Cum se intretine un acoperis din tigla metalica? Cum se intretine un acoperis din tigla metalica?
Anotimpul rece vine deja cu pasi repezi si e cazul sa ne pregatim casele pentru urmatoarele luni de iarna (mai ales ca se tot... Cum se intretine un acoperis din tigla metalica?

Anotimpul rece vine deja cu pasi repezi si e cazul sa ne pregatim casele pentru urmatoarele luni de iarna (mai ales ca se tot vorbeste despre faptul ca va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani). Fie ca dam crezare spuselor meteorologilor sau nu, o curatare, chiar si sumara, a caloriferelor, tevilor – pentru a va asigura ca va veti bucura de caldura – sau chiar a acoperisului (in cazul in care va numarati printre norocosii care au renuntat la apartamentul de la bloc pentru casa mult visata) este necesara la inceput de toamna.

Si pentru ca am avut cateva curiozitati legate de modul in care trebuie sa avem grija de un acoperis din tigla metalica, le-am cerut sfatul specialistilor Bilka. Iata ce am aflat!

Cat de des trebuie curatat

Prima curatenie si cea mai importanta care se realizeaza la un acoperis este curatenia dupa montaj. Este foarte important ca odata ce toate elementele sistemului de acoperis au fost montate sa va asigurati ca toate resturile de tabla taiata sau span au fost indepartate. Resturile de span daca raman pe acoperis, in timp vor rugini si vor duce la decolorarea sau corodarea suprafetei acoperisului. Astfel o simpla operatiune de curatare a acoperisului va scapa de o multime de eventuale probleme.

Dupa aceasta o curatare anuala este suficienta, aceasta fiind preferabil a se face primavara si toamna. Crengile, ramurile sau frunzele sunt printre cele mai des intalnite resturi care pot deteriora acoperisul casei. Aceste resturi pot provoca daune serioase acoperisului casei, blocand scurgerea normala a apei provenită din precipitatii. Cand se intampla acest lucru, apa ramane mai mult timp in jgheab si poate duce la subrezirea intregului sistem pluvial si mai apoi la infiltrarea apei in peretii casei.

Top 3 tendinte in productia de tigla metalica pentru 2016

Instrumente folosite la curatare

Aceste resturi pot fi indepartate cu mana, daca se afla in locuri usor accesibile si necesita o mai mare atentie, pentru a nu va pune in pericol siguranta. Un alt mod simplu de a elimina frunzele si crengile este cu o suflanta. In cazul in care nu aveti la indemana aceasta suflanta se foloseste o matura moale sau o perie, cu conditia sa nu se puna o presiune prea mare. Jgheaburile si burlanele trebuiesc curatate pe interior de toate resturile de murdarie, si se clatesc cu apa. Se recomanda clatirea cu un furtun cu apa (trebuie sa fiti atenti ca presiunea sa nu fie mare la jetul de apa).

5 mituri despre țigla metalică

Ce facem daca apare mucegai si cum il eliminam

Unul din avantajele acoperisului din tigla metalica este riscul scazut de aparitie a mucegaiului. Spre deosebire de acoperisurile traditionale otelul prevopsit din care se produce tigla metalica are un grad mult mai scazut de aparitie a mucegaiului.

”Mucegaiul de acoperis” este in general întâlnit pe partea de nord a acoperișurilor, acolo unde razele soarelui ajung mai greu, și astfel, dacă au rămas frunze și crengi umede pentru o perioada mai mare de timp este favorizată apariția mucegaiului. O inspectie perioada a acoperisului, de preferat primavara si toamna cand exista riscul ca frunzele, crengile sa ramana pe acoperis, va va scapa de aparitia mucegaiului.

Tips & Tricks: cum să îți pregătești acoperișul pentru anotimpul ploios

Totusi daca identificati mucegai la nivelul acoperisului verificati daca acesta se curata prin indepartarea cu o perie moale. Cel mai ușor se curata cu ajutorul unor soluții de curățare.  Inainte de a aplica orice produs chimic sau soluție, acesta să fie testate pe o mică porțiune de rezervă pentru a vedea cum se comportă materialul sub acțiunea compușilor chimici.

Un acoperis din tigla metalica este atat de simplu de intretinut incat va recomandam sa tineti cont de aceste sfaturi si va garantam ca il veti pastra intr-o stare impecabila.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.