New Trends: Cel mai bun barman mixolog din lume este o femeie! New Trends: Cel mai bun barman mixolog din lume este o femeie!
Jennifer Le Nechet a fost desemnată cel mai bun barman mixolog în cadrul ediției de anul acesta a Diageo Reserve WORLD CLASS, cea mai... New Trends: Cel mai bun barman mixolog din lume este o femeie!

Jennifer Le Nechet a fost desemnată cel mai bun barman mixolog în cadrul ediției de anul acesta a Diageo Reserve WORLD CLASS, cea mai prestigioasă competiție de profil, care a avut loc în Miami și a reunit cei mai buni barmani din lume. Este pentru prima oară în istoria concursului când locul I este câștigat de o femeie.

Originară din Franța, Jennifer poate fi întâlnită în barul parisian Café Moderne, acolo unde reușește să-și captiveze clienții datorită creativității și priceperii sale în a infuza arome și a amesteca băuturi. Măiestria și experiența lui Jennifer i-a cucerit și pe membrii juriului Diageo Reserve World Class, care au fost impresionați de selecția spectaculoasă de cocktailuri prezentate în cadrul probei Miami Shakedown, acolo unde a creat un pop-up bar de inspirație Steampunk.

Peste 10,000 de barmani din întreaga lume s-au înscris în competiție, pentru ca în marea finală să fie selectați doar 56 de participanți. Dintre aceștia doar șase barmani au reușit să ajungă în proba finală a competiției, acolo unde au fost nevoiți să inventeze și să creeze un pop-up bar în doar 24 de ore.

Fiecare dintre probele de concurs a avut drept scop cunoașterea și evidențierea calităților pe care un barman trebuie să le posede. De la tehnica de a amesteca băuturile și cunoștințele pe care le deține despre diferite tipuri de alcool, până la personalitatea sa și felul în care reactionează atunci când este contracronometru.

Cu ajutorul băuturilor care fac parte din portofoliul Diageo Reserve, precum vodka Ketel One și Cîroc, tequila Don Julio, ginul Tanqueray No TEN, bourbonul Bulleit, romul Zacapa si scotch whisky-ul Johnnie Walker Blue Label, barmanii au trebuit să realizeze cocktailuri clasice, deja consacrate, dar și să inventeze propriile lor rețete. De asemenea, în cadrul probei contracronometru au fost nevoiți să creeze 14 cocktailuri renumite în doar 10 minute.

Jennifer Le Nechet, prima femeie care câștigă Diageo Reserve WORLD CLASS, a declarat că este copleșită de această realizare. „Sunt uimită! Pentru mine este o onoare să primesc titlul de cel mai bun barman din lume, mai ales pentru că știu că am concurat alături de cei mai talentați barmani. Pe tot parcursul competiției m-am străduit să depășesc limitele aromelor și gusturilor, încercând pe cât posibil să explorez modul în care simțurile sunt seduse de cocktailurile pe care le pregătesc. Abia aștept experiențele ce urmează.”

Jennifer are în fața un an plin de provocări și este pregătita să continue aventura WORLD CLASS. În calitate de brand ambasador Diageo Reserve, ea va călători în toata lumea pentru a juriza diverse competiții de profil, dar și pentru a face cunoscuta povestea brandurilor din portofoliul Reserve.

Reprezentantul României în cadrul competiției Diageo Reserve WORLD CLASS a fost barmanul Costin Gache, proprietar Interbelic Bar. Costin s-a clasat pe locul 20 și a avut una dintre cele mai bune evoluții din concurs.

costin-gache1

„WORLD CLASS este o competiție unde contează în egală masură talentul, măiestria, creativitatea și spontaneitate. În cele din urmă, scopul competiției este să aducă în atenție rolul barmanului în a inspira oamenii să consume băuturi calitative, pe care să le aprecieze în aceeași măsură în care degusta și savurează o mâncare bună. Participarea la marea finală din Miami a însemnat să-mi îndeplinesc cel mai mare vis. Au fost multe ore de pregătire, multe emoții și ca orice competiție a venit și cu o rigoare aparte. Sunt fericit că am reprezentat România și că industria bartending-ului de la noi din țară este pe un trend ascendent, de aceea sper ca anul viitor să fim în top 6”, a declarat Costin Gache la întoarcerea în țară.

În timpul ceremoniei de decernare a premiilor WORLD CLASS, a fost dezvăluit și locul unde va avea loc finala competiției din 2017. Astfel, WORLD CLASS Bartender of the Year Global Final 2017 va avea loc în Mexic.

Misiunea WORLD CLASS este de a inspira oamenii să consume băuturi calitative și să aprofundeze universul cocktailurilor, chiar dacă aleg să le consume într-un bar sau acasa. WORLD CLASS dictează în fiecare an trendurile din zona de mixologie, iar pentru mai multe informații puteți vizita theworldclassclub.com sau pagina de Facebook WORLD CLASS.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.