Cine sunt profesioniștii care vin la București pentru a ne învăța să dansăm tango? Cine sunt profesioniștii care vin la București pentru a ne învăța să dansăm tango?
Săptămâna Europeană de Tango, care va fi organizată în premieră în România şi în Europa, în perioada 10-17 septembrie, la Bucureşti şi Buşteni, va... Cine sunt profesioniștii care vin la București pentru a ne învăța să dansăm tango?

Săptămâna Europeană de Tango, care va fi organizată în premieră în România şi în Europa, în perioada 10-17 septembrie, la Bucureşti şi Buşteni, va propune publicului român cursuri şi demonstraţii de măiestrie oferite de maeştri şi instructori de tango de nivel internaţional, laureaţi la Campionatele Mondiale şi Europene de profil.

Proiectul “Tango for all”, finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+, Acțiunea Parteneriate Colaborative, va avea ca punct culminant organizarea, la Bucureşti şi Buşteni, a Săptămânii Europene de Tango, care face parte din Săptămâna Europeană a Sportului.

Printre personalităţile care vor conecta spectatorii români la dimensiunea internaţională a tango-ului, prin masterclass-urile şi demonstraţiile de măiestrie care vor fi prezentate la Bucureşti şi Buşteni, se numără:

– Maestro Carlos Enrique Maturano Luissi & Heide Maria Schmollgruber, Austria – Format în arta dansului de tango la Buenos Aires, Maestro Carlos E. Maturano are expertiză în pedagogia, istoria, tehnicile şi muzica de tango. Din 2012 este Preşedinte al National Tango Academy of Austria şi Director al “European Tango School”.

– Claudio Forte & Barbara Carpino, Italia – coregrafi, profesori şi dansatori profesionişti de Tango Argentino. În 2005 au participat la MUNDIAL DE TANGO în Buenos Aires, unde au ajuns în finală la categoriile Salon şi Escenario.

Dimitris Biskas & Mariana Patsarika, Franţa – Trăiesc şi predau la Paris, unde studiază dansul şi participă la festivaluri şi workshop-uri din întreaga Europă. Conceptul lor despre tango se bazează pe relaţia de egalitate dintre parteneri şi prin stabilirea unui contact şi unei comunicări mai bune între parteneri, graţie conexiunii tango-ului.

Cursuri gratuite, seminarii și spectacole în săptămâna tango-ului la București. România, printre cele 5 state europene din proiectulTango for all

– Andrea Pirity & Laszló Budai, Ungaria – Laszló Budai este profesor de tango Argentinian în Ungaria şi în străinătate, coregraf la teatre din Budapesta şi profesor invitat la Hungarian Dance Academy şi University of Theatre and Film Arts. Andrea Pirity participă la festivaluri şi workshop-uri internaţionale şi deprinde tehnici şi stiluri didactice de la o serie de maeştri de.tango argentinieni şi europeni.

– Din România, perechea Lucian Stan & Raluca Aldea s-a remarcat prin accederea în finala probei de Tango Escenario şi semifinala probei de Tango Salon la Campionatul European de Tango din Cervia, Italia, 2016.

Proiectul “Tango for all”, iniţiat de 6 ONG-uri din 5 țări europene (România, Italia, Franţa, Austria, Ungaria), are ca obiectiv creșterea participării europenilor de toate vârstele în activități de cunoaştere a dansului/tango-ului şi a comunităţilor de tango argentinian.

“Tango for all” reprezintă o premieră în Europa, arătând prin obiectivele sale unitatea de acţiune a mai multor state care, printr-un schimb de bune practici, îşi vor deschide împreună porțile pentru a promova acest dans unic, care a fost inclus în patrimoniul mondial imaterial UNESCO.

Pe parcursul unei săptămâni cetăţenii europeni vor putea beneficia de cursuri gratuite de tango, activități în aer liber, flash-mob-uri, evenimente culturale, spectacole, precum şi sesiuni informative.

Proiectul va implica circa 50 de profesori de tango din Europa, aproximativ 300 de participanți la evenimentele locale din fiecare țară participantă la proiect și aproximativ 3.000 de participanți la evenimentul din luna septembrie “Săptâmana Europeană de Tango” din România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.