Cum poți depăși nostalgia post-vacanță? Cum poți depăși nostalgia post-vacanță?
Întoarcerea la ritmul de viață cotidian după o vacanță în care timpul parcă a stat în loc și ți-a oferit cele mai bune momente... Cum poți depăși nostalgia post-vacanță?

Întoarcerea la ritmul de viață cotidian după o vacanță în care timpul parcă a stat în loc și ți-a oferit cele mai bune momente este, adesea, un pas dificil. Cu toții suntem nerăbdători să plecăm în vacanță, însă e mai greu să găsești pe cineva care vrea să revină din vacanță. Nostalgia post-vacanță este realitatea cu care toți ne confruntăm: inboxul e plin cu e-mailuri de la birou sau grija față de banii rămași în buzunar sunt realități după fiecare vacanță.

Specialiștii motorului independent de căutare a ofertelor de călătorie momondo au întrebat mii de călători din peste 20 de țări cum se simt atunci când se întorc din vacanță: 24% dintre respondenți au spus că se simt stresați iar 45% se simt triști sau deprimați atunci când se întorc la locul de muncă după vacanță. Dar de ce ai mai vrea ca acest moment să fie de fiecare dată atât de greu? Specialiștii momondo.ro au adunat pentru noi opt sfaturi cu ajutorul căror putem depăși nostalgia post-vacanță iar stresul de la finalul vacanței poate rămâne doar un moment din trecut.

  1. Plănuiește următoarea vacanță

Conform cercetării din Publicația Oficială a Societății Internaționale de Studii privind Calitatea Vieții, cel mai fericit moment dintr-o vacanță nu este nici măcar vacanța în sine – este planificarea acesteia, entuziasmul și anticiparea venirii ei. În acest sens, atunci când ești în aeroport sau în zborul înapoi spre casă, nu sta pe gânduri și începe mai bine să planifici următoarea călătorie.

  1. Acceptă nostalgia

E un pas-cheie să înțelegi faptul că ceea ce simți este „doar” nostalgia post-vacanță și nicidecum ceva mai serios. S-ar putea să simți că viața ta este incredibil de plictisitoare în acel moment, dar mergi cinci minute într-un loc liniștit și gândește-te la tot ce este bun în viața ta. Viața este destul de generoasă, indiferent unde e acasă pentru tine.

  1. Pregătește-te să revii acasă înainte de a pleca

travel momondo_nostalgia-post-vacanta_3Deși este ușor să te pierzi în starea de încântare și în graba de a ieși afară pe ușă lăsând lapte în frigider și e-mailuri de la job la care nu ai răspuns, fă-ți timp să pregătești întoarcerea ta. Să revii la locul de muncă după vacanță este întotdeauna greu, dar știind că ai lăsat totul pus la punct te va ajuta să te deconectezi complet în timpul vacanței. La fel și pentru acasă: nu lăsa în ultimul minut lucrurile aruncate pe jos și, da, aruncă laptele desfăcut.

Pentru mai multe recomandări momondo, descoperă cele 21 de lucruri pe care să le faci pentru plecarea în concediu.

  1. Gândește-te la amintirile din vacanță

Sigur că s-ar putea să te surprinzi din nou înțepenit în spatele biroului tău, dar nu trebuie să te holbezi la calculator toată ziua. Imprimă o fotografie din călătoria ta (da, o fotografie reală), și salveaz-o și în calculator. Așa vei păstra o senzație fresh a vacanței și te va inspira să revii în acel loc sau într-un alt loc cât mai curând posibil. Dacă ai cont de Instagram, nouă ne place aplicația Lalalab: trebuie doar să alegi imaginile de pe Instagram pe care vrei să le printezi și le vei primi prin poștă.

  1. Întoarcere treptată

Ia-o încet și fii blând cu tine. Dacă este posibil, încercă să lași să treacă o zi sau două până îți revii, de exemplu spală hainele și recuperează ore de somn. Dacă trebuie să începi direct munca, pregătește acest moment înainte de a pleca în vacanță (pasul 3) și încercă să începi să lucrezi la mijlocul săptămânii, în acest fel prima săptămână este mai scurtă. Conform Studiului Anual de Zboruri momondo, ziua în care găsești zborurile cele mai ieftine este ziua de marți.

  1. Pauza de weekend

Următoarea vacanță nu trebuie să fie la ani sau sute de kilometri distanță. De ce să nu faci o excursie de weekend? Încercă asta în țara de origine sau undeva aproape, uneori tot ce contează este să ieși din oraș. Dacă ai nevoie de inspirație, descoperă recomandările momondo de city break-uri. travel hotel momondo_hoteluri3

  1. Fă o schimbare

Când te întorci din vacanță și revezi casa ta și aceleași lucruri vechi poate fi un pic deprimant uneori. Așadar, de ce să nu faci o schimbare? În plus, nu-i așa că viața pare mult mai puțin complicată atunci când trăiești cu doar o valiză? Scapă de lucruri inutile și oferă-i locului tău o curățenie completă indiferent de perioadă și așa vei aparține unui loc nou pentru o nouă versiune a ta.

  1. Ai grijă de mintea și de corpul tău

Da, știm deja – nimeni nu vrea să citească ceva legat de cum să faci exerciții fizice, dar nu putem nega descoperirile științifice: toate acele endorfine care se îngrămădesc în tine în timp ce ești în vacanță? Sunt identice cu cele care circulă prin tine după ce ți-ai pus în mișcare corpul. Iar dacă într-adevăr nu te poți motiva să mergi la sală, ieși în oraș și socializează. Să ieși cu prietenii și să îți păstrezi starea de spirit bună are aceleași rezultate, însă fără beneficiile fizice.

Nu e nevoie să urmezi toți acești pași, încearcă unul și dacă nu funcționează treci la următorul. Și nu uita, locul în care te afli nu e chiar atât de rău, următoarea aventură te poate aștepta chiar la câțiva pași.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.