Tips & Tricks: cum trebuie hrănite păsările zburătoare pe perioada iernii Tips & Tricks: cum trebuie hrănite păsările zburătoare pe perioada iernii
Luna noiembrie este momentul oportun când le putem veni în ajutor păsărilor zburătoare nemigratoare care încep să se confrunte cu lipsa hranei corespunzătoare. Acesta... Tips & Tricks: cum trebuie hrănite păsările zburătoare pe perioada iernii

Luna noiembrie este momentul oportun când le putem veni în ajutor păsărilor zburătoare nemigratoare care încep să se confrunte cu lipsa hranei corespunzătoare. Acesta este și motivul pentru care specialiștii Hornbach, unul dintre cei mai importanți retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, ne-au oferit câteva ponturi pentru a le veni în ajutor prietenilor noștri înaripați.

”Magazinele Hornbach au introdus toamna aceasta, în premieră, un sortiment dedicat hranei păsărilor zburătoare. Ne-am gândit să le venim astfel în întâmpinare celor care sunt preocupați de îngrijirea lor și care au înțeles de-a lungul timpului că, pentru supraviețuirea pe timp de iarnă, acestea au nevoie de un tip de hrană mult mai nutritiv decât, spre exemplu, pâinea sau simplele grăunțe”, spune Mugurel Horia Rusu, Director General Hornbach România.

Tipurile de hrană comercializate de magazinele Hornbach sunt potrivite pentru toate păsările nemigratoare, care pe timpul iernii rămân în țară, în locurile lor familiare. De multe ori, aceste locuri sunt chiar în apropierea curților, care pe timpul verii oferă  cadrul perfect pentru hrană și adăpost. Însă, la venirea sezonului rece, când insectele și fructele dispar, acestea au dificultăți în procurarea hranei, foarte multe riscând să moară din această cauză. De aceea, este momentul oportun să le venim în ajutor, suplimentând cat de des putem această nevoie.

Cel mai potrivit tip de hrană

Începând de toamna și până primăvara, păsările au nevoie de o alimentație cu multe calorii, care să le ajute să supraviețuiască pe timpul nopților foarte reci. Acest tip de hrană se regăsește acum în magazinele Hornbach, într-un sortiment dedicat tuturor păsărilor care nu migrează, precum cele care se hrănesc preponderent cu semințe – cinteza, vrabia, pițigoiul, dar și cele care consumă în special alimente moi – măcăleandrul, mierla, graurul sau ciocănitoarea pestriță mare.

Sortimentul include trei tipuri de hrană pentru toate aceste specii de păsări: furaje din semințe și paie, care oferă o concentrație ridicată de semințe și arahide și un nivel optim de energie, furaje grase, compuse din seu de vită îmbogățit cu boabe și semințe, care asigură rapid un nivel ridicat de energie, și furaje grase și mixte, un amestec din fulgi de ovăz, semințe și grăsime, cu o valoare nutritivă sporită, prin concentrația mare de ulei.

Ghid de hrănire a păsărilor zburătoare

Potrivit specialiștilor Hornbach, în procesul de hrănire a păsărilor pe timpul iernii, trebuie să luăm în calcul două aspecte importante – modalitatea de hrănire și locul de amplasare a hranei.

Hrănirea păsărilor trebuie făcută în mod constant, pe toată perioada sezonului rece (noiembrie-februarie), fiind necesar ca locul amenajat să fie alimentat cu cantități moderate, de două ori pe zi, la primele ore ale dimineții și cu o oră înainte de înserat, deoarece păsările au nevoie de o rezervă de energie pentru perioada nopții.

În ceea ce privește locul de hrănire, acesta trebuie plasat  într-un punct inaccesibil pisicilor, păstrat în stare uscată și curățat periodic pentru a proteja păsările împotriva infecțiilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.