10 localuri unde să îți duci iubita de Valentine’s Day – GALERIE FOTO 10 localuri unde să îți duci iubita de Valentine’s Day – GALERIE FOTO
Cu toate că nu mulți dintre noi vrem să recunoaștem această sărbătoare venită de peste ocean, e aproape imposibil să nu o folosim ca... 10 localuri unde să îți duci iubita de Valentine’s Day – GALERIE FOTO

Cu toate că nu mulți dintre noi vrem să recunoaștem această sărbătoare venită de peste ocean, e aproape imposibil să nu o folosim ca pe o oportunitate de a ieși alături de iubită/iubit într-un loc frumos în care să ne răsfățăm cu un pahar de proseco și un desert perfect. Sau poate chiar mai mult. În funcție de buzunarul fiecăruia. Noi ne-am gândit să vă ajutăm puțin și să vă recomandăm câteva localuri noi, deschise de curând, și care pe noi ne-au cucerit definitiv.

The Mix 

Pentru că este unul din locurile care ne-au plăcut foarte mult și are o atmosferă intimă, The Mix este una din recomandările noastre de top.  The Mix – Urban Food Concept (B-dul Octavian Goga, nr 8) este un local ce își dorește să devină mai mult decât un simplu restaurant și care îmbină armonios ingredient de calitate, creativitate și entuziasm. Altfel spus, The Mix este un un concept urban unde tineri profesioniști lucrează cu pasiune și duc bucătăria la rang de artă.

Chef Rareș Calotă, fost concurent Masterchef, și echipa sa oferă celor care le calcă pragul localului o experiență culinară desăvârșită, fie că sunt adepții “comfy food” sau aprecieză latura gourmet a bucătariei. Iar dacă ajungeți aici trebuie să știți că o să fiți suprinși de gust, plating și savoare. Tot de la el am aflat că meniul este adaptat pentru toate gusturile și că există mereu ceva nou pe care trebuie să-l încerci.

O notă mare am dat-o și cocktailurilor. Acestea trebuie neapărat să fie degustate pentru că barmanul abia așteaptă și el să își expună abilitățile în cele mai rafinate și creative băuturi, al căror gust este unic și surprinzător.

Zen Sushi Fusion

Dacă vreți să încercați „altceva” Zen Sushi Fusion este locul ideal în care bucătăria japoneză își face de cap. Zen Fusion este cea de-a treia locație a lanțului de restaurante cu specific japonez Zen Sushi și a fost inaugurată în incinta hotelui Sarroglia de pe Vasile Lascăr 59.

Noua locație propune o experiență ușor diferită, în care, pe lângă bucătăria fusion, clienții se pot delecta și cu o selecție impresionantă de vinuri (peste 300 de sortimente) care acompaniază perfect un preparat marca zen. Totodată, experiența zen fusion se reflectă și în atmosfera intimă, caldă și în designul minimalist al restaurantului.

Din meniu, am observat că Zen Fusion combină bucătăria japoneză cu bucătăria peruană, rezultând preparate care te vor impresiona atât vizual cât și prin gustul savuros. Vă pot enumera: causa, ceviche, tuna tataki con tomato rallado, mușchi de vită marinată în sos de piper verde și wasabi, lup de mare cu sos de trufe, black cod cu sos miso și lup de mare cu sos miso.

În plus, meniul de sushi este foarte ofertant: roll-uri, nigiri, temaki, samba maki, misterious maki ori foie gras maki, sashimi cu icre de pește zburător tobiko, ton, anghila, sea bass, caracatiță, legume și tempura, sosuri aromate, picante și tot felul de mirodenii.

Aici, “Mister Sushi” Iulian Constantin, chef și owner la Zen, cu peste 15 ani experiență în bucătarie, vă așteaptă că “Misterious sushi” – una dintre minunățiile inventate de el.

Noa RestoClub

În top am pus și Noa RestoClub. Localul încearcă să mute polul distracției pe una din cele mai animate străzi ale Bucureștiului, Calea Victoriei 26, într-un spațiu modern și elegant. Totul ne  amintește de glamourul anilor ’70, fiind locul ideal pentru un prânz cu iubita sau, de ce nu, o cină la lumina lumânării, într-un ambient plăcut și cool.

Cu un design curajos și urban, la o primă vedere, Noa îmbină elemente art-deco cu accente dark, totul într-o atmosferă liniștită și classy care spune o poveste despre micile delicii ale vieții.

Conceptul restaurantului Noa este de lounge ziua și club seara (miercuri, vineri și sâmbăta), cu tineri care stau și socializează afară la un pahar de vin sau alții care dansează înăuntru, practic locul ideal unde business-ul se combină ușor cu relaxarea, dar și muzica cu gastronomia.

Bucătăria modernă cu influențe franțuzesti și italiene încearcă să aducă mâncarea de bistro într-o variantă modernistă și mai vie, pe placul tinerilor. Aici am dat peste chef Albert Ciucur, bucătarul șef de la Noa Restoclub, care și-a mai pus amprenta și asupra meniurilor restaurantelor Escargot și Goccia, unde a lucrat cu Chef Florin Dumitrescu, Sandalandala.

Turquoise

Zilele trecute, am trecut și pe la Turquoise (strada Theodor D. Sperantia, nr. 96 – zona Decebal), restaurant care s-a deschis în luna ianuarie cu viziunea de a crea în București cea mai autentică și mai deosebită experință culinară turcească.

Aici te simți imediat ca și când ai fi pășit într-un local de bun gust din Turcia. Oamenii sunt destinși, iar cina este servită într-o ambianță confortabilă și primitoare.

La Turquoise te poți bucura de aromele de narghilea, de mâncare turcească prparată ca la carte, de vin bun și de desert dumnezeiesc. Totul  într-o atmosferă de lounge.

Coffeeshop Company Bucharest

Când am intrat la Coffeeshop Company Bucharest (Putul Lui Zamfir Nr.2, Bucuresti) nu m-am gândit că o să rămân și la prânz. Când chelnerul mi-a adus cafeaua, am aflat că meniul lor a fost îmbunătățit, au fost adaugate preparate savuroase, supe și burgeri. Totul pentru a oferi clienților posibilitatea de a savura un prânz delicios în timp ce se bucură de cafeaua preferată!

Altfel spus, Coffeeshop Company Bucharest a întâmpinat luna februarie cu un meniu nou și vă așteaptă în fiecare zi de la 07:30 la 23:00 într-o atmosferă caldă și primitoare!

Cât despre cafea, Coffee Shop Company mizează pe o experiență perfectă și unică, o reinterpretare a tradiționalei “Vienna coffee house” ce întânlește moderna “coffee to go”, atât de actuală în lumea noastră agitată.

Vă spun sincer că este locul perfect în care poți nu doar să savurezi (poate) cea mai bună cafea din București, ci să te bucuri deplin de viață, într-o atmosferă ce amintețte de farmecul vienez. Sfatul nostru este să încercați și supele lor, dar și deserturile. Sunt excelente!

Lugo Restaurant & Lounge

Și uite așa am ajuns la un alt restaurant preferat care merită 100% să îi treceți pragul. Și nu doar de Valentine’s Day. Aflat în centrul Bucureștiului, la trei minute de Piața Romană, pe strada George Enescu, numărul 23, Lugo Restaurant & Lounge și-a deschis porțile în vara anului 2016.

Acesta vă propune un spațiu interior cu separeuri dar și spații ‘open’ pentru grupuri mai mari, o servire impecabilă, testată pe propria piele, dar și muzică bună. Piesa de rezistență este reprezentată de mâncarea de excepție, unde rețetele inovative ale unei experimentate echipe de Chefi face nota discordantă de alte localuri.

Trebuie să vă mai spun că Lugo  este un restaurant mediteraneean inconfundabil, cu linii și elemente de design vibrante. Decorul, ritmurile incitante ale muzicii de lounge și de relaxare, dar și mirosul devastator de mâncare mediteraneeana  savuroasă, sunt impulsurile unei aventuri gastronomice de neuitat. Fiecare fel de mâncare are un ‘plating’ de excepție. Fructele de mare sunt ‘vedetele’ meniului însă la fel de importante sunt și pastele, peștele (doradă și somon), carnea de vită preparată cu grijă în sos brun, de vin alb sau chimchurri. Deserturile ocupă un loc de cinste în bucătaria Lugo, iar soufle-ul de ciocolata cu înghețată de vanilie este piesa de rezistență.

Noi credem că Lugo este un loc perfect pentru o ieșire cu persoana iubită, prietenii sau familia. Iar dacă aveți o pasiune pentru mâncarea mediteraneeană, așteptăm să ne spuneți și nouă cum v-a plăcut la Lugo!

Dakota

Dacă vreți ceva și mai impresionant, vă recoamndăm Dakota (Șoseaua Nordului 7-9). Iar după chiar cum ei se recomandă, Dakota nu este doar un restaurant. Este pasiune pentru cele mai suculente fripturi pe care le veți gusta vreodată, pentru atmosfera intimă într-o locație selectă, pentru personal de excepție ce trasformă fiecare masă într-o experiență.

Da, le-am degustat bunătățile din meniu și nu putem să spunem decât … wow. Pe scurt, Dakota este un tur de forță gastronomic, pentru cunoscătorii ce au văzut lumea și vor să retrăiască entuziasmul mâncării excepționale, grilled to perfection.

Restaurantul Dakota este inspirat din steak–house-ul clasic asupra caruia Isoletta își pune amprenta calității, pentru a realiza un concept inedit. Carnea este importată direct de la cei mai buni producători (Brazilia, Argentina, Australia, Japonia), iar cuptorul hibrid în care aceasta este pregătită o face suculentă și îi dă o aromă specială. Deserturile sunt excelente, însă trebuie să știți că prețurile nu sunt deloc mici, dar experiența merită cu vârf și îndesat.

E3 by Entourage 

Nu trebuie să uităm nici de E3 by Entourage din zona Floreasca, un local cool ca înfățișare și cu mâncare excelentă. Pe scurt, E3 by Entourage este un bar de cocktailuri, combinat cu un restaurant (la prânz), care se transformă în club, seara.

Deserturile lor m-au făcut să revin aici de câteva ori. Las pozele să vorbească de la sine, iar eu vă mai spun doar atât: prețurile la mâncare sunt normale, nici prea mici, dar nici prea mari, iar chelnerii sunt destul de vivace și nu te vor lăasa cu paharele goale niciun moment.

NUBA 

Dacă aveți drum prin Nordul Capitalei nu trebuie să ratați nici NUBA (Str.Grigore Gafencu 27). Este un loc ideal și pentru a servi pranzul, restaurantul fiind deschis de marți până duminică între orele 12:30 și 24:00, și luni începand cu 18:00 și până la miezul nopții. Meniul restaurantelor NUBA este conceput de către Chef Catalin Petrescu și este unul asian-fusion cu influențe peruane, Materia prima folosită în bucătărie este importată din țările de origine a fiecărui produs în parte.

Designul locației este inovativ și în continuă upgradare de la sezon la sezon, iar NUBA reușește să își surprindă clienții atât prin intermediul preparatelor spectaculoase și al îmbinării de gusturi și senzații cât și prin elemente constante de noutate în ceea ce privește serile de lounge cu entertainment divers, dar și prin aspectul locației.

Din bunătățile de aici amintim, printre altele, wgyu mini tacos, spicy duo fish tacos, tuna tataki, salată cu creveți tempura și tartar de ton. Puteți alege și sea bass cu risotto cu lapte de cocos, beef donburi, calamar întreg la grătar cu sos de lămâie, dar și cotletele de berbecuț la grătar.

Dacă mai puteți, la final puteți alege unul din deserturile NUBA: Pavlova, mouse de fistic, cheese cake, prăjitură de ciocolată cu blat crunchy sau prăjitură cu caramel.

Cucina JW Marriott

Unul dintre cele mai romantice restaurante din oraș, Cucina vă așteaptă cu o atmosfera prietenoasă, într-un decor pitoresc și cu un cheesecake de SENZAȚIE. Recunoaștem că este greu să te decizi între atâtea preparate gustoase: grisine din parmezan, o varitate crocantă de pizza și paste făcute în casă, precum și o selecție de pește proaspăt și specialități din fructe de mare.

Atmosfera din restaurant recrează spiritul unei ferme rustice din Toscana, atât prin decor, cât și prin acea ospitalitate tipic italiană. Nu fiți suprinși dacă veți vedea clienți fideli salutându-se ca și cum ar fi vechi prieteni sau dacă oaspeții se îmbrățișează cu echipa la plecare.

Aici, în serile de vineri și sâmbătă, începand cu 7:30 PM, romanticii incurabili sunt invitați să se răsfețe într-o călătorie muzicală către Italia, cu muzică autentică și fermecătoare, interpretată de invitatul special, Don Miche.

Your email address will not be published. Required fields are marked *