Show-uri de sărituri peste obstacole și dresaj de înaltă clasă la evenimentul nocturn ”Seara Cailor”, organizat la Clubul Equestria Show-uri de sărituri peste obstacole și dresaj de înaltă clasă la evenimentul nocturn ”Seara Cailor”, organizat la Clubul Equestria
Circuitul Salonul Calului, cel mai așteptat şi complex circuit ecvestru din țară, își desfăşoară Finala ȋn perioada 22-25 septembrie 2016 și va fi completat... Show-uri de sărituri peste obstacole și dresaj de înaltă clasă la evenimentul nocturn ”Seara Cailor”, organizat la Clubul Equestria

Circuitul Salonul Calului, cel mai așteptat şi complex circuit ecvestru din țară, își desfăşoară Finala ȋn perioada 22-25 septembrie 2016 și va fi completat de un show nocturn special: „Seara Cailor”. Programul spectacolului ecvestru va include, printre altele, cascadorii călare și dresaj natural cu Denis Ștefan, un show de dresaj cu Filimon Iordache și Georgiana Neselan și trupa lor – dresură liberă și de înaltă clasă, cascadorii călare, însoțiti de Marlene, campioană balcanică și medaliată la campionate europene de gimnastică artistică. 

”Și la aceasta ediție a Circuitului Salonul Calului, Clubul Equestria organizează spectacolul ecvestru indoor, numit Seara Cailor, eveniment aflat la a patra ediție consecutivă. Spectatorii vor putea urmări numere de dresaj sportiv pe muzică, demonstrații de dresaj spaniol, dresură liberă si cascadorii călare, cu trupa Georgiana și Filimon, dar și câteva numere speciale cu îndrăgitul actor Denis Stefan și caii lui”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Bază Hipică Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

Denis Ștefan va fi prezent cu două momente de excepție la Seara Cailor și se va opri asupra a două ocupații tradiționale: cea a arcașilor călare, care vânau și luptau cu ajutorul arcului, dar și cea a văcarilor spanioli, care utilizau așa numita garucha – sulița spaniolă, pentru mânarea vitelor, iar în timpul liber o foloseau pentru a-și demonstra măiestria.

„În demonstrația de arc, vom începe cu tragerea în ținte fixe, vom continua cu tragerea în ținte mobile, chiar și cu calul culcat la pământ, după obiceiul vânătorilor călare. Demonstrația de garucha ne va duce cu gândul la tango-ul argentinian, în care partenerii – omul și calul, execută mișcări complicate de dresaj folosindu-se de o suliță de 3,5m lungime”, a declarat Denis Ștefan.

filimon-iordache-1

Un alt număr important al evenimentului este reprezentat de o dresură liberă prezentată de Filimon Iordache împreună cu caii Sheik și Ecuador. Momentul urmează să fie împachetat sub forma unei comedii de inspirație folclorică în cadrul căreia cei doi armăsari vor executa elemente dificile de dresură liberă. Georgiana Neselan și calul Pluto vor susține un număr de dresaj artistic combinat cu un spectaculos număr de eșarfe la înălțime. Ea urmează să fie acompaniată de Filimon Iordache cu calul Sheik și Marlene – acrobatii pe eșarfă. În cadrul acestui număr, caii vor executa elemente ale dresajului de înaltă școală, iar un plus va fi legătură dintre călăreți și artista care lucrează un număr spectaculos și periculos la înălțime.

Programul show-ului ”Seara Cailor” va fi completat de dresaj sportiv pe muzică cu două campioane naționale la dresaj și medaliate la Jocurie Balcanice, la Dresaj, Maria Bogoescu și Selina Alexandrescu. În plus, Circuitul Salonul Calului va inclde și o demonstrația de dresaj spaniol cu armăsarul Isleno, rasa spaniolă Larosa, realizată de Tiberiu Corches și una din elevele lui, micuța Iulia Carabaș de numai 10 ani, alături de două talentate dansatoare de Flamenco, reprezentând Școala Spaniolă de Dresaj și Ferma de cai andaluzi Arad.

Intrarea publicului este gratuită la toate probele sportive din cadrul Salonul Calului, însă pentru show-ul nocturn Seara Cailor se va achiziționa un bilet de intrare din incinta clubului, în orice zi  înainte de spectacol, inclusiv în seara respectivă. Pentru adulți intrarea va fi de 60 de lei/pers, iar pentru copiii până la 12 ani: 30 lei. Biletele în zona VIP pentru clienții membri clubului vor ajunge la 150 lei, iar pentru cei din exterior la 200 lei și vor avea incluse patiserii, băuturi răcoritoare, șampanie,etc.

Sponsorii evenimentului:

Clinica Oftalmologică Oculus, Gusto, Jockey Club Român, CA IMMO

Parteneri:

Gealan, UNIQA Asigurări, Help Net

Cu sprijinul:

Pegas și Serve

Partenerii media:

Auto Motor și Sport, Biz, Beau Monde, Business Woman, Bursa, Casa mea, CityCompass, Mami, Radio România Actualități, Ralucălătorește.ro, România Liberă, Romania-insider.com, Seven Radio, Senso TV, Sportsbuiess.ro, The Trends.ro, The Art of Living, Turism Club,Tonica TV, TriptoRomania.net, Urbankid.ro.

Denis Ștefan a început programul „Caii României” încă din aprilie 2012 ca un concept de dresaj natural comportamental și demonstrații de arte marțiale ecvestre – arme folosite de-a lungul timpului de calare. În acești cinci ani, el a organizat câteva zeci de work-shop-uri, lucrând cu peste 150 de cai și împărtășind din experiența lui noilor proprietari de cai.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 75 cai (28 proprii şi 47 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul poate organiza plimbări în aer liber în împrejurimi și ofera permanent lecții de echitație pentru copii și amatori.

Dotările sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, două săli de conferință, asigurând astfel, condițiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.