Philip Glass & Kronos Quartet – Dracula: Muzica si Filmul Philip Glass & Kronos Quartet – Dracula: Muzica si Filmul
Toate categoriile de bilete la premiera cine-concertului PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET – DRACULA: MUZICA si FILMUL de la Bucuresti (4 iulie) s-au epuizat.... Philip Glass & Kronos Quartet – Dracula: Muzica si Filmul

Toate categoriile de bilete la premiera cine-concertului PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET – DRACULA: MUZICA si FILMUL de la Bucuresti (4 iulie) s-au epuizat. La cererea publicului, o noua reprezentatie va avea loc in data de 5 iulie, tot la Teatrul de Vara din Parcul Herastrau.

Biletele pentru acest ultim spectacol s-au pus in vanzare online pe Eventim.ro si in reteaua nationala Eventim.

Prezentat de LIVELAND, cu premiera de pe 4 iulie sub patronajul AmCham Romania, spectacolul il aduce, pentru prima data la Bucuresti, pe celebrul compozitor american nominalizat la Oscar, Philip Glass, pentru a interpreta live, alaturi de Kronos Quartet, laureat la Grammy, coloana sonora originala a filmului-cult Dracula (1931), cu Béla Lugosi in rolul principal.

Spectacolul Dracula: Muzica si Filmul este o experienta audio-vizuala unica ce aduce laolalta proiectia filmului-cult redigitalizat Dracula (1931), cu Béla Lugosi in rolul principal, si interpretarea live a coloanei sonore originale, compusa in 1998 de Philip Glass. Concertul ii reuneste pe Philip Glass si cvartetul de coarde Kronos Quartet, sub bagheta dirijorului Michael Riesman.

O poveste despre pasiune si latura intunecata a iubirii, spectacolul sparge conventiile si reprezinta o experienta culturala exceptionala. Cine-concertul a fost interpretat cu casa inchisa la Opera din Los Angeles, la New York si la Londra. in anul 2012, Universal Pictures a inclus spectacolul in seria de manifestari prin care a sarbatorit 100 de ani de la infiintare.

PHILIP GLASS este unul dintre cei mai importanti compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrari ale sale se numara Einstein on the Beach sau The Voyage. Glass are in palmares trei nominalizari la Oscar: in 1997, pentru coloana sonora a filmului Kundun, de Martin Scorsese, apoi in 2002, pentru The Hours/Orele, cu Nicole Kidman in rolul principal, si, in 2006, pentru Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal de Richard Eyre, cu Cate Blanchett si Judi Dench. De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu numeroase personalitati, de la scriitoarea Doris Lessing, laureata a Premiului Nobel pentru Literatura, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. in 1999, Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonora a filmului The Truman Show, avandu-l pe Jim Carrey in rolul principal, si cu un Premiu BAFTA, in 2002, pentru coloana sonora a filmului The Hours/Orele.

philip-glass

De mai bine de 40 de ani, KRONOS QUARTET a sustinut mii de concerte in intreaga lume, fiind unul din cele mai inovatoare ansambluri orchestrale ale momentului. Cvartetul de coarde a fost distins, in 2004, cu un premiu Grammy, si laureat al Polar Music Prize, in 2011. in prezent, Kronos Quartet este format din David Harrington (vioara), John Sherba (vioara), Hank Dutt (viola) si Sunny Yang (violoncel).

(From left) David Harrington, John Sherba, Hank Dutt and Sunny Yang of the Kronos Quartet perform at the Irvine Barclay Theatre Saturday night. ///ADDITIONAL INFO: lbr.cavalierclassic.0113.dak 02/21/15 - Photo by DREW A. KELLEY, CONTRIBUTING PHOTOGRAPHER

(From left) David Harrington, John Sherba, Hank Dutt and Sunny Yang of the Kronos Quartet perform at the Irvine Barclay Theatre Saturday night. Photo by DREW A. KELLEY, CONTRIBUTING PHOTOGRAPHER

Biletele pentru spectacolul PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET – DRACULA: MUZICA si FILMUL din 5 iulie – Teatrul de Vara, Parcul Herastrau, Bucuresti se pot achizitiona online, pe Eventim.ro, precum si in format fizic din reteaua nationala Eventim (magazinele Germanos,Orange, Vodafone, librariile Humanitas si Carturesti).

LIVELAND este o organizatie din Bucuresti care functioneaza ca platforma pentru diverse proiecte artistice si al carei scop programatic este sa genereze o forma de renastere culturala, precum si sa sprijine miscarile educationale, sociale si de mediu. Evenimentele organizate de Liveland sunt o garantie a muzicii bune si a experientelor artistice vizuale de calitate. Liveland aduce in Romania artisti influenti in spectacole memorabile.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.