Gina Cas: Etichetarea doare… Gina Cas: Etichetarea doare…
“ETICHETA este un pictorial conceptual realizat in colaborare cu talentatul fotograf Cristina One, prin care am vrut sa ilustrez fenomenul general al etichetarii oamenilor,... Gina Cas: Etichetarea doare…

“ETICHETA este un pictorial conceptual realizat in colaborare cu talentatul fotograf Cristina One, prin care am vrut sa ilustrez fenomenul general al etichetarii oamenilor, al judecarii dupa aparente, fenomen pe care l-am simtit pe propria piele…” afirma Gina Cas.

De ce doare etichetarea? Pentru ca ajungi sa te gandesti daca ceea ce se spune despre tine este real sau este doar o plasmuire a imaginatiei celorlati, ajungi sa analizezi de ce cred oamenii in legatura cu persoana  ta ceva ce nu este adevarat si mai ales, de ce sustin cu atata vehementa o valoare care reprezinta  doar perceptia lor…despre tine.

Intr-adevar, perceptia lor este bazata pe ceea ce transmiti tu ca mesaj aparent sau subliminal, fie prin gesturile tale, comportamentul tau sau chiar aspectul fizic, insa acele elemente pot fi doar o piesa din intregul puzzle, nu poti generaliza dupa o conjunctura, dupa o fatada…si sa ignori esentialul, sa nu incerci macar sa il vezi, sa il cunosti, sa il intelegi.

Nimeni nu este perfect… nici din punct de vedere fizic, nici din punct de vedere al comportamentului sau al abilitatilor sale native ori dobandite pe parcurs. Fiecare incearca sa fie cea mai buna varianta sa, in fiecare zi, fie ca este constient sau nu de acest lucru. Suntem cu totii atenti, sau poate nu, la ce mai avem de invatat, la greselile pe care le facem, sau la asa-zisele defecte pe care le avem din nastere sau pe care ni le-am format in timp, nu cred ca este necesar sa vina cineva din exterior si sa atraga atentia acestor aspecte, sa le amplifice sau sa le interpreteze.

De ce? Pentru ca doare…pentru ca toti vrem sa fim acceptati, tolerati, iubiti, nu vrem sa fim judecati, aratati cu degetul, alungati de cei din jur, fie ei din familie, prieteni sau simpli straini. Vrem sa traim in armonie, nu intr-o stare de stres cauzata de ceilalti.

gina-cas-1

Exista cazuri in care anumite comportamente lasa de dorit si ar trebui indreptate, insa aceasta indatorire nu ne revine noua, societatii, mai ales fara sa ni se ceara ajutorul sau parerea, putand provoca mai mult rau atunci cand cel in cauza nu este pregatit sa primeasca “ajutorul” nostru.

Singura eticheta/stampila pe care o accept este GINA CAS, numele brand-ului meu, a fost mesajul pe care am vrut sa-l transmit prin aceste fotografii conceptuale, restul etichetelor fiind acum doar o amintire neplacuta, intrucat am invatat sa vad dincolo de orice incercare de acest gen si sa nu ma mai afecteze, asa cum o faceau candva, fiind o fire sensibila…” a mentionat designerul.

GINA CAS (24) este absolventa a Facultatii de Arte Decorative si Design si a Masteratului cu specializarea: Strategii de Moda si Costum, in cadrul Universitatii de Arte din Bucuresti. Colectiile lansate pana acum sunt cunoscute sub titlurile: “SHAPE”, ” Arrrmy”, „STAR”, “X2”, “LUDIC”, “Spring 2016” si “Summer 2016”.

Este cea care a initiat un nou concept al prezentarii de moda, prin Flashmob-urile „Magheru Catwalk”, „Black” by Gina Cas din Centrul Vechi, Bucuresti, dar si “Herastrau-Best Of GINA CAS”, in 2015.

gina-cas-3

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.