Cu ce soluții vine Telekom Romania la Internet & Mobile World 2016 Cu ce soluții vine Telekom Romania la Internet & Mobile World 2016
  Telekom Romania va prezenta în cadrul Internet & Mobile World, eveniment ce va avea loc pe 5 şi 6 octombrie la Romexpo, în... Cu ce soluții vine Telekom Romania la Internet & Mobile World 2016

 

Telekom Romania va prezenta în cadrul Internet & Mobile World, eveniment ce va avea loc pe 5 şi 6 octombrie la Romexpo, în Pavilionul Central, câteva soluţii inteligente disponibile în cadrul grupului Deutsche Telekom: o soluţie inteligentă de colectare a deşeurilor, o alta de încărcare electrică pentru maşinile de acest tip şi un ecran interactiv care va permite utilizatorilor vizualizarea soluţiilor inteligente implementate în cadrul proiectului-pilot de tip Smart City din Bucureşti.

Tehnologiile prezentate reflectă strategia grupului Deutsche Telekom privind sustenabilitatea şi pot fi personalizate la nivel local.

În aceste două zile, Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania, şi Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial, Segment Business Romania, vor prezenta principalele direcţii ale companiei în ceea ce privește eforturile de transformare a economiei locale cu ajutorul tehnologiei.

Răzvan Ionescu, Director Marketing, Segment Business, Telekom Romania, va vorbi despre inovaţie şi digitalizare, în timp ce Cosmin Ochişor, Manager Investiţii, hub:raum, incubatorul de tehnologie al Deutsche Telekom, va trece în revistă iniţiativele care vizează susţinerea start-up-urilor de tehnologie.

Soluţia inteligentă de colectare a deşeurilor implementată de Telekom Croația, numită EcoMobile, care se bazează pe o soluţie de tip Machine-to-Machine, are ca principal obiectiv reducerea costurilor și asigurarea transparenței pentru acest proces.

Containerele pentru deşeuri sunt echipate cu scanere de tip RFID, care transmit maşinilor de colectare, prin intermediul senzorilor instalaţi în spatele autovehiculelor respective, informaţii despre gospodăria vizitată. Informaţia va fi apoi transferată în mod securizat către o bază de date stocată în cloud şi inclusă automat în sistemul de planificare a resurselor al municipalităţii care colectează deşeurile.

Soluţia inteligentă de mobilitate pentru alimentarea maşinilor electrice, care aparține subsidiarei din Croaţia a grupului Deutsche Telekom, este un ecosistem care pune laolaltă proprietarii spaţiilor de parcare, operatorii de telecomunicaţii şi furnizorii de energie electrică pentru a livra consumatorilor – proprietarii de maşini electrice – servicii securizate şi uşor de utilizat, respectiv a le pune la dispoziție o amplă reţea de staţii de încărcare electrică.

În prezent în Europa există 60.000 de staţii de încărcare, iar până în 2020 se estimează că numărul autovehiculelor electrice din această zonă va ajunge la aproape 4.000.000.

De asemenea, cu ajutorul unui ecran interactiv, vizitatorii IMW vor putea să vadă funcţionalităţile proiectului-pilot de tip Smart City implementat de Telekom Romania în Parcul Tineretului din Bucureşti.

Telekom Romania este pentru al cincelea an partener al evenimentului Internet & Mobile World International, compania fiind un susţinător activ al tehnologiei şi tendinţelor digitale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.