution.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.