Wi-Fi: ingredientul cheie din orice meniu care se respecta! Wi-Fi: ingredientul cheie din orice meniu care se respecta!
Se stie: in Romania, si mai exact in orasele mari, stam foarte bine cu Internet-ul! Nu o spunem noi, ci studiile care indica Romania... Wi-Fi: ingredientul cheie din orice meniu care se respecta!

Se stie: in Romania, si mai exact in orasele mari, stam foarte bine cu Internet-ul! Nu o spunem noi, ci studiile care indica Romania ca avand 9 din primele 15 orase cu cel mai rapid Internet*.

“Romania a ars etape tehnologice, tocmai de aceea, la nivel de consumer stam mult mai bine decat multe alte tari. Serviciile de furnizare de Internet sunt mult mai ieftine decat in Occident, iar calitatea latimii de banda este net superioara. Asa se si explica faptul ca facilitatile Wi-Fi disponibile in industria hoteliera si horeca sunt, in general, foarte bune,” este de parere Bogdan Ion, specialist tehnic, Veracomp.  “Calitatea buna si gratuitatea serviciilor Wi-Fi in domeniul hotelier si horeca este un avantaj extrem de bine apreciat atat de consumatorii locali, dar in special de turistii straini care doar rareori au abonamentele care sa includa trafic de date in strainatate.”

Hotelurile, restaurantele si terasele bucurestene, centrele comerciale sau chiar si unele centre urbanistice ofera publicului consumator (sau nu) Wi-Fi gratuit, la o calitate peste media europeana. Ca atare, ne-am obisnuit sa avem posibilitatea de conectare la Internet, aproape oriunde ne-am duce.

Cand am echipat restaurantul, pe langa toate dotarile specifice horeca, accesorii, mobila etc, am luat in calcul si echipamentele IT. Iar pe langa cele necesare desfasurarii activitatii, evident am avut grija sa oferim Wi-Fi pentru clientii nostri. Peste 80% dintre clientii care ne viziteaza acceseaza reteaua Wi-Fi disponibila gratuit in locatie. Cea mai mare parte dintre acestia acceseaza Internetul de pe dispozitivele mobile, iar aproape 40% dintre acestia continua sa utilizeze aplicatii de tip Facebook, email sau sa navigheze pe motoare de cautare, chiar si in timpul in care servesc masa! Ca atare, as putea spune ca serviciul Wi-Fi este este un ingredient absolut esential!” declara Florentin Stoiciu, Managing Partner, Wok pe Loc si Salatescu.

Fie ca verifica postarile recente din Facebook, fie ca – pur si simplu – citesc stirile sau cauta diverse informatii, rareori un pranz sau o cina in oras raman neasezonate cu Wi-Fi. Pentru patronii sau administratorii de restaurant si terase, acest serviciu a devenit un ‘must-have’. Generatiile anterioare mergeau pe principiul ‘la masa nu vorbim’.  Generatiile actuale nici nu mai trebuie sa vorbeasca: pot sa isi trimita mesaje instant!

Problema cand facem alte lucruri in acelasi timp in care mancam este ca ne scade atat capacitatea de perceptie a satietatii, cat si cea de perceptie a senzatiei de placere de a manca. Cand mananca pe pilot automat, multi nici nu realizeaza cand s-a terminat mancarea din farfurie, fapt pentru care pana nu de mult se recomanda doar sa nu mancam in timp ce ne uitam la televizor. Insa, o data cu progresul tehnologic, recomandarea de a nu manca in timp ce te uiti la televizor a devenit depasita de multitudinea de alte device-uri la care te poti uita in timp ce mananci.” afirma Diana Artene, dr nutritionist.

Mancam mai mult decat este nevoie si ne bucuram mai putin de ceea ce mancam si tocmai de accea, chiar daca inainte sau dupa masa este in regula sa fim ‘conectati’, pauza de la tehnologie este cheia unei alimentatii mai corecte.

Presiunea consumatorului de a primi astfel de servicii completementare este destul de mare. In cazul in care localul ofera o retea Wi-Fi securizata cu parola, peste 60% dintre clienti o vor solicita in mai putin de 20 de minute. De cele mai multe ori, chiar in momentul in care comanda. Altfel spus, pe langa diversele sortimente de mancaruri si bauturi, parola Wi-Fi ar trebui trecuta in meniu, cu mentiunea ‘din partea casei’…  Pana la urma, poate fi o compesare a faptului ca – altfel – Romania nu este tocmai o campioana a micilor atentii din partea casei…

————————————————————————————-

* http://www.romania-insider.com/broadband-internet-romania/

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.