Viessmann dublează vânzările de centrale murale în condensaţie în 2016 Viessmann dublează vânzările de centrale murale în condensaţie în 2016
Datorită normativului european ErP din 2015, piaţa centralelor în condensaţie a crescut în ultimul an cu aproximativ 80%. În primele 10 luni din 2016,... Viessmann dublează vânzările de centrale murale în condensaţie în 2016

Datorită normativului european ErP din 2015, piaţa centralelor în condensaţie a crescut în ultimul an cu aproximativ 80%. În primele 10 luni din 2016, Viessmann a vândut peste 20.000 mii de centrale termice în condensaţie, modelul cel mai bine vândut fiind centrala murală Vitodens 050-W.

“2016 a însemnat un an bun în ceea ce priveşte centralele de apartament în condensaţie, vânzările Viessmann s-au dublat pe acest segment. Asta înseamnă că numai în acest an compania Viessmann a reuşit să vândă peste 20.000 centrale în condensaţie, păstrându-şi cifra de afaceri din 2015 pentru aceeași perioadă în ciuda stopării importurilor de centrale termice convenţionale. Cea mai bine vândută centrală Viessmann este acum Vitodens 050-W”, declară Valentin Nan, marketing Viessmann România.

Centrala termică Vitodens 050-W este un cazan combi cu schimbător de căldură integrat, disponibilă în două variante de putere (6,5 până la 24 şi 8,8 până la 33kW). Centrala este folosită în apartamente sau case unifamilale de aproximativ 300 mp.

Evoluţii pozitive în piața colectorilor solari

În acest an, piaţa colectorilor solari a primit un impuls pozitiv. “Ne-am bucurat că 2016 a fost reactivat programul “Casa Verde”, pentru că ne aşteptăm la impulsionarea vânzărilor de colectori solari, cele mai vândute fiind panourile solare plane, dar şi al altor echipamente, cum ar fi cazanele pe peleti şi pompele de căldură”, continuă Valentin Nan. 

Comanda centralei de pe smartphone mişcă piaţa

Noul mod de gestionare a confortului termic din apartament, la distanţă, printr-o aplicaţie de smartphone, generează tot mai mult interes.

“Oamenii încep să folosească aplicaţii precum ViCare, Vitoguide şi Vitotrol Plus pentru că în stresul cotidian le uşurează viața. Suntem atenţi la nevoile consumatorilor şi încercăm să oferim cele mai uşoare şi eficiente metode de a le crea confortul termic dorit. Pentru anul viitor pregătim noi echipamente ce vor putea fi gestionate la distanţă şi pentru alte tipuri de sisteme de încălzire”, mai declară Valentin Nan.

Viessmann lucrează în România cu peste 1000 de parteneri autorizați cu care acoperă întreg teritoriul țării.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.