Grupul KRUK a achiziționat un portofoliu de creanțe de consum în Spania Grupul KRUK a achiziționat un portofoliu de creanțe de consum în Spania
Grupul KRUK, liderul pieței de management al creanțelor din zona Europei Centrale a câștigat licitația pentru achiziția unui portofoliu de creanțe de consum pe... Grupul KRUK a achiziționat un portofoliu de creanțe de consum în Spania

Grupul KRUK, liderul pieței de management al creanțelor din zona Europei Centrale a câștigat licitația pentru achiziția unui portofoliu de creanțe de consum pe piața din Spania, cu o valoare nominală totală de 183 milioane Euro.

Aceasta este cea de-a doua investiție KRUK în Spania, dar este mult mai importantă decât prima achiziție în termeni de mărime a portofoliului și a sumei investite.

Am mai făcut un pas spre consolidarea poziției noastre pe una dintre cele mai mari piețe de creanțe din Europa. Băncile din Spania sunt extrem de interesate să vândă portofolii de creanțe neperformante. Judecând după tranzacțiile noastre până în acest moment și după licitațiile în desfășurare pe piață, cred că încă nu am efectuat cea mai mare investiție pe piața de profil din Spania. Ne străduim, de asemenea, să ne construim compania pe piața locală. S-ar putea să consolidăm acest proces prin achiziția unei companii externe de management al creanțelor,” a declarat Piotr Krupa (foto), Președintele Consiliului de Administrație al KRUK S.A.

Ne-am început operațiunile în Spania în decembrie 2015. În aprilie 2016, KRUK a cumpărat primul portofoliu de creanțe de la BIGBANK AS Consumer Finance. Acest portofoliu a avut o valoare nominală de 3 milioane Euro (aprox. 13 milioane zloți).

În primele trei trimestre ale anului 2016, Grupul KRUK a investit 936 milioane zloți în 60 de portofolii de creanțe cu o valoare nominală totală de 6,4 miliarde zloți. Investițiile au crescut astfel cu 220% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.