Roma, cea mai căutată destinație în octombrie Roma, cea mai căutată destinație în octombrie
Capitala Italiei este una dintre cele mai ofertante destinații de city break din luna octombrie. Potrivit Paravion, cea mai mare agenție de turism online... Roma, cea mai căutată destinație în octombrie

Capitala Italiei este una dintre cele mai ofertante destinații de city break din luna octombrie. Potrivit Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, aproape jumătate dintre turiștii care și-au achiziționat pachete turistice de weekend în această lună au ales să viziteze Roma.

Atracțiile turistice și clima blândă, cu temperaturi mai ridicate decât cele de acasă, îi determină pe tot mai mulți români să aleagă city break-urile în Cetatea Eternă. Conform datelor Paravion, 40% dintre turiștii care și-au rezervat vacanțe de weekend în octombrie au ales pachetele disponibile în Roma. Cele mai multe sejururi pentru această destinație, respectiv 60%, au fost cumpărate la finele lunii august și la început de septembrie.

Bugetul mediu alocat de românii care și-au programat city break-uri în octombrie în capitala Italiei se ridică la 200 de euro de persoană, pentru pachete ce includ bilete de avion și cazare cu mic dejun, la hotel de 3 stele.

”Turiștii care merg la Roma trebuie să își stabilească de la bun început un itinerariu cu principalele obiective. Plecând de la Colosseum, ei pot vizita Forul Roman, Piazza Venezia și Monumentul Vittorio Emanuele II, Columna și Forul lui Traian, Fontana di Trevi, Panteonul, Piazza Navona, Castelul Sant’Angelo, Muzeul Vatican și culminând cu Catedrala San Pietro, care oferă o priveliște de neuitat asupra Cetății Eterne. Cei cu buget redus pot face economii dacă merg în prima duminică a lunii, când accesul la Colosseum și la Forul Roman este gratuit”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Potrivit acestuia, pentru luna octombrie s-au vândut și city break-uri în Europa la prețuri ce depășesc 1.000 de euro pentru un cuplu. Astfel, cele mai scumpe pachete vândute de Paravion au fost în Valencia, la 800 de euro de persoană, pentru bilet de avion și 4 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele, urmate de cele disponibile în Amsterdam, la prețul de 550 de euro de persoană, pentru bilet avion și 3 nopți de cazare cu mic dejun, la un hotel de 3 stele.

În topul celor mai scumpe pachete de weekend achiziționate de români în această lună se numără și cele în Verona, disponibile la prețul de 450 de euro de persoană, pentru bilet avion și 2 nopți de cazare la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.