6 tehnici sănătoase de gătit care te transformă într-un as al bucătăriei 6 tehnici sănătoase de gătit care te transformă într-un as al bucătăriei
Gătitul poate fi oricând o plăcere care se poate transforma în pasiune dacă stăpânești câteva tehnici de bază, de preparare a mâncării. Combină priceperea... 6 tehnici sănătoase de gătit care te transformă într-un as al bucătăriei

Gătitul poate fi oricând o plăcere care se poate transforma în pasiune dacă stăpânești câteva tehnici de bază, de preparare a mâncării. Combină priceperea cu imaginația și condimente de calitate pentru rezultate uimitoare, cu gust de maestru bucătar. Află cum poți să gătești sănătos, fără eforturi, păstrând în mâncare cât mai multe vitamine și minerale!

Gătitul la grătar este un proces care necesită o tigaie cu striaţii sau un grătar amenajat în aer liber. Indiferent de modalitatea aleasă, ingredientul care te va face să treci de la începător la avansat este Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare. În doar 30 de minute, marinada universală va da cărnii o aromă deosebită, savoare și suculenţă, iar costiţele, copănelele de pui, friptura de miel sau vită vor fi atât de apreciate încât oaspeţii îți vor cere și a doua porție. Conţinutul unui plic de Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare este suficient pentru 500 de grame de carne. Acesta frăgezește carne, oferindu-i o aromă deosebită, fără să conțină monoglutamat de sodiu sau potențiatori artificiali de gust.

Gătitul la aburi este o tehnică folosită încă din cele mai vechi timpuri, care te ajută să păstrezi proprietăţile nutritive ale preparatelor. Această metodă presupune folosirea unui steamer sau a unei site, mâncarea fiind gătită în proprii aburi, fără adaos de apă sau de grăsimi. Vasele folosite sunt foarte importante în acest proces, iar timpul de gătit este mai mic decât în cazul fierberii sau prăjirii. Vei obţine rezultate excelente în urma gătirii la aburi a legumelor, cărnii albe, orezului și chiar a pastelor, primele necesitând o condimentare considerabilă înainte de preparare.

Coacerea este tehnica prin care se desăvârşesc aluaturile şi blaturile, prin gătirea la cuptor. Este o metodă prin care poți obţine pâine, tarte, foi pentru prăjituri, biscuiți și alte preparate care vor căpăta un gust plăcut și care va întrepătrunde toate aromele ingredientelor. Cuptorul îți poate fi deopotrivă aliat sau dușman. Pe lângă atenția pe care o acorzi timpului de coacere, la fel de importantă este și temperatura. Dacă stăpânești cele 2 informații și folosești ingrediente de calitate, atent măsurate, nu ai cum să dai greș.

Fierberea se realizează prin adăugarea ingredientelor timp de câteva minute direct în apa ajunsă la temperatura specifică procesului. Este o metodă folosită atât pentru prepararea ciorbelor, ţinând cont de faptul că rădăcinoasele fierb mai greu, cât și a pastelor, a cărnii și a legumelor. Fierberea este folosită și în prepararea compoturilor. Pentru a pune în practică această tehnică, nu ai nevoie decât de o oală și câțiva litri buni de apă. Restul e imaginație!

Înăbuşirea sau brezarea presupune rumenirea ingredientelor, urmată de fierberea la foc mic, timp îndelungat. Este ideală pentru tocăniţe, înăbuşirea fiind un procedeu prin care ingredientele se frăgezesc. Carnea de vită se înăbuşa cel mai greu, în timp ce carnea de pui și legumele se prepară într-un timp foarte scurt.

Sotarea este un procedeu care se realizează, asemeni prăjirii, la tigaie, dar într-o cantitate mai mică de ulei sau unt, necesitând amestecul permanent al ingredientelor cu ajutorul unei palete sau prin aruncarea acestora ușor, în aer. Sotarea presupune, de fapt, o agitare continuă a ingredientelor până când acestea vor fi pătrunse. Se potrivește fructelor de mare, legumelor, cărnii albe și de porc. Este foarte important să încingi tigaia înainte să adaugi untul.

Stăpânind aceste procedee, vei fi cu un pas în faţă în lumea gusturilor. De acum, nu îți mai rămâne decât să experimentezi și să transformi o necesitate în pasiune!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.