Cursuri gratuite, seminarii și spectacole în săptămâna tango-ului la București. România, printre cele 5 state europene din proiectul Tango for all Cursuri gratuite, seminarii și spectacole în săptămâna tango-ului la București. România, printre cele 5 state europene din proiectul Tango for all
În intervalul 10-17 septembrie 2016, în cadrul “Săptămânii Europene a Tango-ului”, țara noastră va găzdui, în premieră, o serie de evenimente dedicate promovării tago-ului... Cursuri gratuite, seminarii și spectacole în săptămâna tango-ului la București. România, printre cele 5 state europene din proiectul Tango for all

În intervalul 10-17 septembrie 2016, în cadrul “Săptămânii Europene a Tango-ului”, țara noastră va găzdui, în premieră, o serie de evenimente dedicate promovării tago-ului argentinian.

Acestea fac parte din proiectul Tango for all, iniţiat de 6 ONG-uri din 5 țări europene (România, Italia, Franța, Ungaria, Austria), are ca obiectiv sprijinirea conştientizării valorii adăugate aduse patrimoniului cultural european de către dansul propriu-zis (prin creșterea participării europenilor de toate vârstele în activități de cunoaştere a dansului/tango-ului), precum şi de comunităţile de tango argentinian.

”Pasiunea pentru tango alături de ambiţia sportivă, spiritul de fair play şi un schimb eficient al bunelor practici între ţările europene participante la proiect reprezintă principalul pariu al acestui proiect aspiraţional,  premieră în Europa, prin care România va fi sincronizată, în septembrie, la Săptămâna Europeană a Sportului”, a declarat Anca-Maria Ionescu, Președinte Asociația pentru Cultură și Tango.

Anca si Traian IonescuProiectul Tango for all reprezintă o premieră în Europa, arătând prin obiectivele sale unitatea de acţiune a mai multor state care, printr-un schimb de bune practici, îşi vor deschide împreună porțile pentru a promova acest dans unic, care a fost inclus în patrimoniul mondial imaterial UNESCO pentru beneficiile sale: postură bună și atitudine, spirit de inițiativă și antreprenoriat, creativitate și inovație, agilitate și dinamism.

Astfel, pe parcursul unei săptămâni cetăţenii europeni vor putea beneficia de cursuri gratuite de tango, activități în aer liber, flash-mob-uri, evenimente culturale, spectacole, precum şi sesiuni informative.

tango1În ceea ce privește țara noastră, la București (9–14 Septembrie 2016) și Bușteni (15-18 Septembrie 2016) vor avea loc mai multe activități dedicate iubitorilor acestui dans: un seminar internațional destinat profesorilor de tango/dans din Europa; o zi a Porților Deschise în care școlile de tango din România, partenere în proiect, acestea oferind cursuri gratuite de tango; evenimente în aer liber cu demonstraţii de tango; un seminar la care vor participa profesori de tango din cele 5 țări partenere (care vor pune bazele unei federații internaționale de tango argentinian).

Proiectul va implica circa 50 de profesori de tango din Europa, iar organizatorii se așteaptă la aproximativ 300 de participanți la evenimentele locale din fiecare țară participantă la proiect și aproximativ 3.000 de participanți la evenimentul din luna septembrie “Săptâmana Europeană a Tango-ului” din România. La nivel local există în acest moment 50 de școli de tango.

”Ne dorim ca acest dans să nu mai fie considerat o activitate elitistă. Tango-ul este pentru și despre oameni, nu e nevoie de un set special de abilități pentru a dansa. Acest dans este o senzație, iar limbajul corporal are puterea de a depăși orice bariere, fie ea și de limbă”, spune Lucian Stan, președintele Asociației Academia de Tango Argentinian.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.