Gadget Trends: Breeze 4K, asistentul tău de selfie Gadget Trends: Breeze 4K, asistentul tău de selfie
Am citit prima dată de Yuneec Breeze în urmă cu o lună de zile, în prezentarea oferită la IFA 2016. Am înțeles atunci că... Gadget Trends: Breeze 4K, asistentul tău de selfie

Am citit prima dată de Yuneec Breeze în urmă cu o lună de zile, în prezentarea oferită la IFA 2016. Am înțeles atunci că Yuneec va lansa pe piață poate cea mai accesibilă dronă 4K. Și vorbim aici de o cameră zburatoare, fiabilă și compactă, controlată cu un smartphone cu iOS sau Android prin aplicația Breeze Cam. Am găsit-o, recent, pe masa celor de la Evolio și le-am răpit-o timp de trei zile să mă joc cu ea.

Recunosc că nu mi-am ales prea bine momentul în care să testez o dronă (ploaia și vântul din ultimele zile mi-au cam dat planurile peste cap), dar tot am reușit să îmi fac o idee despre Yuneec Breeze 4K. Pățit de experiența cu alte drone, am ieșit un pic din București pentru a avea mai mult spațiu la dispoziție și pentru a putea observa calitățile jucăriei.

Am încercat eu să fac un unboxing ca la carte, dar m-am lăsat pagubaș după ce vântul era să mă zboare cu totul din peisaj. Așa că am desfăcut tacticos cutia și am înșirat direct pe pământ drona. Am montat-o în două minute, am instalat aplicația Breeze Cam pe telefon și … la zbor.

yuneec-breeze-4k-4

La început mi-a fost teamă că nu o să o pot controla, însă mi-am dat seama repde că Breeze este destul de fiabilă și compactă. Am ridicat-o destul de puțin deasupra capului pentru că are o greutate de doar 385g, iar condițiile meteo, repet, nu mă avantajau. Am testat rapid cum se fac fotografiile de la înălțime și am filmat câteva clipuri video fara efort. Camera oferă imagini 4K Ultra High Definition și fotografii de 13MP extrem de clare.

Drona vine cu cinci moduri automate de zbor (Pilot, Self-Portrait, Orbit, Travel și Follow Me), iar eu am optat pentru modurile Selfie și Orbit pentru a face poze de grup și filmari video.

yuneec-breeze-4k-12

Modul Pilot poate fi folosit de către utilizator atunci când dorește controlul manual al dronei prin simpla mișcare a telefonului, iar funcția Self-Portrait este recomadată atunci când se dorește realizarea de selfie-uri sau captarea imaginilor de grup.

Comutarea pe modul Orbit, va face ca Breeze 4K să orbiteze în jurul utilizatorului sau al oricărui obiect specificat de către acesta. Drona poate zbura la o distanță de 80 m față de cel care o controlează și se poate întoarce automat dacă are activat modul Travel.

yuneec-breeze-4k-39

În plus, Breeze 4K beneficiază și de funcția Follow Me, iar fotografiile se fac cu o simplă atingere de buton. Follow Me se folosește de sistemul de navigație GPS din smartphonu-ul propriu al utilizatorului, și face ca drona să urmărească poziția acestuia indiferent de obstacolele intâlnite în cale captând în mod automat imaginile din jur.

Mai mult, trebuie să știți că după ce ați realizat clipuri video și fotografii cu Breeze, descărcarea și distribuirea acestora pe facebook (și nu numai) este foarte rapidă. Cum? Simplu. Selectezi fotografia sau clipul video care vrei să fie încărcate, scrii un mesaj personalizat (dacă vrei) și postezi instant fără să ieși din interfața aplicației.

Pentru că vine echipată cu senzor de flux optic și poziționare prin infraroșu, Breeze are o stabilitate foarte bună și poate să fie pilotată atât afară, cât și în interiorul încăperilor. Cei de la Yuneec au dotat-o și cu funcțiile Auto-Landing și Auto Return-to-Home, deci nu este nevoie să ai cine știe ce experiență în pilotarea dronelor.

yuneec-breeze-4k-38

Drona are o autonomie de 12 minute, iar timpul pentru reîncarcarea bateriei este de 30-40 de minute. Elicele sunt pliabile făcând-o foarte usor de transportat, putând fi luată oriunde și oricând de către utilizator.

În concluzie vă amintesc doar atât: Breeze, nu numai că este de două ori mai ieftină decât un Phantom 4 (costă cca. 500 de dolari), dar este fiabilă și capabilă să filmeze la aceeași rezoluție.

Și nu uitați, Breeze 4K este în trend și datorită faptului că poate face live stream 720 HD direct pe Facebook de pe telefonul tău. Mai multe nu sunt de spus, iar specialiștii sigur îi vor da o notă bună în lupta cu producătorii importați din domeniu.

yunfcaeu_breeze_mood_02

Breeze 4k este disponibilă pe piața locală, începând cu data de 3 octombrie 2016, și poate fi achiziționată online de pe site-urile www.emag.ro și www.telcom-shop.ro  la prețul de 2.249 lei.

Specificatii Tehnice:

BREEZE
Dimensiuni (fara protectii elice) 196 x 196 x 65 mm
Dimensiuni (cu protectii elice) 327 x 327 x 65 mm
Lungimea diagonalei 240 mm
Greutate 385 g
Protectii elice Protectii elice cu eliberare rapida
Baterie 3S 11.1 V 1.150 mAh Li-Po
Motoare 4 x 2.206 kV rotor extern fara perii
Altitudine maxima 80 m (distanta de zbor: 100m)
Timp de zbor pana la 12 minute
Viteza maxima de zbor 5 m/s (limitata de software)
Rata maxima de urcare 1 m/s
Temperatura de lucru 0°C – 40°C
Sistemul de pozitionare Optical Flow + GPS
CAMERA
Unghi de inclinare 0° – 90°
Senzor de imagine 1/3.06 CMOS
Pixeli 13 megapixels
Stabilizarea imaginii Stabilizarea digitala a imaginii
Formatul de fisier foto JPEG
Moduri panorama natural, saturatie, brut, noapte
Unghi de vizualizare 117°
Expunere -2.0 – 2.0
Viteza declansatorului 1/30-1/8000s
White balance auto, sunny, sunrise, sunset, cloudy, tungsten light,
glowing, disabled
Memorie interna 16 GB memorie flash
 
CONTROLLER/APP
Frecventa 5 GHz WiFi
Denumire Mobile App Breeze Cam (disponibila in App Store si Google Play)
Sistem de operare necesar iOS 8.0 sau anterior, Android 4.2.2 sau anterior
Raza 100 m
Mod de zbor inteligent Pilot, Selfie, Orbit, Journey, Follow Me (and Return Home)
Limba Engleza, Chineza (in curand Germana, Franceza si Italiana)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.