La plimbare cu … drona

În urmă cu aproape o lună de zile, echipa tehnică de la Evolio mi-a predat o scurtă lecție de condus drone, iar recent am reușit să ridic în aer mai multe jucării de acest fel. Nu vă mirați … este necesar să știți câteva chestiuni de bază pentru a pilota o dronă oricât de mică ar fi ea. Și nu e chiar așa de simplu să ridici o dronă de la sol, să o agiți câteva minute pe cer și apoi să o aduci înapoi întreagă.

Altfel spus, am testat, pe rând, modelele Evolio iFly Micro și iFly Mini cu cameră video sport încorporată, cât și drona semiprofesională iFly Pro. Bineînțeles că cel mai mult m-a încântat drona mare care mi s-a părut chiar mai ușor de pilotat decât cele mici.

Am “cărat-o” cu mine la munte, iar acolo unde spațiul mi-a permis, m-am jucat în voie minute bune. Apoi am încărcat bateriile și am luat-o de la capăt.

Trebuie să vă spun că drona semiprofesională iFly Pro poate zbura pe o rază de până la 150 m, cu  trei viteze de zbor și poate face acrobații 360 °. Stabilizatorul gyro pe șase axe, funcția de control a altitudinii, “Return to pilot” sau “Throw to launch” garantează un zbor lin, testat chiar și de mine.

Drona are 54.00 x 54.00 cm, beneficiază de suport pentru prinderea unei camerei video sport, iar eu i-am atașat o cameră HD WI FI. Am folosit-o împreună cu smartphone-ul folosind, totodată, aplicația specială Evolio iFly ce poate fi descărcată din Magazin Play sau App Store.

Ce nu prea mi-a plăcut a fost faptul că drona vine echipată cu o baterie de doar 2000 mAh ce permite un timp de zbor de circa 10 minute.

În paralel, am testat atât Evolio iFly Micro, cât și iFly Mini, ambele ducând un zbor de 5-8 minute. Micro-drona iFly este și ea dotată cu cameră, sistem de stabilizare pe 6 axe gyro și permite rotirea la 360 °, dar și în 3 moduri de viteză de zbor. Aceasta poate zbura la o distanță de 30 – 50 m față de stația de control și, pentru a fi lansată, este necesară doar activarea funcției smart “Throw to launch”.

iFly Mini este, la rândul ei echipată cu o cameră video și permite realizarea de înregistrări video și poze spectaculoase, inclusiv selfie-uri, prin rotiri de 360 °.

drona 6

Sistemul de giroscop pe șase axe oferă stabilitate în zbor iar funcția “Headless Mode” permite orientarea dronei în direcția dorită, indiferent de poziția ei față de radiocomandă. Drona poate să zboare pe o rază de până la 80 de metri, cu 3 moduri de  viteză.

Multe nu mai sunt de spus, însă distracția este garantată cu oricare dintre cele trei drone. Și nu uitați că dronele din gama iFly de la Evolio au prețuri reduse cu 20% până pe 15 septembrie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.