Afaceri de 90.000 euro pentru firma de curățenie Pure Clean Afaceri de 90.000 euro pentru firma de curățenie Pure Clean
Pure Clean, firma de curățenie înființată în aprilie 2013 de către antreprenorii Laura Mois și Adrian Dragnea, a ajuns în anul 2016 la o... Afaceri de 90.000 euro pentru firma de curățenie Pure Clean

Pure Clean, firma de curățenie înființată în aprilie 2013 de către antreprenorii Laura Mois și Adrian Dragnea, a ajuns în anul 2016 la o cifră de afaceri de aproape 90.000 euro, cu 30% mai mare decât în 2015. Pentru anul curent planul este ca valoarea încasărilor să crească cu încă 20%, adică să ajungă la nivelul de 108.000 euro.

“Anul 2016 a fost unul provocator, mai ales pe o piață extrem de dinamică cum este cea a curățeniei profesionale.” spune Adrian Dragnea, fondator și director general Pure Clean. “Numărul competitorilor este unul mare, cu toate că am observat de-a lungul timpului că firmele care se lansează și cele care se închid rămâne constant. Neadaptarea la cerințele clienților și dificultatea de creare și dezvoltare a unei echipe implicate consider că sunt printre principalii factori declanșatori ai unei închideri de companii din acest domeniu.”

La Pure Clean numărul angajaților a ajuns în 2016 la 21 persoane, dintre care două au fost angajate prin Asociația Surdo-Muților din București. “La noi important este ca oamenii să își facă treaba conform standardelor cu care am obișnuit clienții, indiferent de problemele de auz sau vorbire pe care le au. Am ales această variantă și suntem foarte multumiți de decizia pe care am luat-o”. continuă Adrian Dragnea.

La nivel de lucrări, anul trecut echipa Pure Clean a curățat peste 280.000 metri pătrați de spații rezidențiale și de birouri, iar în anul 2017 acest număr are șanse mari să se dubleze. Numărul de abonamente la care angajații se prezintă constant a crescut la 27, iar lucrările la persoanele fizice sunt de aproximativ 23 în fiecare săptămână.

“Pentru că încă suntem în faza de dezvoltare, marja de profit de aproximativ 25% din cifra de afaceri o reinvestim în creșterea companiei, în echipamente și pregătirea personalului.”  completează Adrian Dragnea.

Printre activitățile întreprinse în 2016 la nivel de business, Pure Clean a preluat o altă firma de curățenie împreună cu contractele și angajații disponibili, care nu a reușit să facă față provocărilor din lipsă de personal.

În același timp, ambii fondatori ai companiei Pure Clean au renunțat la locurile de muncă fixe și se dedică în totalitate dezvoltarii firmei de curățenie profesională care își extinde activitatea prin dezvoltarea și păstrarea unui portofoliu de clienți constanți și recurenți.

Laura Mois si Adrian Dragnea_Pure Clean

Bine de știut!

Afacerea de familie Pure Clean a fost fondată în aprilie 2013 de către antreprenorii Laura Mois și Adrian Dragnea. Serviciile pe care le oferă Pure Clean sunt: curățenie generală rezidențială și corporate, curățenie după constructor sau renovare, curățenie târguri și expoziții, curățenie restaurante, consultanță pentru optimizarea serviciului de curățenie, consultanță în alegerea firmei de salubritate și celei de relocare, curățenii pentru situații dificile – spații nelocuite, spații neutilizate pe durată îndelungată, locații foarte murdare datorită unor situatii deosebite.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.