6 grădini faimoase pe care merită să le vizitezi – Galerie FOTO 6 grădini faimoase pe care merită să le vizitezi – Galerie FOTO
Florile sunt frumoase în stare naturală, în grădină, unde se împletesc în culori şi parfumuri cu celelalte plante, unde dăinuie viața cu transformările ei,... 6 grădini faimoase pe care merită să le vizitezi – Galerie FOTO

Florile sunt frumoase în stare naturală, în grădină, unde se împletesc în culori şi parfumuri cu celelalte plante, unde dăinuie viața cu transformările ei, perenitatea şi înrădăcinarea. Pentru pasionații de călătorit, specialiștii FamousRoses.eu ne vorbesc despre fumusețea grădinilor de peste hotare care merită vizitate și cum putem să le aducem în propriile noastre curți, să ne bucurăm de o varietate de aranjamente, culori și miresme deosebite până la căderea zăpezii.

Romantism florentin

O vizită în Florența nu poate fi vitregită de o vizită în parcul Giardino delle Rose. Grădina Trandafirilor din Florența infățișează un tablou romantic care acoperă un hectar de teren terasat, oferind o imagine panoramică fantastică asupra orașului. Ea a fost creată de arhitectul italian Giuseppe Poggi, în 1865, dar a fost deschisă publicului larg 30 de ani mai târziu.

În schimb, dacă îți dorești să recreezi la tine acasă puțin din frumusețea florentină, pentru a fi în ton cu aerul italian al grădinii terasate de la poalele bazilicii San Salvatore al Monte, te poți inspira din suita de trandafiri Leonardo da Vinci de pe FamousRoses.eu. Roșul-coacăz al trandafirului Red Leonardo da Vinci este cea mai fină și potrivită alegere pentru amenajarea grădinii. Este un trandafir foarte rezistent cu flori grupate și cu un parfum suav care va încânta orice privire.

Giardino_delle_Rose_-tuscaniaevents.wordpress_

Simetrie și perfecționism versus naturalețe sălbatică

Conform National Geographic, cea mai frumoasă gradină a lumii este cea a palatului Versailles. Aranjată simetric și într-o ordine perfecționistă, ea se întinde pe o suprafața de 800 de hectare și a fost creată pentru unul dintre cei mai iubiți monarhi francezi – Ludovic al XIV-lea.

Versailles_Pinterest3

Grădinile Versailles concurează în frumusețe cu faimoasa Grădină botanică Kirstenbosch din Africa de Sud, care este un veritabil conservator al speciilor autohtone și al vieții sălbatice.

Kirstenbosch este gazda regulată a expozițiilor de sculptură din piatră de Zimbabwe și a numeroase concerte pe întreg parcursul anului, dar și a drumului care urcă spre Muntele Tablelor.

Kirstenbosch_Pinterest

Colecții de trandafiri cu parfum englezesc

Una dintre cele mai încântătoare colecții de trandafiri din lume se găsește, cu siguranță, în grădina Mottisfont. Ea este gazda a peste 500 de trandafiri tradiționali, ce fac parte din Colecția Națională, și își atinge apogeul în luna iunie, când este rândul trandafirilor cățărători să înflorească și să își etaleze splendoarea. Ca urmare a faptului că majoritatea trandafirilor înfloresc o singură data pe an, Graham Stuart Thomas a proiectat o grădină care combină rozele cu un amestec de plante perene pentru a crea efecte vizuale spectaculoase pe tot parcursul sezonului cald.

Pentru o grădină de vis la tine acasă, trandafirii cățărători reprezintă alegerea ideală dacă îți dorești un decor cu bolte și garduri din roze. Trandafirii urcători pot face adevărate minuni și pentru fațada casei. Dacă vrei să îmbraci pereții casei cu trandafiri, poți să folosești un grilaj de lemn, care le va servi drept suport.

Mottisfont2_Pinterest

Trandafirul Zephirine Drouin de pe FamousRoses.eu va oferi casei tale un aspect de poveste. Este unul dintre cei mai celebri trandafiri romantici, iar popularitatea sa se datorează înfloririi abundente la sfârșitul primăverii,  dar și toleranței sale la semiumbră și sol sărac. Totodată, pentru că are puțini spini, este foarte ușor de modelat.

Tot pe meleaguri britanice, Kew Gardens reunește cea mai mare colecție de plante din lume, ceea ce face din acest loc unul dintre principalele atracții ale Londrei. Aflate în zona suburbană a Londrei, ele cuprind peste 30 000 de specii de plante care oferă un spectacol vizual relaxant și exaltant în același timp pentru iubitorii de flori și nu numai. Alături de multitudinea de plante, Kew Gardens adăpostesc peste 750 000 de cărți și mai mult de 175 000 de fotografii și desene cu plante.

Kew_Gardens_Wikipedia

Evadarea din cotidian

Brooklyn Botanic Garden este o grădină spectaculoasă datorită cireșilor, care oferă o priveliște suavă și delicată în timpul primăverii, a colecțiilor de bonsai și nuferi, speciilor rare de trandafiri și plante de apă. Dacă ești adeptul lucrurilor simple, câmpurile de lavandă și cele de lalele sunt o reală încântare.

Amenajările minimaliste pun în valoare frumusețea naturii și a florilor, creând atmosfera de poveste capabilă să facă uitate zumzetul și poluarea citadină.

Brooklyn_Botanic_Garden_Pinterest

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.