Care sunt prețurile chiriilor din București, Iași, Cluj și Timișoara Care sunt prețurile chiriilor din București, Iași, Cluj și Timișoara
Lunile august și septembrie, perioada cunoscută pentru goana după locuințe de închiriat a studenților, au un impact puternic asupra numărului de locuințe ce urmează... Care sunt prețurile chiriilor din București, Iași, Cluj și Timișoara

Lunile august și septembrie, perioada cunoscută pentru goana după locuințe de închiriat a studenților, au un impact puternic asupra numărului de locuințe ce urmează a acomoda persoane noi pentru următorul an. În vizorul studenților se află orașele cu centre universitare importante precum București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Astfel, conform datelor analizate de OLX pentru categoria Imobiliare, în funcție de buget, numărul de persoane care doresc să locuiască împreună și locația aleasă, chiriile variază de la 210 euro/lună pentru o garsonieră și ajung până la 1.198 euro/lună pentru o casă. De asemenea, chiriile anunțate de proprietari în luna august au rămăs în medie la aproximativ aceeași valoare cu ofertele de la începutul lui 2016.

Situația chiriilor în București

În luna august, în capitală prețul mediu pentru închirierea apartamentelor cu o cameră este de 240 euro/lună, respectiv 348 euro/lună pentru cele cu două camere. Spațiile cu trei camere, ideale pentru tinerii studenți care își doresc să locuiască cu mai mulți colegi, prețul mediu este de aproximativ 512 euro/lună. Apartamentele cu patru camere și casele pot fi închiriate pentru sume cuprinse între 923 euro și 1.198 euro.

În București, orașul cu cel mai ridicat nivel de viață, chiriile pentru garsoniere au crescut în medie cu 4% față de începutul anului 2016, în timp ce sumele cerute pentru apartamentele cu patru sau mai multe camere s-au diminuat cu aproximativ 10%. Doar locuințele cu două și trei camere și-au păstrat valoarea de la începutul anului 2016.

Situația chiriilor în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, alt oraș important și totodată un centru universitar vizat de mulți studenți, prețul de închiriere a caselor a fost mai accesibil cu 32% față de lunile ianuarie și februarie a anului în curs. De asemenea, prețul mediu pentru închirierea unei garsoniere este de aproximativ 240 euro/lună, prag similar cu ofertele din Capitală. Pentru apartamentele cu două camere, proprietarii au solicitat la închiriere un preț mediu de 371 euro/ lună, puțin mai mare decât cel din București.

Situația chiriilor în Timișoara

Pentru Timișoara, chiria pentru o garsonieră pornește de la aproximativ 207 euro/lună. Apartamentele cu două și trei camere s-au închiriat cu 277 euro/lună, respectiv 340 euro/lună. Pentru apartamentele cu patru sau mai multe camere și case, chiriile pornesc de la 410 euro/lună, respectiv 614 euro/lună. Comparativ cu începutul anului, prețul pentru închirierea unei garsoniere a crescut cu 12%, iar pentru case cu 17%. Pentru apartamentele cu trei și patru camere chiriile din luna august au scăzut cu 14%, respectiv 4% față de luna februarie a anului curent.

Situația chiriilor în Iași

În Iași, un apartament cu o cameră se închiriează pentru aproximativ 200 euro/lună, iar unul cu două camere cu 282 euro/lună. Chiria pentru locuințele cu trei camere pornește de la 343 euro, iar pentru cele cu patru sau mai multe camere de la 420 euro/lună. Casele se pot închiria pentru 520 euro/lună. Fluctuații s-au înregistrat pentru apartamentele cu două și trei camere, chiriile fiind ușor mai avantajoase în luna august decât la începutul anului 2016 conform anunțurilor postate de proprietari pe OLX.

Categoria Imobiliare este una dintre cele mai vizitate din cadrul platformei OLX, cu o medie de 3,5 milioane vizitatori unici în fiecare lună. Din această toamnă, OLX oferă profesioniștilor din domeniul imobiliar servicii premium pentru gestionarea activității prin lansarea unui site exclusiv dedicat segmentului imobiliar, Storia.ro, și AtlaStock, o platformă de tip CRM pentru gestionarea activității de pe cele două site-uri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.