200.000 de turiști au adus venituri de peste 60 mil. euro în conturile Christian Tour 200.000 de turiști au adus venituri de peste 60 mil. euro în conturile Christian Tour
Christian Tour, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, a încheiat sezonul de vară cu o creștere de 20% a cifrei... 200.000 de turiști au adus venituri de peste 60 mil. euro în conturile Christian Tour

Christian Tour, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, a încheiat sezonul de vară cu o creștere de 20% a cifrei de afaceri. Bine capitalizată, agenția a lansat deja o parte din pachetele pentru vara 2017 cu reducere de până la 50%. În paralel, a conceput, în premieră, o cursă charter spre Gran Canaria.

Aproximativ 200.000 de turiști au cumpărat pachete de 62 de milioane de euro, de la începutul anului până în septembrie 2016, arată bilanțul intermediar al turoperatorului Christian Tour. Jumătate dintre aceștia au călătorit pe cursele touroperate de cea mai mare agenție din România, atingându-se astfel un grad de ocupare a charterelor de 95% pe întreg sezonul.

În topul celor mai îndrăgite destinații, pe primul loc se află Antalya, urmată de Creta, Corfu,  Zakynthos și stațiunile din Bulgaria. „Suntem deja foarte aproape de cifra de afaceri pe care am estimat-o pentru anul 2016 pe tot grupul Christian Tour, şi anume 75 de milioane de euro. În sezonul 2016, pe lângă sejururi, au fost foarte căutate circuitele către Elveţia, Cehia, Italia, Anglia, Israel, Croatia, Spania sau țările nordice (Scandinavia).  Celor 200.000 de turiști care au călătorit cu noi până în septembrie li se vor adăuga clienții din sezonul toamnă-iarnă, care au anul acesta la dispoziție pachete speciale: Dubai, schi, Senior Voyage și Winter Sun (creat special pentru amatorii de vacanțe în locuri exotice), dar și piețele de Crăciun sau Revelionul”, declară Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Revelația verii 2016 a reprezentat-o Spania, cu destinații precum Tenerife, Mallorca, Ibiza sau Costa Brava, care au atras un număr mare de turişti români pe durata sezonului estival abia încheiat. Stimulată de apetitul turiștilor pentru vacanțele în spațiul cultural iberic, echipa de la Christian Tour a pregătit turiștilor români o surpriză interesantă: charterul de Gran Canaria. Destinația, disponibilă din vara lui 2017, se bucură acum de zbor charter direct din Bucureşti.

În plus, pe multe dintre destinaţiile populare de vacanță din Grecia, Turcia sau Spania, turoperatorul introduce plecări din orașe care până acum nu beneficiau de zboruri directe către aceste destinații. Vizate sunt, în special, aeroporturile din Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi, Craiova.

„Mai mult decât atât, pentru sezonul vară 2017 intenţionăm să includem în oferta de sejur şi alte destinaţii inedite, precum: Italia (zonele Calabria, Rimini-Lido di Jesolo şi Sicilia), plus Croaţia şi Muntenegru. Acestea fiind destinaţii tot mai solicitate de către turiştii noştri”, mai spune Marius Pandel.

Pentru Christian Tour, una dintre cele mai importante perioade din an o reprezintă lansarea ofertelor early booking. Anul trecut, în perioada  octombrie-decembrie 2015, acest program a generat circa 40% dintre înscrierile pentru sezonul de vară 2016.

Reducerile de pînă la 50%, aplicate vacanțelelor cumpărate până pe 15 decembrie, sunt foarte căutate de către turiștii români în special pentru destinații precum Spania, Grecia, Turcia sau Bulgaria. La înscriere, turiștii plătesc un avans de doar 25 de euro, iar diferența o achită cu până la 21 de zile înainte de data plecării.

„Perioada octombrie-decembrie este ideală rezervării unui sejur pentru vara anului următor. Pentru 2017 recomandăm ca rezervările să fie efectuate cât mai din timp. Asta deoarece există un interes crescut pentru destinaţii din Grecia sau Spania şi pot apărea frecvent situaţii de lipsă a disponibilităţii pentru anumite perioade din sezon. Situaţia politică incertă din anumite destinaţii turistice intens frecventate de turişti în anii trecuţi, precum Egipt sau Tunisia, dar şi anumite reticenţe în ceea ce priveşte situaţia din Antalya şi Turcia în general, determină un mare aflux de turişti din Europa de Vest către Grecia şi Spania. Christian Tour având contracte semnate pe mai multe sezoane, a reuşit să păstreze tarife similare ultimului sezon şi pentru 2017. În plus, rezervarea cu mai multe luni înainte oferă turiştilor destinaţii şi hoteluri pe alese şi disponibilitate garantată”, CEO-ul Christian Tour.

Cei mai mulți turiști aleg vacanțe în destinaţiile charter celebre (Grecia, Turcia, Spania sau Bulgaria) și optează pentru hoteluri de 3 și 4 stele, all inclusive. „Acest tip de pachete este căutat, în mod special, de familiile cu copii. În general, doresc să-şi stabilească din timp vacanţa, să profite de reducerile consistente, avantajul fiind că pot achita în mai multe tranșe. În plus, ştiu exact ce perioade își pot rezerva, datorită vacanțelor copiilor”, completează Nicolae Băjenică, Director de vânzări al Christian Tour.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.