Casa Rusu deschide în Vitantis primul Super Store cu 1,5 mil. euro. ”Construim 3 noi magazine iar investiția într-un greenfield este de cel puțin 5 mil. euro” Casa Rusu deschide în Vitantis primul Super Store cu 1,5 mil. euro. ”Construim 3 noi magazine iar investiția într-un greenfield este de cel puțin 5 mil. euro”
Casa Rusu, compania de retail a principalului producător de mobilier din România, Rus Savitar, mizează pe extinderea numărului de magazine pentru creșterea business-ului, estimat... Casa Rusu deschide în Vitantis primul Super Store cu 1,5 mil. euro. ”Construim 3 noi magazine iar investiția într-un greenfield este de cel puțin 5 mil. euro”

Casa Rusu, compania de retail a principalului producător de mobilier din România, Rus Savitar, mizează pe extinderea numărului de magazine pentru creșterea business-ului, estimat a ajunge până la finalul anului în curs la 51 de milioane de euro.

Astfel, retailerul timișorean inaugurează cel de-al 18-lea magazin propriu în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro. Acesta este situat în cadrul Centrului Comercial Vitantis Shopping Center din Bucureşti şi are o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi.

„Noul magazin Casa Rusu va fi deschis publicului începând cu data de 7 iulie şi prezintă un concept nou, fiind primul Super Store din reţeaua noastră şi, în acelaşi timp, cea mai mare locaţie. De asemenea, noul concept cuprinde o zonă vastă dedicată produselor pentru amenajarea casei, cât şi decoraţiuni şi obiecte de uz casnic din gama proprie Cassima”, a declarat Cristian Rusu, proprietar al grupului Rus Savitar – Casa Rusu.

Casa Rusu Vitantis a fost inaugurat, pentru prima dată, în anul 2010 pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, pentru ca în februarie 2016 să fie închis pentru reamenajare şi extindere. Odată cu finalizarea acestui proces, noul magazin se întinde pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, 2.000 de metri pătraţi fiind alocaţi produselor de amenajare şi decorare a locuinţei.

„Investiția pentru extinderea şi reamenajarea noului magazin s-a ridicat la 1,5 milioane de euro şi estimăm că cifra de afaceri a Casa Rusu Vitantis va fi de 3 milioane de euro, până la finele anului în curs”, a mai spus Cristian Rusu.

Acesta a precizat faptul că noul magazin este cea de-a 30-a locaţie din reţeaua Casa Rusu şi a 18-a proprie, restul de 12 fiind francize. Totodată, potrivit omuli de afaceri, Casa Rusu va mai deschide 3 magazine de tip Super Store până la finalul anului viitor, în Brașov, Timișoara și Cluj.

”Avem terenuri pe care putem construi iar noile magazine vor avea suprafețe cuprinse între 6.000 și 8.000 de metri pătrați. Investiția necesară pentru construcția unui acest gen de magazin de la zero este de cel puțin 5 milioane de euro”, a declarat Rusu în cadrul unui eveniment de presă, precizând faptul că va continua și investițiile în magazine de dimensiuni mai mici.

”Vrem să devenim lideri de piață și  în retail, iar eforturile noastre vor fi direcționate spre extinderea rețele de magazine. Nu vom renunța la export, însă vom avea investiții majore în retailul de la noi”, a adăugat Cristian Rusu.

În ceea ce priveşte business-ul consolidat al grupului Rus Savitar – Casa Rusu, reprezentantul companiei a subliniat că anul trecut cifra de afaceri a raportat o creştere cu aproximativ 27% comparativ cu 2014.

„Pentru anul în curs, odată cu inagurările de noi locaţii, estimăm că business-ul companiei va avea un avans de circa 20%, ajungând la peste 51 de milioane de euro, după ce în 2015 s-a situat la 43,7 milioane de euro”, a mai declarat Cristian Rusu.

Avansul a fost determinat atât de deschiderile a două noi magazine, în Bucureşti (Colentina) şi Bacău, cât şi de investiţiile de 8 milioane de euro realizate pe parcursul anului. Astfel, în 2015, grupul Rus Savitar – Casa Rusu a investit 3 milioane de euro în două centre logistice noi, cu o suprafaţă totală de 14.000 metri pătraţi, şi alte 5 milioane de euro în noi linii de producţie de mobilier din pal melaminat în fabrica din Dudeştii Noi, Timiş.  În plus, compania a investit o jumătate de milion de euro pentru achiziția unei imprimante ce poate realiza piese de mobilier imprimate (fiind primul producător de mobilă care face printuri pe serie și nu doar la comandă). ”Am studiat acest pas timp de un an de zile, pentru noi fiind mai mult vorba despre inovație. Eu am încredere că aceste piese de mobiler vor fi căutate, mai ales că diferența de preț între mobierul tradițional și cel cu print este de dor 5%”, ne-a declarat Cristian Rusu.

Potrivit afirmaţiilor sale, în acest moment 15% din producţia totală de 25.000 garnituri/lună şi 10.000 seturi de mobilier tapiţat / lună ajunge la export în ţări precum Olanda, Belgia, Elveţia, Franţa, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Quatar, Emiratele Arabe Unite şi Japonia.

Casa Rusu este compania de retail a producătorului  Rus Savitar. Compania şi-a început activitatea în 1994, în prezent fiind unul din cei mai mari producători de mobilier din România.

Piața de mobilă din România a înregistrat o creștere de 18,7% (consum intern) în primul trimestru al acestui an și de 9% la export. Totodată, exportul de mobilă al României este de patru ori mai mare decât importul, valoarea importurilor fiind de cica 140 mil. euro. La nivelul lui 2015, valoarea pieței locale de mobilă era estimată la 700 mil. euro, în creștere față de anul anterior.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.