Cum m-am pregătit de concediu Cum m-am pregătit de concediu
Vacanță. Câți dintre noi nu rostim, zi de zi, acest cuvânt. Mai ales în această perioadă când suntem deja cu bagajul la ușă și... Cum m-am pregătit de concediu

Vacanță. Câți dintre noi nu rostim, zi de zi, acest cuvânt. Mai ales în această perioadă când suntem deja cu bagajul la ușă și așteptăm cu sufletul la gură ziua în care intrăm în concediu. Unii aleg vacanțe în locuri îndepărtate și folosesc avionul pentru a ajunge la destinație, alții vor să folosească mașina pentru a vedea cât mai multe locuri. Eu am ales să revăd (și) Maramureșul, însă mi-am dat seama că distanța este destul de mare și aveam nevoie de o mașină sigură. Care să nu îmi strice concediul. Ce am făcut?

Chiar dacă prietenii de la Sixt Rent a Car mi-au oferit șansa să testez unul din bolizii lor Opel Insigna, am vrut, totuși, să fiu sigur că mașina este în regulă și am dus-o într-un service autorizat pentru câteva verificări. Pentru început a trebuit să îmi fac rezervare la service pentru că (din fericire) am observat că nu sunt singurul care gândește la fel și care vrea să fie în siguranță în concediu.

Iar pentru a rezerva un control de rutină la Union Motors, un service autorizat Opel pe care eu l-am ales, sunt două posibilități: suni la Call Center pentru o programare (telefon: 021 9405 sau 0741 81 27 14) sau intri pe site să vezi ofertele și poți să ceri o programare prin completarea unui formular. Este bine de știut că rezervarea se face în maxim patru zile sau, în funcție de urgență, chiar a doua zi.

Eu le-am spus că în 2 zile trebuie să plec în Maramureș și au reușit să mă strecoare (chiar adoua zi) în programul lor pentru verificare. Am fost matinal și am dus mașina la prima oră a dimineții. Totul a decurs foarte simplu. Am predat cheia la recepție și am ales să stau în sala de așteptare să beau o cafea până când mașina este testată. Bine de știut că de aici se vede perfect cum oamenii meșteresc la mașina ta.

union motors

Cum sunt destul de curios, am și coborât puțin să vorbesc cu mecanicii și am aflat, printre altele, că service-ul Union Motors (dealer autorizat Opel, Dacia, Renault și Multibrand) este unul din cele mai mari din țară, iar aici lucrează 35 de oameni, unii dintre ei cu peste 10 ani experiență.

Mai trebuie să vă spun că în service, poți veni cu orice fel de mașină, indiferent de brand sau de tip.

union motors5

Aici, timpul mediu de așteptare este de 5 – 10 minute până intri efectiv cu mașina la test, iar o verificare uzuală durează maxim 40 de minute. Dacă apare ceva neprevăzut, timpul poate crește, însă ai garanția că pleci în concediu fără a mai sta cu gândul că nu te bazezi pe mașină.

union motors4

Eu am avut noroc și am prins și o ofertă bună la service-ul multibrand al celor de la Union Motors: 65 lei + TVA/ora de manoperă și un discount de până la 20% la piesele de schimb.

Nu, nu am avut nevoie de piese de schimb, iar mașina m-a dus și m-a întors fără probleme în concediul din Maramureș. În total am făcut vreo 2200 de kilometri, însă asta este cu totul o altă poveste pe care o veți citi în zilele următoare.

maramures

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.