Românii au “consumat” servicii de relaxare SPA în valoare de 7,7 milioane de euro în 2015 Românii au “consumat” servicii de relaxare SPA în valoare de 7,7 milioane de euro în 2015
DespreSpa.ro a organizat  la Bucuresti cea de-a treia editie a evenimentului SPA Business Networking. Conform cercetarilor de piata efectuate de platforma despreSpa.ro, Romania este o... Românii au “consumat” servicii de relaxare SPA în valoare de 7,7 milioane de euro în 2015

DespreSpa.ro a organizat  la Bucuresti cea de-a treia editie a evenimentului SPA Business Networking. Conform cercetarilor de piata efectuate de platforma despreSpa.ro, Romania este o tara in care se consuma servicii de relaxare SPA in valoare de 7,7 milioane de euro (in 2015), in crestere cu 12% fata de 2014. Si  daca sunteti curiosi care e pretul mediu al unui tratament, ei bine vorbim de 160 de lei. E de mentionat, totodata, ca in anul 2015, s-au efectuat peste 212.000 terapii SPA.

Si, daca va intrebati, care sunt tendintele acestei piete, iata previziunile unuia dintre cei mai reputati consultanti SPA de pe piata internationala, Helen Coulon. Ea a vorbit despre cum poti convinge un client sa aleaga un tratament de 50 de euro intr-un centru SPA specializat in defavoarea unui masaj de 10 euro intr-un salon de cartier. Pentru ca Helen Coulon crede ca „nicaieri in lume nu exista maini mai dibace decat ale terapeutului roman.”

Subiectele abordate la evenimentul despreSpa.ro s-au focusat pe constrangerile care exista in acest moment pe piata spa din Romania, mai exact: lipsa nomenclatoarelor de meserii – specifice domeniului spa (ceea ce duce la inexistenta unor scoli de spa deoarece nu pot da diplome).

Apoi, specialistii in SPA au vorbit despre realitatea cruda a peisajului romanesc: terapiile au un pret scazut – de unde rezulta si un salariu scazut pentru terapeuti – care opteaza de multe ori sa plece la alt centru spa sau in strainatate etc., iar specialistii le-au oferit solutii pentru a fi profitabili in ciuda acestor constrangeri economice si legislative.

spa

Ioana Marian, Fondator si Manager despreSpa.ro, a vorbit despre obiectivele pentru 2017.

“Evenimentul Spa Business 2016 a fost un prilej excelent pentru a descrie si a dezbate statu-quo-ul industriei spa din Romania. Din punct de vedere legislativ, lucrurile par sa evolueze – daca in 2016 am reusit sa rezolvam problema codului CAEN, in 2017 speram la solutionarea clasificarii ocupatiilor specifice (codurile COR). La modul general, ramane valabil obiectivul de a deschide apetitul a cat mai multi romani pentru activitatile spa. Totodata, despreSpa.ro si-a propus sa contribuie la evolutia pietei prin extinderea programelor de well-being oferite in companii. Acestea cresc notorietatea conceptului  de spa si ne ajuta la raspandirea ideii potrivit careia tratamentele de relaxare aduc sanatate fizica si psihica.”

Ioana Marian, Fondator si Manager despreSpa.ro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.