Servicii avansate de Inteligență Artificială pentru clienți din SUA și Marea Britanie, dezvoltate în centre IT din Cluj și Timișoara Servicii avansate de Inteligență Artificială pentru clienți din SUA și Marea Britanie, dezvoltate în centre IT din Cluj și Timișoara
Tehnici disponibile până de curând doar pentru giganții internetului, sunt dezvoltate acum la Cluj și Timișoara. Prin Centrul Global pentru Tehnologii Avansate – Advanced... Servicii avansate de Inteligență Artificială pentru clienți din SUA și Marea Britanie, dezvoltate în centre IT din Cluj și Timișoara

Tehnici disponibile până de curând doar pentru giganții internetului, sunt dezvoltate acum la Cluj și Timișoara. Prin Centrul Global pentru Tehnologii Avansate – Advanced Technology Group (ATG) – coordonat din România de Marius Bănici, 3Pillar Global dezvoltă servicii de Data Analytics, Machine Learning și Artificial Intelligence pentru o serie de clienți internaționali, în special din SUA și Marea Britanie.

Folosind tehnici avansate de Data Analytics și Machine learning, inginerii și experții români care lucrează în centrul global de inovație al 3Pillar Global ajută companiile să înțeleagă mai bine și să anticipeze comportamentul și modul de gândire a utilizatorilor.

“Structurarea unui volum mare de date pe care companiile le au ne permite abordări noi ale problemelor clasice din tehnologia informației. Tehnici disponibile până de curând doar unor companii gigant precum Google, Amazon sau Facebook pot fi de acum la îndemâna oricărei organizații ce deține și folosește volume de date, aplicând metodele de învățare automată și anticipare dezvoltate de noi în birourile din Cluj sau Timișoara”, accentuează Marius Bănici, coordonatorul Centrului Global pentru Tehnologii Avansate și Director al centrului 3Pillar Global din Timișoara.

Dintre cele mai întâlnite aplicații practice dezvoltate în centrul de inovație enumerăm:

–       Sisteme de recomandare automată de servicii anticipând interesul clienților

–       Vizualizări și interpretări complexe de date, respectiv sisteme de business intelligence

–       Analiză automată a riscurilor

–       Anticiparea ratei de retenție a clienților

„Un accent deosebit în centrul de inovație este pus pe activitatea de cercetare, ceea ce face posibilă performanța. Activitatea acestui centru este o performanță pentru IT-ul din România. Vorbim de desfășurarea unor activități cu valoare adăugată ridicată, în contextul în care noi, cei din industria românească de IT, suntem de multe ori criticați pentru lipsa de inovație. Prin acest proiect, vrem să demonstrăm că în România se pot dezvolta proiecte inovative la cel mai înalt nivel”, subliniază Cătălin Ștef, Director General 3Pillar Global România.

Catalin Stef, 3Pillar Global: Pentru un antreprenor, esecul este doar un pas, uneori firesc, spre succes

Echipa coordonată de Marius Bănici este responsabilă de identificarea acelor situații concrete în care tehnologia și soluțiile inovative vor fi folosite în vederea rezolvării unor problematici din lumea reală cu aplicabilitate în domenii precum media și entertainment, informare, sănătate și financiar. Activitatea echipei este concentrată cu precădere pe tehnologii emergente. Din aria de expertiză a centrului de inovație fac parte analiza în timp real a volumelor mari de date, operațiuni de stream processing, programare reactivă, dar și activități menite să creeze o cultură propice pentru inovație: activități de cercetare, conceptualizare sau elaborarea de articole de specialitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.