Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival la Sibiu Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival la Sibiu
În perioada 1 – 4 septembrie, la Sibiu va avea loc a doua ediție a festivalului Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival, primul festival... Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival la Sibiu

În perioada 1 – 4 septembrie, la Sibiu va avea loc a doua ediție a festivalului Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival, primul festival de cultură gastronomică pentru sudul Transilvaniei, organizat de Asociația My Transylvania.

Festivalul susține și încurajează creșterea comunității celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei, adică consumă produse locale. Astfel, credem noi, putem păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale.

De la brunch-uri pregătite de localnici, cine cu rețete vechi de 150 de ani reinterpretate, degustări la micii producători, momente culinare și culturale în Piața Cibin, sesiuni de live cooking până la concursuri pentru public și dezbateri pe tema noii bucătării transilvănene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adresează atât publicului larg și curios cât și specialiștilor.

Festivalul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2016.

Afis Transilvania Gastronomica

Program:

PIAȚA CIBIN

Acces liber

4 zile tematice / 10:00 – 16:00 / 1 – 4 Sept.

Fructe & dulceață, brânzeturi, legume, zacuscă și murături

FESTIVAL @ REDAL EXPO

10 Lei / Adulți, copii <12 ani gratuit

2 zile / 13:00 – 19:00 / 3 și 4 Sept.

Scena de live cooking

Live cooking – rețete vechi de 150 de ani reinterpretate

Lansare SIBIU CITY MENU și marcă colectivă GUST LOCAL

Lansarea unui produs emblematic pentru Sibiu

Concurs Young European Chef Award

Concurs pentru public: Gustări – Ce mai bună zacuscă

Noua bucătărie transilvăneană

Zona de degustări

Întâlnire cu producătorii: degustări și vânzare de produse locale

REVINO – Salon de vinuri din Transilvania & Oltenia; băuturi locale

VERDE de Transilvania – colțul vegan & vegetarian

Dulciuri și patiserie artizanală

Prânz – rețete din Sibiu City Menu oferite de restaurante

Miniexpoziție  – industria de evenimente

Standuri info: Slow Food Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu

RESTAURANTE SIBIENE
Evenimente culinare – participare în baza unei rezervări confirmate

Joi, 1 septembrie

Bistro Jules – ora 13:00: Brunch cu specialități rurale din zona Sibiului [Rural County Brunch] – rețete tipice din Mărginimea Sibiului, Valea Hărtibaciului și Podișul Tărnavelor

Syndicat Gourmet – ora 19:00: Cină Gourmet [Gourmet Dinner] – preparate bazate pe produse de sezon vinete, brânză și roșii

Vineri, 2 septembrie

Bistro Jules – ora 19:00:  Bucate boierești din România [Manor Cuisine of Romania]: rețete boierești reinterpretate

Sâmbătă, 3 septembrie

Restaurantele Hochmeister, La Pasaj și Bistro Jules: Cină în cetate [Dinner in the citadel]: meniuri inspirate de locații deosebite și povestea celor care au locuit acolo din centrul cetății Sibiu

Duminică, 4 septembrie

TBA / Gustul Transilvaniei [Taste of Transylvania]: specialități ale diverselor comunități etnice din Transilvania

SIBIU CITY MENU
10 restaurante participante – Rețete vechi de 150 de ani, reinterpretate

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *