Can Art&Design Festival, un concurs de creativitate ce revalorifică dozele din aluminiu Can Art&Design Festival, un concurs de creativitate ce revalorifică dozele din aluminiu
Can Art&Design Festival, primul concurs naţional dedicat revalorificării dozelor din aluminiu, deschide înscrierile la cea de-a treia ediţie. Concursul se desfăşoară în perioada septembrie... Can Art&Design Festival, un concurs de creativitate ce revalorifică dozele din aluminiu

Can Art&Design Festival, primul concurs naţional dedicat revalorificării dozelor din aluminiu, deschide înscrierile la cea de-a treia ediţie. Concursul se desfăşoară în perioada septembrie – decembrie, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atraşi de domeniul reciclării creative şi designului, dar şi de a contribui la creşterea importanţei reciclării dozelor din aluminiu în viziunea populaţiei în ansamblu.

Educaţia ecologică are un rol  bine definit – modelează conduite, responsabilizează, este factor decizional şi stimulează îmbunătăţirea calităţii vieţii şi diversitatea. Can Art&Design Festival (www.candesignfestival.ro) este un eveniment cultural-artistic organizat de Asociaţia Alucro, ce îşi propune să contribuie la conştientizarea şi naturalizarea eticii ecologice prin creativitate. Prin diversitatea secţiunilor pe care le dezvoltă, platforma este dedicată tuturor categoriilor de vârstă, sociale şi culturale, care sunt încurajate să realizeze obiecte noi din cel mai reciclat material din lume, aluminiul.

Primele două ediţii ale concursului Can Art&Design Festival au creat un portofoliu de lucrări creative, realizate de elevi, studenţi, persoane din învăţământ şi tineri designeri. Cea de-a III-a ediţie se derulează în perioada septembrie – decembrie 2016, pe platforma www.candesginfestival.ro. Participanţii se pot înscrie într-una dintre cele 4 secţiuni: Can Bag Design, Design, Hand-made Adulţi şi Hand-made Copii, toate secţiunile urmând a fi premiate cu câte 500 euro, la care se adaugă un premiu surpriză oferit pentru lucrarea cea mai populară.

poster_artcandesignfest_a3

Înscrierile se fac în perioada 05 septembrie – 15 noiembrie, prin completarea formularul disponibil pe site-ul concursului. Tema pentru Secţiunea Can Bag Design este realizarea unui design de sacoşă care să ilustreze reciclarea dozelor din aluminiu. Pentru Secţiunea Design, participanţii vor avea în vedere proiectarea şi construcţia unui sistem refolosire a dozelor din aluminiu.

Obiectul realizat trebuie să fie funcţional şi să revalorifice dozele din aluminiu deja produse. Nu în ultimul rând, tema pentru secţiunile Hand-made Copii şi Hand-made Adulti este “CAN City” şi constă în reproducerea unui obiect care face parte din arhitectura unui oraş, folosind doze de aluminiu.

Can Art&Design Festival se derulează sub umbrela programului european Every Can Counts (www.everycancounts.ro), dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.candesignfestival.ro, iar pe contul de Facebook www.facebook.com/CanDesignFestival sunt disponibile sugestii de obiecte, cât şi fotografii cu lucrările înscrise în ediţiile precedente.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.