Elefant a finalizat o noua runda de investitii de 5,5 milioane euro Elefant a finalizat o noua runda de investitii de 5,5 milioane euro
Retailerul online Elefant a finalizat recent o noua runda de investitii de 5,5 milioane de euro. In actionariatul companiei a intrat Emerging Europe Accession... Elefant a finalizat o noua runda de investitii de 5,5 milioane euro

Retailerul online Elefant a finalizat recent o noua runda de investitii de 5,5 milioane de euro. In actionariatul companiei a intrat Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity consiliat de Axxess Capital, care a devenit actionar minoritar semnificativ. La noua runda de investitii a participat si Catalyst Romania care intrase in actionariat in 2014. Finalizarea tranzactiei este conditionata de obtinerea acordului Consiliului Concurentei.

Investitia are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de crestere de peste 50% pe care Elefant il are in prezent. Mai mult, Elefant va beneficia de expertiza specifica a noului investitor.

In decursul celor 6 ani de activitate, Elefant a atras mai multe runde de investitii, in actionariatul sau intrand, alaturi de Fribourg Capital, acționar fondator majoritar si fondurile Catalyst Romania, consiliat de 3TS Capital Partners si acum EEAF. Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat României, finanţat în principal prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

“Am crezut in acest proiect inca de la inceput si ne bucuram ca dupa 6 ani, Elefant este retailerul online cu cea mai rapida crestere in eCommerce-ul din Romania si Republica Moldova. Suntem dornici in continuare sa sprijim activ dezvoltarea Elefant.” a declarat domnul Ion Sturza, Presedinte al Fribourg Capital.

“Ma bucur ca exista in Romania fonduri de investitii care impartasesc viziunea de crestere a industriei eCommerce. Noua investitie va fi alocata dezvoltarii de tehnologie si extinderii in CEE.” a declarat domnul Dan Vidrascu, CEO al Elefant.

Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital, a adăugat: „EEAF si-a propus sa aduca expertiza si capitalul pentru a sprijini compania în următoarea etapă de dezvoltare. Avem incredere ca echipa de management este capabila sa profite de cresterea pietei de retail online si consideram ca Elefant are potentialul sa se distanteze de restul competitorilor, devenind numarul doi autoritar in piata.”

Elefant a fost lansat ca o librarie online in 2010, reusind in cei 6 ani de la infiintare sa devina unul dintre cei mai mari retaileri online generalisti din Romania. In 2014-2016, compania a cunoscut o extindere puternica prin dezvoltarea rapida a ofertei sale de produse, la preturi competitive precum si prin diversificarea modalitatilor de livrare prin infiintarea a 18 puncte de livrare in 6 orase din tara. Un alt pas important in dezvoltarea retailer-ului a fost extinderea prezentei sale in Republica Moldova.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.