Gradul de satisfacție a crescut în rândul părinților care aleg o școală particulară Gradul de satisfacție a crescut în rândul părinților care aleg o școală particulară
Gradul de satisfacție al părinților în ceea ce privește educația pe care copiii lor o primesc în cadrul unei instituții de învățământ privat a... Gradul de satisfacție a crescut în rândul părinților care aleg o școală particulară

Gradul de satisfacție al părinților în ceea ce privește educația pe care copiii lor o primesc în cadrul unei instituții de învățământ privat a crescut în ultimii doi ani, potrivit unui studiu realizat de către Școala Americană Internațională din București (AISB).

Potrivit sondajului realizat de către AISB în rândul părinților, pe o scară de la 1 la 10, gradul de satisfacție a crescut de la 7,6 la 8,1 în anul școlar 2015/2016, procentul de creștere fiind estimat că se va menține și pentru anul școlar 2016/2017. Pe lângă educație, cele mai importante aspecte la care sunt atenți părinții sunt: tipul și calitatea activităților școlare, gradul de implicare al profesorilor și cunoașterea elevilor, mâncarea servită în cantina școlii, dotările campusului, dar și igiena și securitatea.

Pentru toate programele de studiu din cadrul AISB, părinții s-au arătat cel mai mulțumiți de gradul de învățare și aprofundare al limbilor străine, precum spaniola și franceza, dar și de materii precum matematica și știința. Gradul de satisfacție al părinților a crescut și în ceea ce privește activitățile extra scolare, cu o creștere cu 0,6 puncte (pe o scară de la 1 la 10), față de anul școlar precedent, dar și de existența programului de consiliere de care elevii AISB beneficiază, indiferent că sunt la grădiniță, la școala elementară, la gimnaziu sau la liceu.

„Pentru noi este foarte importantă relația de comunicare dintre elevi și profesori, mai ales pentru identificarea acelor aptitudini care nu ar trebui să lipsească din educația fiecărui copil. În cadrul AISB elevii sunt educați în spiritul responsabilității, cu o viziune deschisă, dezvoltându-le o latură esențială a personalității lor, compasiunea față de semeni, fiind implicați încă de mici în proiecte de serviciu în favoarea comunității. De asemenea, la AISB, elevii învață să lucreze în echipă, să aibă un comportament etic, să fie organizați, creativi și inovativi, fiind încurajați să cunoască valoarea artei, a lecturii și a sportului, lucruri esențiale pentru un mod de viață echilibrat”, spune Cătălina Gărdescu, director de admitere şi relaţii externe la AISB.

Pe lângă relația de comunicare dintre elevi și profesori, cei mai mulți părinți s-au arătat mulțumiți și de materialele pe care le primesc constant, cu informații actualizate în timp real despre activitatea copiilor și a instituției, precum buletinele săptămânale si zilnice  , raportul anual, anuarul comunitatii (yearbook) sau informațiile aflate pe site-ul scolii.

În ceea ce privește dotările regăsite în campus, ele au fost apreciate de peste 95% dintre părinți ca fiind total adecvate pentru activitățile școlare, sociale și sportive ale copiilor. Gradul de satisfacție al părinților a crescut și in ceea ce priveste mâncarea pe care elevii o servesc în cantina școlii. Cei mai mulți au apreciat diversitatea alimentelor, prospețimea, dar și faptul că școala îi încurajează pe copii să facă alegeri sănătoase în privința alimentației lor.

Un alt aspect important este securitatea elevilor în cadrul școlii, pe care 39% dintre părinți au considerat-o excepțională, iar pe o scara de 1 la 10, gradul de satisfacție al părinților în ceea ce privește siguranța oferită de serviciul de pază al AISB este 9.

„Investițiile constante pe care le facem în campus sunt foarte importante pentru noi, deoarece vrem să oferim elevilor noștri cele mai moderne condiții de învățare. Practic, în decursul acestui an, investițiile se ridică la 1,3 milioane de euro. Însă, noi anual renovăm o parte din campus. Anul acesta am renovat bibiloteca, iar anul trecut terenul de sport și cantina, pentru că știm cât de importante sunt sportul și alimentația sănătoasă în dezvoltarea copiilor. În 2016, am investit mult și în securitate, pentru ca părinții să fie asigurați că fiecare copil se află în deplină siguranța la AISB, iar acest lucru s-a putut vedea în rezultatele studiului nostru.”, declară Robert Brindley, directorul AISB.

American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada Statelor Unite, și rezidentă, în prezent, în campusul construit în 2001, pe o suprafață de 10 hectare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.