Fashion Trends: ITUX, o premieră în moda masculină Fashion Trends: ITUX, o premieră în moda masculină
iTUX este primul serviciu online de închiriere de ținute de ceremonie destinat bărbaților. Numele este o combinație între latura digitală a businessului (ținutele se... Fashion Trends: ITUX, o premieră în moda masculină

iTUX este primul serviciu online de închiriere de ținute de ceremonie destinat bărbaților. Numele este o combinație între latura digitală a businessului (ținutele se pot comanda foarte simplu de pe site) și cuvântul „tuxedo” (frac).

În România sunt peste 70.000 de nunți pe an, iar iTUX se adresează mai ales celor aproximativ 7 milioane de miri și invitați care trebuie să respecte un cod vestimentar special, dar nu vor să cumpere o ținută. De asemenea, au fost luate în calcul și evenimentele corporate, balurile și evenimentele cultural-artistice unde ținuta black-tie este obligatorie.

Dar închirierea nu este singura posibilitate. iTUX poate, de asemenea, vinde produsele disponibile sau le poate realiza la comandă în sistemul made to measure.

Mecanismul iTUX

Codul vestimentar pentru evenimentele cu pretenții pune adesea probleme doamnelor, dar uităm că domnii au aceeași dilemă – „cu ce mă îmbrac?”. Mai ales că puțini au în garderoba lor ceva mai elegant decât un simplu costum negru, iar nota „black tie” de pe unele invitații înseamnă smoking, o ținută greu de găsit la un nivel calitativ înalt și, mai ales, costisitoare dacă este achiziționată.

iTUX propune soluții vestimentare la îndemână, prin intermediul unui site care oferă spre închiriere ținute de ceremonie. Brandul  lansează domnilor invitația de a intra pe itux.ro de fiecare dată când vor să participe la un eveniment elegant. Online își vor putea pregăti o ținută completă, formată din sacou, pantaloni, cămașă, pantofi și alte accesorii. După purtare, vor returna produsele prin intermediul unui curier, fără a face vreun pas și fără a se deplasa de la domiciliu.

itux-11

A închiria este mult mai convenabil decât de a investi într-o ținută, un lucru pe care doamnele l-au descoperit de ceva vreme. Cum pentru domni shopping-ul este adesea o corvoadă, soluția iTUX, dedicată exclusiv publicului masculin, are câteva avantaje esențiale:

-unica soluție facilă (care nu necesită deplasare) la întrebarea „cu ce mă îmbrac?”

-varietate: 500 de produse ce pot fi închiriate, de la costume de ceremonie, la cămăși, pantofi sau alte accesorii. Pentru costume, sunt disponibile 10 modele, în nuanțe diferite de negru și albastru, gri, plus alte modele speciale și 10 modele de sacouri, disponibile pentru măsuri între 44 și 60.

-ușurință – sunt doar 4 pași: alegi online, iei propriile măsuri, comanzi, returnezi;

-accesibilitate: costurile de închiriere încep de la 400 de lei;

-rapiditate: costumul sau ținuta ajung cu o săptămână înainte de eveniment;

-prin intermediul site-ului, se poate comanda la nivel național.

Businessul are și o latură offline: cei care vor să închirieze pot veni în showroom-ul iTux din București. Tot în showroom au posibilitatea de a comanda un costum pe măsură sau să cumpere unul dintre produsele existente.

itux-12

Produsele

Costumele iTUX sunt mixul perfect între tiparul slim, modern,  calitatea materialelor din Italia și Marea Britanie și manopera prestigioasă a italienilor. iTUX a creat colecția în colaborare cu Zenonni Su Misura, brand cu peste 12 ani de experiență în realizarea costumelor și a cămășilor de bărbați.

Echipa iTUX

Afacerea este lansată de Simona Hulber, designer și consilier vestimentar care coordonează latura creativă a businessului, Ana-Maria Varvara, antreprenor, care se ocupă de dezvoltarea businessului și Alexandru Neștian, pasionat de modă masculină și cu experiență în online și în marketingul brandurilor de fashion masculin.

Simona Hulber este un pionier pe segmentul de vestimentație masculină made to measure, fiind unul dintre fondatorii Zenonni Su Misura, primul business de acest tip apărut în România. Ea este cunoscută și datorită contribuției aduse stilului masculin în cei 17 ani de experiență în crerea de colecții vestimentare în cadrul Bigotti, Artigiani, Cavaliere, Hulber Shirts, precum și pentru alte branduri locale sau internaționale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.