Coresi Business Park Brașov țintește să ajungă la 100.000 mp de birouri de clasă A Coresi Business Park Brașov țintește să ajungă la 100.000 mp de birouri de clasă A
Clădirea L1, aparţinând celei de-a doua faze a Coresi Business Park, cu o suprafață de 8.300 mp, a fost dată în folosință în luna... Coresi Business Park Brașov țintește să ajungă la 100.000 mp de birouri de clasă A

Clădirea L1, aparţinând celei de-a doua faze a Coresi Business Park, cu o suprafață de 8.300 mp, a fost dată în folosință în luna septembrie 2016. Sunt în curs lucrările de construcție la cea de-a doua clădire nouă, N1, de 8.500 mp, ce urmează a fi livrată în trimestrul al doilea din 2017. Coresi Business Park totalizează în prezent peste 30.000 mp de birouri de clasă A și ţinteşte să ajungă la 100.000 mp în următorii ani.

Cea de-a doua fază a proiectului Coresi Business Park cuprinde trei clădiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de înălțime (P+3E/4E), totalizând 25.000 mp construiți. Clădirea L1, cu o suprafață construită de 8.300 mp, este închiriată integral și se află în proces de obținere a calificativului BREEAM – “Foarte bine”. Clădirea L1 a fost dată integral în folosință în luna septembrie 2016. Sunt în curs lucrările de construcție la cea de-a doua clădire nouă, N1, de 8.500 mp ce urmează a fi livrată în trimestrul al doilea din 2017.

“Remarcăm mult mai multă atenție din partea viitorilor chiriași în ceea ce privește calitatea amenajării interioare și a partițiilor, inclusiv a materialelor și a componentelor folosite, precum și respectarea normelor PSI, cât și a altor aspecte de sănătate și securitate la locul de muncă.” comentează Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park.

Prima fază a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 26.000 mp construiți de spații de birouri neconvenționale, cu elemente arhitecturale industriale. Clădirile restaurate şi transformate oferă toate facilitățile de clasă A şi înregistrează un grad de ocupare de 100% pentru spațiile de birouri restaurate și 100% grad de retenție a chiriașilor, majoritatea trecând deja printr-un proces de expansiune.

Parcul de afaceri dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov găzduiește chiriași internaționali precum CGS, Raiffeisen, IBM, Tata Technologies, companii ce ocupă suprafețe între 3.000 și 5.000 mp. Coresi Business Park este o parte integranta a noului cartier Coresi, ce constituie una dintre cele mai ample inițiative de regenerare urbană din Romania. Coresi Business Park transformă 12 hectare din fosta platforma industriala într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan.

silviu_savin_coresibusinesspark_5

Am observat în ultimul an un interes crescut din partea companiilor din domeniul IT și engineering, fie că vorbim de chiriași noi, cum este cazul companiilor iQuest și Tata Technologies, sau de chiriași care activează deja în cadrul Coresi Business Park și care își extind activitatea, cum este cazul IBM. În prezent, companiile de software și engineering au o pondere aproape egală între chiriașii noștri cu cele de outsourcing (BPO) și centrele de servicii (SSC) iar tendința lor este de creștere. Din punct de vedere economic, acest fenomen se reflectă pozitiv în valoarea adăugată pe care companiile o generează, dar și în atragerea de personal calificat, bine plătit.” adaugă Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park.

Ascenta Management, dezvoltatorul parcului de afaceri, planifică un ritm constant al livrărilor de noi spații de birouri, urmând ca în următorii 8-10 ani, prin construcția a 10 clădiri noi de birouri, să atingă o suprafată totală de 100.000 mp construiți în Coresi Business Park.

Galerie imagini Fazele I şi II:

Ascenta Management este dezvoltatorul Coresi Business Park, unul dintre cele mai mari centre de afaceri din afara Bucureștiului și o inițiativă majoră de regenerare urbană. Echipa de management a fost implicată în proiect încă din faza de achiziție, contribuind la elaborarea unui masterplan riguros și asigurând implementarea coerentă a acestuia pe parcursul dezvoltării. Pe lângă creșterea continuă a activelor cheie din Brașov, compania vizează de asemenea noi achiziții de pe piața locală, în special proiecte de birouri.

Modelul de afaceri Ascenta Management oferă o alternativă dinamică la abordarea investitorilor tradiționali (yield investors), bazându-se pe răspuns prompt la nevoile clienților și pe o relație personalizată cu fiecare chiriaș.

Echipa multidisciplinară Ascenta deține expertiză pe segmentele property&facility management, închirieri, financiar și marketing. Membrii săi sunt un mix de tineri specialiști cu competențe tehnice și manageri seniori, cu background investiţional şi academic internațional.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.