Giulia QV, un nou record de viteză pe Nürburgring Giulia QV, un nou record de viteză pe Nürburgring
La un an de zile după ce a anunțat o performanță de 7 minute și 39 de secunde pe circuitul Nürburgring din Germania, cel... Giulia QV, un nou record de viteză pe Nürburgring

La un an de zile după ce a anunțat o performanță de 7 minute și 39 de secunde pe circuitul Nürburgring din Germania, cel mai nou model fabricat de Alfa Romeo înregistrează un nou record. Cu un rezultat extraordinar, de doar 7 minute și 32 de secunde, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio este cel mai rapid sedan din clasa lui testat pe Nordschleife.

Echipată cu un propulsor V6 turbo de 2.9 litri care dezvoltă 510 CP, Giulia Quadrifoglio impresionează prin performanță: sprint 0-100 km/h în doar 3.9 secunde, cuplu maxim de 600Nm la 2500 rpm și o viteză maximă de de 307km/h. Puterea Giuliei este antrenată de transmisia automată ZF în 8 trepte cu padele pe volan, lansată la începutul lunii septembrie pe versiunea Quadrifoglio. În modul Race, schimbarea treptei se face în doar 150 de milisecunde.

Transmisia din dotarea Giuliei Quadrifoglio dispune de un ambreiaj de blocare (tip lock-up), care asigură răspunsul rapid al accelerației la cuplarea unei trepte de viteză.  În plus, în funcție de modul selectorului DNA, optimizează schimbarea treptelor, confortul și manevrabilitatea în orice condiții de trafic, inclusiv urban, contribuind la reducerea consumului de carburant și al emisiilor CO2.

giulia_record

Clipul care atestă noul record atins de Giulia Quadrifoglio poate fi accesat pe link-urile:

Noua Alfa Romeo Giulia va fi disponibilă în România din toamna acestui an și va fi oferită în patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce și Quadrifoglio) și șase variante de motorizare: 2.2 Diesel cu 150 CP, 180 CP și transmisie manuală cu șase trepte sau automată cu opt trepte; 2.2 Diesel de 210 CP cu transmisie automată și tracțiune integrală, 2.2 benzină de 280 CP, cu transmisie automată și tracțiune integrală, 2.0 benzină de 200 CP și transmisie automată în opt trepte, 2.9 V6 BiTurbo benzină cu 510 CP si cutie manuală cu șase rapoarte sau automată în opt trepte.

Alfa Romeo Giulia a obținut 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP și un scor de 98% protecție la nivelul ocupanților adulți, cel mai mare din istoria testelor Euro NCAP.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.