CONCELEX, prima companie de construcții din România care își neutralizează emisiile de CO2 CONCELEX, prima companie de construcții din România care își neutralizează emisiile de CO2
Prin semnarea unui contract cu grupul de firme elveţian ALLCOT Group, specializat în promovarea conceptului de “green business”, CONCELEX, companie ce proiectează și execută... CONCELEX, prima companie de construcții din România care își neutralizează emisiile de CO2

Prin semnarea unui contract cu grupul de firme elveţian ALLCOT Group, specializat în promovarea conceptului de “green business”, CONCELEX, companie ce proiectează și execută lucrări de construcții civile și industriale la cheie, inclusiv modernizarea și repararea infrastructurii rutiere, extinderea și repararea rețelelor de canalizare și aprovizionare cu apă, a devenit prima companie de construcții din România care își neutralizează emisiile de CO2.

Astfel, CONCELEX și-a măsurat amprenta de carbon, compensându-și în același timp emisiile de CO2 realizate anul trecut, lucru pe care-l va face și în următorii ani.

În 2015, CONCELEX a fost responsabilă pentru generarea emisiilor de CO2, în principal, prin consumul de energie si transportul angajatilor. Compania a ales să-și compenseze  emisiile de CO2 prin investirea într-un proiect de energie verde, certificat de Verified Carbon Standard, care produce energie verde din captarea și arderea biogazului.

“Ne-am decis să investim în sustenabilitate și să ne aducem aportul la protejarea mediului în lupta împotriva schimbărilor climatice. Activăm într-un domeniu în care este important să folosim cele mai sofisticate tehnologii pentru a economisi energie, iar clădirile verzi sunt un concept pe care ne dorim sa îl implementam cât mai des în Romania. Prin acest contract, CONCELEX își demonstrează angajamentul său pentru conservarea planetei noastre, sprijinind proiecte verzi prin neutralizarea emisiilor de CO2 pe care le produce”, a declarat Daniel Piturlea, director general CONCELEX.

Măsurarea amprentei sale și compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de seră este o componentă cheie a strategiei de sustenabilitate îmbrațișată de CONCELEX. Strategia “zero emisii de CO2” a fost implementată în România cu ajutorul firmelor BLUE PLANET și CARBON EXPERT, partenerii grupului elvețian ALLCOT.

“ALLCOT este încantat de relația de parteneriat cu firma CONCELEX în călătoria lor spre sustenabilitate, care vizează zero emisii de CO2, cu costuri operaționale reduse. Această colaborare este foarte importantă pentru noi, într-un sector de activitate în plină expansiune către tehnologiile verzi”, spune Alexis Ludwig Leroy, CEO al ALLCOT Group.

“Din ce în ce mai multe firme din România își doresc să participe, în mod voluntar, la protejarea mediului înconjurător și promovarea ideilor de sustenabilitate pe termen lung. CONCELEX este un pionier în domeniul său de activitate și sunt convinsă că și alte firme de construcții şi imobiliare vor urma”, spune Casiana Fometescu, din partea CARBON EXPERT şi BLUE PLANET.

CONCELEX este una dintre cele mai mari firme de construcții din România, cu o vechime în piață de 22 ani. La nivelul anului 2015, cifra de afaceri a companiei a fost  de 27,8 milioane de euro, în creștere cu 260% fața de anul precedent. Pentru 2016, compania estimează un rulaj de 16 milioane de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.