GeForce GTX 1060, noua placă video NVIDIA cu performanțe de gaming GeForce GTX 1060, noua placă video NVIDIA cu performanțe de gaming
NVIDIA a lansat GeForce GTX 1060, din familia de unități de procesare vizuală de gaming Pascal, alăturându-se astfel plăcilor grafice GTX 1080 și 1070,... GeForce GTX 1060, noua placă video NVIDIA cu performanțe de gaming

NVIDIA a lansat GeForce GTX 1060, din familia de unități de procesare vizuală de gaming Pascal, alăturându-se astfel plăcilor grafice GTX 1080 și 1070, care au stabilit recorduri de viteză și eficiență energetică în ultimele două luni.

Similar întregii game de plăci grafice construite pe arhitectura Pascal și cu un preț de pornire de doar 249 de dolari, GTX 1060 a fost concepută pentru viteză și optimizată pentru performanță per watt. GTX 1060 a fost dezvoltată pe tehnologia de fabricație FinFET pe 16nm și oferă același nivel de performanță ca GTX 980, consumul energetic fiind de doar 120 de watti, în timp ce rulează cele mai recente experiențe VR și jocuri PC cu Direct X 11/12.

GTX 1060 este dotată cu 1.280 de nuclee CUDA, memorie GDDR5 de 6GB la o frecvență de 8Gbps și boost clock de 1,7GHz, suportând cu ușurință overclocking de până la 2GHz. GTX 1060 este în medie cu 15% mai rapidă și cu peste 75% mai eficientă energetic decât cel mai apropiat produs concurent .

Suport pentru kitul de dezvoltare VRWorks

GTX 1060 suportă NVIDIA VRWorks, un kit de dezvoltare software care le permite dezvoltatorilor să coreleze ceea ce văd, aud și simt utilizatorii cu acțiunile fizice din mediul de joc – convingându-i că experiența lor virtuală este reală.

În kitul VRWorks este inclusă tehnologia NVIDIA Simultaneous Multi-Projection, care permite oricărei plăci grafice GeForce din seria 10 să proiecteze fără întrerupere o singură imagine simultan pentru ambii ochi, oferind o îmbunătățire de peste trei ori a performanței grafice VR, față de generația anterioară de GPU. Acest lucru le oferă posibilitatea utilizatorilor de GTX 1060 să experimenteze un nivel și mai mare al detaliilor în jocurile VR, fără a face un compromis la nivel de performanță sau calitate, beneficiind astfel de o experiență realistă și captivantă.

Proiecția simultană multiplă este integrată în cele mai mari platforme de jocuri la nivel mondial, Unreal Engine and Unity. Peste 30 de jocuri se află deja în dezvoltare, inclusiv including Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft și Raw Data.

Suport pentru tool-ul de captare in-game Ansel

GeForce_GTX_1060_01GTX suportă, de asemenea, tehnologia NVIDIA Ansel, un tool performant de captare in-game, care le permite gamerilor să exploreze, capteze și partajeze imagini artistice din jocuri, într-un mod revoluționar.

Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care și le doresc, poziționând camera în orice direcție, din orice unghi, în mediul jocului și să capteze fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o cască de VR sau un cardboard Google.

NVIDIA anunță disponibilitatea imediată a primului joc care suportă Ansel: Mirror’s Edge: Catalyst. Al doilea joc, Witcher 3: Wild Hunt, va fi disponibil la sfârșitul acestei luni. În dezvoltare se află multe alte jocuri, inclusiv Fortnite, Paragon și Unreal Tournament de la Epic Games, Obduction de la Cyan Worlds, The Witness de la Thekla, Lawbreakers de la Boss Key Productions, Tom Clancy’s The Division de la Ubisoft și mult așteptatul No Man’s Sky de la Hello Games.

VR Funhouse, disponibil din această lună pe Steam

NVIDIA VR Funhouse – jocul VR al companiei de tip carnaval – va fi disponibil gratuit în cursul acestei luni prin serviciul de distribuție digitală Steam de la Valve. Dezvoltat pe Unreal Engine 4 de la Epic Games, VR Funhouse va funcționa pe plăcile grafice GTX 1080, 1070 și 1060 și căștile HTC Vive VR. De asemenea, va fi oferit în regim open source dezvoltatorilor și artiștilor care își pot crea astfel propriile atracții VR Funhouse.

Disponibilitate și prețuri

Plăcile personalizate GTX 1060 vor fi disponibile începând cu 19 iulie, de la ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac. Prețul recomandat de producător este de 249 de dolari.

GeForce GTX 1060 „Founder’s Edition”—proiectată și construită de NVIDIA— va fi disponibilă începând cu 19 iulie, la prețul recomandat de 299 de dolari, doar pe www.nvidia.com.

GeForce GTX 1060 „Founder’s Edition” este fabricată cu materiale și componente premium, inclusiv suprafața din aluminiu turnat, finisată pentru a oferi rezistență și rigiditate și o soluție termică special concepută pentru răcire și zgomot redus. La fel ca GeForce GTX 1080 și GTX 1070 Founder’s Edition, utilizează un sistem de alimentare dual FET, pentru o mai bună eficiență energetică, alături de o rețea cu impedanță redusă și stabilizatoare de tensiune.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.