Povestea Sneaker Industry, un business început cu 5.000 de euro pe Facebook de doi tineri din București Povestea Sneaker Industry, un business început cu 5.000 de euro pe Facebook de doi tineri din București
Cu o investiție de 5.000 de euro proveniți din economii personale, Andrei Gaiță și Bogdan Macovei, doi tineri din București, au pornit business-ul pe... Povestea Sneaker Industry, un business început cu 5.000 de euro pe Facebook de doi tineri din București

Cu o investiție de 5.000 de euro proveniți din economii personale, Andrei Gaiță și Bogdan Macovei, doi tineri din București, au pornit business-ul pe care l-au visat de pe băncile școlii. Pe 12 iulie 2014 afacerea cu sneakers a început pe Facebook, pentru ca la un an distanță, pe 12 iulie 2015, să fie inaugurat magazinul online.

7.000 de perechi de sneakers premium vânduți în doi ani, 300 de modele de sneakers și îmbrăcăminte din categoria streetwear de la 16 branduri apreciate în întreaga lume, disponibile în shop, peste 5.000 de clienți și 500 de comenzi lunar sunt cifrele care reprezintă Sneaker Industry, singurul shop-ul online dedicat sneakers-ilor premium care a oferit, în exclusivitate, pasionaților din România modelul Air Jordan 1 Retro High ‘Banned’.

bogdan-macovei

“Pasiunea noastră pentru sneakers este foarte veche. Îmi amintesc că, în școala generală, pe fiecare caiet era desenată o machetă de “adidași”. La fel de bine îmi amintesc prima pereche orginală de sneakers cumpărată în anii ‘90. Deși, pe măsură ce au anii au trecut, au apărut din ce în ce mai multe magazine specializate, comunitatea de sneaker enthusiasts din România era destul de restrânsă în 2013 și ne era foarte greu să găsim pe piața de la noi modele mai speciale.

Ne-am dorit să punem bazele unei comunități puternice și să le oferim pasionaților de sneakers din România acces la ediții limitate, modele deosebite și la emoția de a cumpăra un produs care îți trezește amintiri și care înseamnă mult mai mult decât un simplu pantof sport. Desigur, ne-am dorit  și o platformă de comunicare cu oamenii care împărtășesc aceeași pasiune cu a noastră, un loc de share-uit opinii, impresii și aspirații”, povesteste Bogdan Macovei, co-fondatorul Sneaker Industry.

Am pornit pe Facebook în iulie 2014 și, anul următor, pe 12 iulie 2015 am dat drumul la sneakerindustry.ro. Acum, ne bucurăm că suntem singurul shop din România care a adus modelul Air Jordan 1 Retro High ‘Banned’, sold out în mai puțin de un minut de la punerea lui la vânzare, la începutul lunii octombrie”, adauga co-fondatorul Sneaker Industry.

Cu o valoare medie a coșului de cumpărături de 550 de lei și modele noi de la cele mai apreciate branduri oferite săptămânal spre vânzare, Sneaker Industry a înregistrat o cifră de afaceri de 90.000 de euro în primul an de la funcționare și estimează că la finele lui 2016 vor atinge pragul de 500.000 de euro.

andrei-gaita

“Ca de obicei, începutul business-ului nu a fost deloc ușor. Ne-am lovit de aspectele birocratice nelipsite pentru deschiderea unei firme, iar  construirea unor relații de încredere cu furnizorii, găsirea și amenajarea depozitului și a biroului au fost alte provocări cărora a trebuit să le facem față. Motto-ul nostru, From passion to industry, ne-a motivat să mergem înainte cu încredere și să adunăm în jurul nostru oameni cu aceeași pasiune. Am pornit la drum doar noi doi și acum echipa Sneaker Industry este formată din 5 membri și mai mulți colaboratori în sistem project based. Pentru primul an, am înregistrat o cifră de afaceri de 90.000 de euro și estimăm că la finele lui 2016 vom atinge 500.000 euro. Avem planuri mari: ne dorim să devenim cel mai mare shop de sneakers și streetwear din estul Europei și suntem siguri că ne vom îndeplini acest obiectiv”, a completat Andrei Gaiță, celălalt co-fondator Sneaker Industry

photo-2

Deschis în iulie 2015, www.snkearindustry.ro este un shop online specializat în sneakers și produse de streetwear, care propune pasionaților din România, o varietate de branduri și modele, produse în ediții limitate, cu livrare rapidă, oriunde în țară.

Oferta magazinului cuprinde peste 300 de modele de sneakers și articole de streetwear pentru femei și bărbați,  în fiecare săptămână fiind puse la vânzare modele noi de la branduri celebre precum: Nike, Adidas, Asics, Jordan, Le Coq Sportif, Vans sau Puma.

De-a lungul timpului, sneakerindustry.ro a adus în exclusivitate pentru România, modele de sneakers și streetwear cum ar fi: Jordan 11 Retro “72-10”, Asics Gel Lyte III “Kithstrike”, Jordan 12 Retro “French Blue”, Jordan 3 Retro “Sport Blue”, Jordan 5 Retro Hornets, Jordan Son of Mars High, Pume x Alife, Puma x Careaux, Jordan Dub Zero “Laser”, Vans x Hana Beamn, Nike SB x SPOT, HUF x Chocolate, sau Diamond x DJ Khaled.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.